BL: „Ünnepelsz, ha betalálsz?” Depay szokatlan válasza

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.14. 20:51
null
Memphis Depay különleges mérkőzés elé néz (Fotó: Reuters)
Kedden megkezdődnek a csoportkör küzdelmei a labdarúgó Bajnokok Ligája 2015–2016-os szezonjában. A B-csoport első fordulójában a Manchester United a PSV-hez látogat, tehát a nyáron az MU-hoz szerződő Memphis Depay máris pályára léphet nevelőegyesülete ellen – és ha betalál, meg is ünnepli a találatát.

„Tíz évig játszottam Eindhovenben, különleges érzés lesz a volt csapattársaim ellen játszani. Rengeteg tanultam a klubnál, de most már más szinten futballozom. Tisztelem a PSV-t, de ha gólt szerzek, megünneplem a találatomat” – mondta Depay.

A 21 esztendős támadó 2006 és 2011 között a PSV akadémiáján nevelkedett, míg a felnőttcsapatban négy évet játszott. A holland válogatott játékos a bajnokságot és a kupát is megnyerte az eindhoveni együttes színeiben.

A PSV vezetőedzőjével, Philipp Cocu-vel kapcsolatban érdekesség, hogy játékos-pályafutása során csak egyszer lépett pályára a Manchester United ellen – az 1998–1999-es szezonban a Barcelona játékosaként, amikor a katalánokat bizonyos Louis van Gaal irányította.

IBRAHIMOVIC: EZ SEMMIHEZ SEM FOGHATÓ

Az A-csoport másik mérkőzésén a Paris Saint-Germain a Malmőt fogadja. A párizsi csapat klasszisa, Zlatan Ibrahimovic különleges találkozó elé néz, hiszen pályafutása kezdetén két évig a svéd együttesben játszott.

„Nagyon sokat jelent számomra a keddi meccs. Nem nyertem semmit a Malmö játékosaként, de rengeteg emlék köt a városhoz. Ott születettem és ott nőttem fel. Semmihez sem fogható, hogy a Bajnokok Ligájában pályára léphetek a Malmö ellen. Alig várom a mérkőzést, nagyon örülök, hogy a svéd csapat feljutott a főtáblára. Megkaptam a lehetőséget, hogy a hazámban, a városomban játszhassak. Fantasztikus pillanat lesz" – tekintett előre két hónappal Ibrahimovic, a holnapi találkozót ugyanis Párizsban rendezik.

Az MU angol válogatottsági gólrekordere, Wayne Rooney combizomsérülése miatt nem utazott el a csapattal Hollandiába.

A játéknap rangadóján a Premier League listavezetője, a Manchester City az olasz bajnoki címvédő Juventust fogadja, amely három fordulót követően nyeretlen a Serie A-ban.

Az angol csapat argentin kiválósága, Sergio Agüero térdsérülés miatt kihagyja a találkozót, így Manuel Pellegrini menedzser egyetlen igazi csatárra, Wilfried Bonyra számíthat. A chilei szakember ugyanakkor újra bevetheti David Silvát, illetve a nyáron 49 millió fontért szerződtetett Raheem Sterlinget is.

A Juventusban nem játszhat Claudio Marchisio, aki combsérüléséből felépülve a Chievo elleni szombati bajnokin (1–1) tért vissza a pályára, ám ismét megsérült, és legalább egy hónapos kihagyás vár rá.

„A legutóbbi szezonban döntőt játszottunk a Bajnokok Ligájában, amit meg is érdemeltünk. Arra kell törekednünk, hogy a mostani idényben is bejussunk a legjobb nyolc közé” – vélekedett Massimiliano Allegri, a torinói csapat vezetőedzője.

A tízszeres BEK/BL-győztes Real Madrid a Sahtar Doneckkel szemben kezdi meg a szereplését. A királyi gárdában Danilo és James Rodríguez sérülése miatt Gyenyisz Cserisev és a 21 éves kapus, Rubén Yánez is helyet kapott a meccsre készülő 19 fős keretben.

„A Sahtar remek csapat, kiváló szakember irányítja, az új játékosok pedig mindig jó teljesítménnyel bizonyítják rátermettségüket. Ha nem tiszteljük az ukrán csapatot, és nem koncentrálunk eléggé, nehéz meccs vár ránk. Amikor kineveztek a Real Madrid élére, azt mondtam, támadólag kell fellépnünk, de muszáj javítani a védekezésünkön. Nem könnyű megtalálni az egyensúlyt a csapatrészek között, de ha a játékosok megértik, mi a feladatuk, megállíthatatlanok leszünk” – mondta a Real Madridot irányító Rafa Benítez.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
A-csoport

20.45: Paris Saint-Germain–Malmö
20.45: Real Madrid–Sahtar Doneck (Tv: Sport1)
B-csoport
20.45: Wolfsburg–CSZKA Moszkva
20.45: PSV–Manchester United (Tv: AMC)
C-csoport
20.45: Galatasaray–Atlético Madrid (Tv: Sport2)
20.45: Benfica–FK Asztana
D-csoport
20.45: Manchester City–Juventus (Tv: M4)
20.45: Sevilla–Mönchengladbach

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik