Romelu Lukaku több meccset is kihagy majd (Fotó: Getty Images)

Kedden beszámoltunk róla, hogy a Chelsea menedzsere, Thomas Tuchel azzal magyarázta Romelu Lukaku előző mérkőzéseken mutatott, gyengébb formáját, hogy mentálisan fáradt és túl sok mérkőzés van a lábában.

 
BL: „Mentálisan fáradt” – Tuchel Lukaku gyenge formájáról beszélt

„Azt hiszem, túl sok mérkőzés van Lukaku lábában. Játszott a nyári Európa-bajnokságon és a Nemzetek Ligájában is. Úgy érzem, mentálisan fáradt. Egyáltalán nem aggódunk a teljesítménye miatt, de látszik rajta a lelki fáradtság, nincs ezzel semmi baj. Nehéz eldönteni, hogy szünetre lenne-e szüksége, vagy arra, hogy továbbra is játsszon” nyilatkozta kedden Tuchel.

Ennek ellenére végül pályára küldte a Malmö ellen a nyáron 97.5 millió euróért szerződtetett belga sztárt, akit a 23. percben sérülés miatt le kellett cserélni. A Chelsea így is 4–0-ra nyert, de Lukaku több meccsre kidőlt.

Egyelőre nem tudunk pontos helyzetjelentést adni az állapotáról, csak később lesznek meg a vizsgálat pontos eredményei, de minden bizonnyal több meccset is ki kell hagynia” – mondta a meccs után Tuchel a Sky Sportsnak.

A Malmö ellen nem csak a belga támadó, a német Timo Werner is megsérült. Egyelőre az ő állapotáról sincs pontos eredmény, de minden bizonnyal ő is többmeccses kihagyásra számíthat.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
3. FORDULÓ
H-CSOPORT
Chelsea (angol)–Malmö FF (svéd) 4–0
(Christensen 9., Jorginho 21., 57. – mind a kettőt 11-esből, Havertz 48.)
Zenit (orosz)–Juventus (olasz) 0–1 (Kulusevski 86.)

 A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Juventus 3 3 5–  0   +5 9
2. Chelsea 3 2 1 5–  1   +4 6
3. Zenit 3 1 2 4–  2   +2 3
4. Malmö 3 3 0–11 –11 0