BL: Megint láthattuk, hogy hol a helyünk – Dibusz

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2020.12.02. 23:54
null
Dibusz Dénes nehezen élte meg a Barcelona elleni kiszolgáltatottságot (Fotó: Török Attila)
Mint ismert, a Ferencváros a Puskás Arénában 3–0-s vereséget szenvedett a Barcelonától a Bajnokok Ligája csoportkörének 5. fordulójában, a G-csoportban. A mérkőzést követően a hazaiak három játékosa, Botka Endre, Dibusz Dénes és Lovrencsics Gergő értékelték a találkozót az M4 Sport kamerái előtt.

„Az első mérkőzésen nem éreztem ekkora különbséget, vagy azt, hogy ennyire ne tudnánk megtartani a labdákat, mint most az első 25 percben. Nem nagyon tudtunk ezzel mit kezdeni. A második félidő jobb volt. Ami még nem volt rendben, hogy amikor megszereztük a labdát, akkor nem találtunk üres embereket, emiatt előrerúgtuk, majd elveszítettük azt, és ebből rögtön jöttek az ellentámadások” – elemezte az M4 Sportnak a ferencvárosi védelem problémáit a jobbhátvéd, Botka Endre.

Hasonlóan nehezen élte meg a találkozót a kapus, Dibusz Dénes.

„Kiszolgáltatott helyzetben voltam a kapott góloknál és gyakorlatilag nem nagyon tudtam mérkőzésbe kerülni, hiszen az első félidő végén volt az első védésem. A meccs képe elég demoralizáló volt. Az első félidőben nagyon nagy fölényben játszott a Barca, akkor került helyzetbe, és akkor került mögénk, amikor csak akart. Még Messi és Coutinho nélkül is olyan játékot tudott produkálni, ami megmagyarázza, hogy a Dinamo Kijev ellen miért rúgott a múlt héten négyet. Azt gondolom, hogy a második félidőben próbáltunk jobban helytállni. Volt is néhány lehetőségünk és szerencsére sikerült megúszni újabb kapott gól nélkül, bár ez nem csak rajtunk múlott. Ez a találkozó is olyan, amiből tanulnunk kell. Most megint láthattuk, hogy hol a helyünk.”

A 64. percben a védelem bal szélére csereként beálló Lovrencsics Gergő számára nem kérdés, hogy a Fradi továbbra is küzdeni fog a csoport 3. helyéért, és ezzel a tavaszi Európa-liga-szereplésért. Erről a következő, egyben utolsó forduló Dinamo Kijev–Ferencváros mérkőzése dönt majd.

„Nem adjuk fel, szeretnénk tavasszal is nemzetközi kupában szerepelni! Ahhoz az a játék kell, amit Torinóban mutattunk. Az, hogy öt védővel vagy négy védővel, teljesen mindegy, biztos vagyok benne, hogy a csapat játéka sokat fog javulni a mai meccshez képest.”

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ

G-CSOPORT
FERENCVÁROS–BARCELONA 0–3(0–3)
Budapest,Puskás Aréna,zárt kapuk mögött.V:Kulbakov (fehérorosz)
FERENCVÁROS:
Dibusz – Botka, Blazic, Frimpong, Dvali, Heister (Lovrencsics G., 64.) – Sigér D. (Laidouni, 64.), Somália (Haratin, 81.) – Isael, Nguen (Mak, 71.), Uzuni (Baturina, 71.).Vezetőedző:Szerhij Rebrov
BARCELONA:Neto – Dest, Mingueza, Lenglet (Alená, 65.) Jordi Alba (Junior Firpo, a szünetben) – Pjanic, Busquets ( F. de Jong, a szünetben) – Trincao, Griezmann (Riqui Puig, 65.), O. Dembélé – Braithwaite (De la Fuente, 80.).Vezetőedző:Ronald Koeman
Gólszerző:Griezmann (14.), Braithwaite (20.), O. Dembélé 28. (11-esből)

A csoport másik mérkőzésén
Juventus (olasz)–Dinamo Kijev (ukrán) 3–0 (Chiesa 21., C. Ronaldo 57., Morata 66.)

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Barcelona 5 5 16–2 +14 15
2. Juventus 5 4 1 11–4 +7 12
3. Dinamo Kijev 5 1 4 3–13 –10 1
4. FERENCVÁROS5145–16–111

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik