BL: „Meglátjuk, hogy ismét mesterhármasig jut-e” – Rangnick Ronaldóról

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.03.15. 08:58
null
Ralf Rangnick elismerően beszélt Cristiano Ronaldóról (Fotó: AFP)
Mint ismert, az Atlético Madrid és a Manchester United nem bírt egymással a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán, 1–1-es döntetlen született. A manchesteri visszavágót megelőző sajtótájékoztatón Ralf Rangnick menedzser és Diego Simeone vezetőedző válaszolt az újságírók kérdéseire.

 

A Manchester United menedzsere, Ralf Rangnick a sajtótájékoztató elején tudatta, valamennyi futballistájára – még a korábban pozitív koronavírustesztet adó Bruno Fernandesre is – számíthat az Atlético Madrid elleni visszavágón.

„Minden játékosunk elérhető. Egy kis kérdőjel szerepel Luke Shaw neve mellett. Az elmúlt két napon edzett, de a mérkőzés előtt derül ki, hogy teljesen egészséges-e. Fernandes negatív tesztet adott, így újra tréningezhetett” – kezdte a német szakember, aki külön kitért az MU legutóbbi meccsén, a Tottenhammel vívott győztes bajnokin (3–2) triplázni tudó Cristiano Ronaldóra.

„Meglátjuk, hogy ismét mesterhármasig jut-e. Nem egyszerű egy ilyen csapat ellen három gólt szerezni. Jó, sőt, nagyon jó teljesítményt nyújtott a Spurs ellen – ezt várjuk tőle az Atleti ellen is. De ez nem csak róla, hanem a csapatról szól. Láttuk a spanyolok elleni első félidőben, hogy hogyan nem szabad játszanunk.”

Rangnick szerint fontos, hogy ne a „vörös ördögök” kapják az első gólt a találkozón.

„Az Atlético nem bánja, ha nincsen nála a labda. A legutóbbi négy vagy öt meccsén kevesebb mint ötven százalékban birtokolta a labdát.”

Diego Simeone, az Atlético Madrid vezetőedzője dinamikus játékot vár, a manchesteriektől pedig azt, hogy az összecsapás elején presszingelni fognak, amit esetleges kontrákkal büntetne..

„A stílusuk, és a saját stílusunk miatt dinamikus játékot várok. Az első meccsen nehézségeket okoztak az intenzív nyomásgyakorlással” – vélekedett Simeone, aki nem árulta el, hogy kik érhetők el a bevetésre, ám azt elmondta, hogy a csapata magabiztos.

BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ
VISSZAVÁGÓK
21.00:
Manchester United (angol)–Atlético Madrid (spanyol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Az első mérkőzésen: 1–1
21.00: Ajax (holland)–Benfica (portugál) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
Az első mérkőzésen: 2–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik