BL: Messi kiesése lehetőségeket ad másoknak a bizonyításra – Rakitic

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.24. 15:36
null
Ivan Rakitic szerint Messi kiesésével lehetőség nyílik másoknak (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában az Internazionale Barcelonába, az Atlético Madrid Dortmundba, míg a Napoli Párizsba látogat. A szerdai játéknap mérkőzései előtt összefoglaltuk a várakozásokat.

 

A-CSOPORT

A csoport legnagyobb kérdése, hogy a német bajnokságban szereplő Borussia Dortmund képes-e folytatni remek sorozatát. A dortmundiak szerdán az Atlético Madriddal csapnak össze. A két százszázalékos együttes közül a hazaiakat tartják esélyesebbnek a fogadóirodák, nem véletlenül: a Dortmund veretlenül vezeti a Bundesligát, és legutóbbi öt tétmérkőzésén 22 gólt szerzett. A csapat támadószekciójában ott van a 216 perc alatt 8 gólt szerző Paco Alcácer, valamint Marco Reus és a 18 éves angol Jadon Sancho is jó formában várja a találkozót. Igaz, Lucien Favre még így is alaposan törheti a fejét a mérkőzés előtt, mivel a védelem tengelyéből sérülés miatt hiányzik a svájci válogatott Manuel Akanji.

Az Atlético mestere, Diego Simeone a sérülések szempontjából könnyebb helyzetben van, mivel immár Diego Costa és a montenegrói védő, Sztefan Szavics is a rendelkezésére áll az esti mérkőzésen.

Diego mindig nagy fizikai és morális erőt ad a csapatnak, nagyon fontos játékosunk. Nem játszott az utóbbi napokban, meglátjuk, hogy benne lesz-e a kezdő tizenegyben vagy sem. Nagyon jól edzett hétfőn, és nagyon lelkes volt, ami mindig boldoggá teszi a szakmai stábot – fogalmazott az argentin szakvezető, aki a hazaiak bombaformában lévő spanyol támadójáról, Paco Alcácerről is szót ejtett – Nem vagyok meglepődve a teljesítményén. Kulcsfontosságú labdarúgó, aki mérkőzéseket tud eldönteni. A magabiztosság nagyon fontos egy játékos számára, és Paco most elkapta a fonalat.

Az A-csoport másik találkozóján a Monaco az FC Bruges otthonában lép pályára. Thierry Henry gárdájának meghatározó mérkőzés lesz, mindenképp győznie kell, ha a csapat életben szeretné tartani a továbbjutásról szőtt álmait.

A-CSOPORT
18.55:
FC Bruges (belga)–Monaco (francia) (Tv: Spíler1)
21.00: Borussia Dortmund (német)–Atlético Madrid (spanyol)

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Borussia Dortmund 2 2
4–0 +4 6
2. Atlético Madrid 2 2 5–2 +3 6
3. FC Bruges 2 2 1–4 –3 0
4. Monaco 2 2 1–5 –4 0


B-CSOPORT

A „halálcsoport” ezúttal is a játéknap egyik, ha nem a legjobban várt mérkőzését tartogatja a számunkra. A hétvégén a milánói derbin győzedelmeskedő Internazionale az FC Barcelona otthonába látogat. A katalánok a legutóbbi bajnoki fordulóban szintén győztek hazai pályán (a Sevilla ellen), de elveszítették legfontosabb játékosukat, Lionel Messit. A mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón a La Masián nevelkedő Mauro Icardi nyilatkozott a milánóiak részéről, és igyekezett elhessegetni a távozásáról szóló pletykákat.

Nagyon boldog vagyok az Internél, nincs rá okom, hogy távozzak. A Barca akadémiáján játszani meghatározó volt a pályafutásom szempontjából, nagyon sokat tanultam. Különleges élmény lesz pályára lépni a Bajnokok Ligájában az ellen a csapat ellen, amelyben elkezdtem a karrierem”– mondta Icardi.

A hazaiak részéről Ivan Rakitic állt a sajtó rendelkezésére, a elmondta, hogy beszélt a másik csapat játékosaival a mérkőzés előtt.

Nem néztem a Milan elleni mérkőzést, de Ivan Perisic azt mondta, nehéz meccs volt számukra. Láthatjuk, hogy az Inter nagyon éhes a sikerre. A milánóiak elveszítették Nainggolant, míg mi Messit, a világ legjobb játékosát – de Dembélé is nagyon erős. Messi kiesése lehetőséget ad arra, hogy más játékosok is bizonyítani tudjanak.

A csoport másik mérkőzésén a PSV a Tottenham Hotspurt fogadja hazai pályán, s mindkét csapat győzelmi kényszerben lép pályára. Ezen a mérkőzésen eldőlhet, hogy melyik csapat eredhet nyomába a csoport élén álló Barca, Inter kettősnek. Mauricio Pochettinónak, a vendégek menedzserének nem lesz könnyű dolga, mert a PSV remek formába van a holland bajnokságban, valamint a szakvezetőnek könnyen lehet, hogy mellőznie kell a csapat egyik kulcsemberét, Dele Allit.

B-CSOPORT
18.55:
PSV (holland)–Tottenham Hotspur (angol) (Tv: Spíler2)
21.00: FC Barcelona (spanyol)–Internazionale (olasz) (Tv: M4 Sport)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Barcelona 2 2 8–2 +6 6
2. Internazionale 2 2 4–2 +2 6
3. Tottenham 2 2 3–6 –3 0
4. PSV Eindhoven 2 2 1–6 –5 0

C-CSOPORT

A PSG-nek hazai pályán nem lehet más célja a Napoli elleni mérkőzésen, mint a három pont megszerzése. Két forduló után a vendégek vezetik a tabellát, és Carlo Ancelotti gárdája a döntetlennel sem járna rosszul Párizsban.

A keddi sajtóeseményen a hazaiak vezetőedzője, Thomas Tuchel elmondta, hogy sokat tanult a rutinos olasz szakembertől.

Játékosnak is különleges volt. Nagyon különleges edző, főleg a Milan vezetőedzőjeként alkotott maradandót. Fantasztikus csapatot épített, remek támadójátékkal, inspirációt kaptam az általa vezetett együttesektől – nyilatkozta a német tréner kollégájáról. – A Napoli nagyon jól játszott a Liverpool ellen, jól működött csapatként. Sok olyan labdarúgója van, aki különbséget jelent az ilyen mérkőzéseken. Szerdán türelmesek leszünk, ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy intenzív lesz a találkozó.

A hazaiak mestere azt is elmondta, hogy a kezdőcsapatban ott lesz az utóbbi időben sérüléssel bajlódó Marco Verratti, aki nagyon fontos láncszeme a PSG-nek. Több kulcsemberét viszont mellőznie kell, mivel Thiago Silva, Dani Alves és Layvin Kurzawa sérülés, míg Gianluigi Buffon eltiltás miatt nem lesz bevethető.

A C-csoport másik mérkőzésén a Liverpool a Crvena zvezdát fogadja. Jürgen Klopp együttesétől egyértelműen győzelmet várnak a szurkolók, sőt, egy fölényes sikerrel a Pool újra jó formába lendülhetne az elmúlt hetekben mutatott gyengébb teljesítménye után. Jordan Henderson és Naby Keita hiányzik majd, viszont Mohamed Szalah és Sadio Mané is teljesen felépült a korábbi sérüléséből, így bizakodva várhatja a találkozót a Liverpool.

C-CSOPORT
21.00:
Paris Saint-Germain (francia)–Napoli (olasz) (Tv: Spíler2)
21.00: Liverpool FC (angol)–Crvena zvezda (szerb)

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Napoli 2 1 1 1–0 +1 4
2. Liverpool 2 1 1 3–3 0 3
3. Paris SG 2 1 1 8–4 +4 3
4. Crvena Zvezda 2 1 1 1–6 –5 1

D-CSOPORT

Talán a legkevesebb figyelmet ez a csoport kapja a szerdai napon, viszont ez a kvartett mondható a legkiegyenlítettebbnek. A Galatasaraynak nem lesz könnyű dolga hazai pályán a bajnokságban igen halványan, a Bajnokok Ligájában viszont egészen jól szereplő Schalke ellen. A legutóbbi bajnoki fordulóban egyik csapat sem tudott győzni: a Galata a Bursasporral játszott 1–1-es döntetlent, míg a Schalke otthon 2–0-ra kikapott a Werder Brementől. Összességében talán ennek a mérkőzésnek a végeredményét a legnehezebb megtippelni a játéknap előtt.

A Lokomotiv Moszkva hazai pályán szerezheti meg az első pontjait a harmadik fordulóban, viszont ehhez az FC Porto aligha asszisztál, mivel a portugál csapatnak ebben az évben is reális esélye van a tizenhat közé jutásra.

D-CSOPORT
21.00:
Lokomotiv Moszkva (orosz)–FC Porto (portugál) (Tv: Spíler1)
21.00: Galatasaray (török)–Schalke 04 (német)

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Porto 2 1 1 2–1 +1 4
2. Schalke 2 1 1 2–1 +1 4
3. Galatasaray 2 1 1 3–1 +2 3
4. Lokomotiv Moszkva 2 2 0–4 –4 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik