BL: Wenger szerint mentálisan és taktikailag is tökéleteset nyújtottak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.09. 23:30
A Chelsea otthon legyőzte a Portót, így első helyen jutott tovább a G-csoportból a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe. Tartalékosan is három (Olivier Giroud-)góllal nyert az Arsenal az Olympiakosz otthonában, ezzel tovább is lépett az F-csoportból. Nézzük, hogyan látták a mérkőzéseket a főszereplők!

„Játékosaim megérdemelték már ezt a sikert, ez az ő dicsőségük. Nem akarták az Európa-ligában folytatni, és egy újabb hazai vereség már az ő büszkeségüket is sértette volna. Mindig kezdeményeztünk, és bár elég lett volna a döntetlen is, mentünk előre a győzelemért. Megérdemelt a siker. Nincs szerencsénk a bajnokságban, és bizony a szerencse is a játék része. A Premier League-ben minden kis részlet ellenünk dolgozik, és ez kikezdte a játékosok önbizalmát. A mai fontos eredmény a játékosok, és a klub számára is” – nyilatkozott megkönnyebbülten a mérkőzés után José Mourinho, a Chelsea menedzsere, aki köszönetet mondott támogatásukért a szurkolóknak, és kifejezte sajnálkozását, hogy a mostani eredményeknél többet nem adhat nekik.José Mourinho, a Chelsea menedzsere, aki köszönetet mondott támogatásukért a szurkolóknak, és kifejezte sajnálkozását, hogy a mostani eredményeknél többet nem adhat nekik.

„A bajnoki formánk olyan, amilyen, de a szurkolóknak és nekünk magunknak is kellett már egy ilyen teljesítmény, mint amilyet most nyújtottunk. Remekül futballoztunk, elégedettek lehetünk. A BL-ben megfelelő önbizalommal játszunk, veszélyesen támadunk, megfelelő csapatjátékkal, nem úgy, mint a pontvadászatban. Leicesterbe megyünk hétfőn, nem lesz könnyű menet, ám mindenképpen megpróbáljuk megismételni mostani mutatványunkat” – csatlakozott mestere mondanivalójához a csapatkapitány, John Terry, aki szerint mindegy, hogy kivel játszanak a legjobb 16 között, ha hozzák a mostani BL-formájukat.

„Gratulálok a csapatnak, jól, sőt fantasztikusan játszottunk, nem csak nekem ment remekül, hanem mindenkinek. Megérdemelt a siker, nagyon örülök a gólomnak” – rázta meg a közhelyfát Willian.

„Nehéz mérkőzés volt, mert azzá tettük saját magunknak, hiszen nyernünk kellett volna odahaza a Kijev ellen. Mindig kemény dió Londonban szerepelni a Chelsea ellen. Jól kezdtünk, ám peches gólt kaptunk, majd az angol kapu előtt is hibáztunk. Kiestünk abból a sorozatból, ahol mindenki szeretne szerepelni” – sóhajtozott a mérkőzés után Iker Casillas, a Porto kapusa.

„Mentálisan és taktikailag is tökéletesen teljesítettünk – szerénykedett az Arsenal-mestere, Arsene Wenger. – Tökéletesen muzsikált a csapat, nagyszerű arcunkat mutattuk, és ez a teljesítmény még erősebbé teszi a gárdát, erősíti hitünket saját magunkban. Különleges este ez, pozitív emlékekkel távozunk, mert fantasztikus eredményt értünk el erősen tartalékosan is. Sokan leírtak már minket, de megmutattuk nekik, hogy igazi csapat vagyunk. Minden bizonnyal ez volt alakulataim egyik legjobb európai teljesítménye, tökéletesen kellett futballoznunk a sikerért, és meg is tettük ezt.”

„Korábban is mondtam már, hogy a legnagyobb «menekülések» egyike lehet továbbjutásunk. Mentális erőnket jelzi, és erre nagyon büszke lehetek, hogy kettő nulla után is tovább támadtunk a harmadik gólért, mert túl veszélyes lett volna ráülni a kétgólos előnyre” – tette hozzá a francia.

Wenger kitért Joel Campbellre is, akiről elmondta, hogy jót tett neki a kölcsönjáték, és most bátran harcolt csapatáért (mert ez fontosabb, mint az egyéni villogások), a mesterhármast jegyző Olivier Giroud kapcsán pedig megjegyezte, hogy mindig is megvédte a támadót, aki újfent igazolta őt; majd hozzátette, hogy talán ez az idény lehet végre az Arsenal szerencsés idénye.

Érdekes, hogy tegnap Louis van Gaal a balszerencsét tette meg a legfőbb felelősnek csapata kudarcaiért, Wenger és Mourinho pedig szintén a szerencsét emelte ki nyilatkozataiban.

Eluralkodott a PL-menőkön a fatalizmus?

„Talán ez volt a legjobb BL-meccsem, elvégre három gólig jutottam, de a lényeg, hogy a csapat elérte a célját. Jó érzés fogott el a találkozó előtt, jót tesz ez a siker az önbizalmamnak a következő kihívások előtt” – így a találkozó hőse, Olivier Giroud.

„Naaaa na na nanananaaaa nanaanaa Giroooouuuuud!” – foglalta össze tömören a görögországi találkozót Mesut Özil, az „ágyúsok" játékmestere.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 6. (UTOLSÓ) FORDULÓ
F-CSOPORT

Olympiakosz Pireusz–Arsenal 0–3 (Giroud 29., 56., 67. – a harmadikat 11-esből)
Dinamo Zagreb–Bayern München 0–2
(Lewandowski 61., 64.)

A CSOPORTRÓL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

AZ F-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Bayern München 6 5 0 1 19–3 +16 15
2. Arsenal 6 3 0 3 12–10 +2 9
3. Olympiakosz 6 3 0 3 6–13 –7 9
4. Dinamo Zagreb 6 1 0 5 3–14 –11 3

G-CSOPORT
Dinamo Kijev–Maccabi Tel-Aviv 1–0 (Harmas 16.)
Chelsea–Porto 2–0 (Marcano 12. – öngól, Willian 52.)

A CSOPORTRÓL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

A G-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Chelsea 6 4 1 1 13–3 +10 13
2. Dinamo Kijev 6 3 2 1 8–4 +4 11
3. Porto 6 3 1 2 9–8 +1 10
4. Maccabi Tel-Aviv 6 0 0 6 1–16 –15 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik