BL: Wenger szerint három nullára is vezethettek volna

Vágólapra másolva!
2014.02.19. 22:55
null
Wenger a kihagyott büntetőt fordulópontnak látja (Fotó: Reuters)
A címvédő német Bayern München kétgólos előnnyel várja a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntő hazai visszavágóját, miután Londonban gól nélküli első félidőt követően Toni Kroos és Thomas Müller találatával legyőzte az angol Arsenalt. Nézzük, hogyan látták a főszereplők a mérkőzést!

„Jól kezdtük a mérkőzést, egy gólt legalább megérdemeltünk volna. A piros lap mindent megváltoztatott, nehezebb lett minden, próbáltunk a védekezésre koncentrálni. Megpróbáljuk idegenben megismételni tavalyi teljesítményünket. Az előző hetekben kemény mérkőzéseket játszottunk, nem voltunk túlságosan frissek, az ellenfél jól tartotta a labdát, de mégis azt mondom, az elején értékesíteni kellett volna helyzeteinket. El kell fogadni az eredményt, a tavaszi, müncheni győzelem kell, hogy a szemünk előtt lebegjen. Mentálisan erősebbek vagyunk, mint a legutóbbi idényben, van esélyünk. Kapusunk szabálytalan volt a tizenegyesnél, a büntető jogos volt, de nem biztos, hogy piros lapot kellett volna kapnia, mert távol volt a labda a kaputól. De most már mindegy, előre kell tekintenünk, a bajnokságra kell koncentrálnunk, három pontot kell szereznünk, azt követően pihenhetünk majd egy picit” – így a londoniak német védője, Per Mertesacker.

„Minden összeesküdött ellenünk, akár három nullára is vezethettünk volna, mielőtt nagyot fordult volna a mérkőzés. Több hibát is elkövettünk, a kihagyott büntető megtört bennünk valamit, az ellenfelet pedig megerősítette. Kikaptunk tíz emberrel, újabb játékosunk dőlt ki, nehéz így bármit is változtatni vagy felállni ilyen körülmények között. Nehéz mérkőzés volt, de csapatom sokszor megmutatta a klasszisát, ám a lényeg az, hogy ismét veszítettünk” – nyilatkozta a lefújást követően Arsene Wenger, az Arsenal mestere.

„Hatalmas eredményt ért el a Bayern München, de tavalyi is győzött itt, majd szenvedett a visszavágón – emlékeztetett a győztes hadvezér, Josep Guardiola. – Ismét szuper eredménnyel térünk haza, bármi megtörténhet most is. Nagy esélyünk nyílott a továbbjutásra, szurkolóink segítségével sikerülhet. Az Arsenal sokkal-sokkal-sokkal jobb volt nálunk az első húsz percben, de kapusuk piros lapja után egészen más mérkőzés kezdődött. Ő volt az utolsó ember, a játékvezető tizenegyest adott, és kiállította. Nehéz egy olyan csapat ellen játszani, amelyik kilenc emberrel védekezik, ám jól kezeltük ezt a szituációt, türelemmel, majd megszereztük a szükséges gólt is. A visszavágón azonban fejben nagyon egyben kell maradnunk.”

„A második félidőben remekeltünk tíz ember ellen, türelmesen vártunk a lehetőségekre – értékelte a találkozót a parádés gólt és kapufát is rúgó német középpályás, Toni Kroos. – Nagyon fontos a második gól, de emlékezzünk csak vissza, hogy egy éve három egyre nyertünk idegenben, és a visszavágó utolsó perceiben igencsak izgulhattunk a továbbjutásért.”

„Tudtam, hogy Mesut Özil hogyan végzi el a büntetőket, tudtam, hogy ki kell várnom, mielőtt végleg eldöntöm, melyik sarokba is rúgja, hová vetődjek. De bárhová mehetett volna a labda: az egyenes kieséses szakasz nem csak a tudásról szól, rengeteg dolgot el lehet rontani” – így a mérkőzés egyik hőse, Manuel Neuer.

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
ARSENAL (angol)–BAYERN MÜNCHEN (német) 0–2
(0–0)
G: Kroos (54.), Th. Müller (88.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik