BL: „Megalázó”; „Minden téren csőd” – a lapok nem kímélik a Realt a kiesés után

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.06. 09:03
null
A spanyol média nehezen találja a szavakat a Real Madrid Ajax elleni kudarcára (Fotó: AFP)
Mint megírtuk, a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján az Ajax megsemmisítő, 4–1-es vereséget mért a címvédő Real Madridra a Santiago Bernabéu Stadionban, így 5–3-as összesítéssel bejutott a legjobb nyolc közé. A kudarcot követően a spanyol lapok a királyi gárda totális kudarcáról írnak, a hiányzó Cristiano Ronaldóról cikkeznek, valamint Florentino Pérez elnök lemondását pedzegetik.

 

„Egy csapat, amely megismételhetetlen ciklust zárt le megalázóan” – olvasható a Marca címlapján. A kiadvány szerdai számának első oldalán csak ez a mondat áll, a háttérben pedig a félig már kiürült Santiago Bernabéu stadion, s az eredményjelző: Real Madrid–Ajax 1–4…

Az újság online kiadása az évszázad kudarcának minősítette a mérkőzést és fejeket követelt – mondhatjuk úgy is, hogy ez az idény jó alapul szolgál a Realnak az alapos megújulásra... A madridi lap szerint ugyan nem lehet mindig nyerni, a kiesés módja és az egy héten belül elszenvedett vereségsorozat elfogadhatatlan. A Real egymás után négy hazai tétmeccset veszített el – erre sem sokszor volt példa...

Az As „Tragikus hét”-ként foglalja össze a királyi gárda elmúlt napjait. A lap kiemeli, hogy a történtek után a szurkolók Florentino Pérez elnök lemondását követelik, a kijáratnál pedig a nyáron elengedett Cristiano Ronaldo nevét skandálták.

„A Real Madrid minden téren csőd volt, ráadásul Lucas Vázquez, Vinícius Júnior és Gareth Bale is megsérült.”

A Mundo Deportivo sem vitte túlzásba – egyetlen szóval viszont igazából mindent elmond: „Semmi.”

„A Madrid összeomlott, óriási kudarcot vallott, egy hét alatt kiesett a Bajnokok Ligájából, a Király-kupából, egyúttal pedig kiszállt a bajnoki címért folytatott versengésből is. A hatalmas Ajax egyedülálló bravúrt mutatott be ezen az estén, s kiszámíthatatlan következményekkel járó földrengést okozott.”

Az olasz Tuttosport már inkább a „hazai” párharcokkal foglalkozik, de azért kicsit odaszúrt a Real Madridnak, rámutatva, hogy a spanyol gigász Cristiano Ronaldo nélkül búcsúzott a BL-től.

„Az Ajax megfricskázta a Realt!” – áll a német bulvárportál Bild hasábjain.

„Ezen az európai estén nem sikerült a csoda a Borussia Dortmundnak, nem úgy az Ajaxnak, ráadásul Spanyolországban. Toni Kroos és együttese nagy pofonba szaladt bele, az 1–4-es zakó zavarba ejtő a blancók számára. Az Ajax futballfesztivált tartott Madridban!”

A holland AD eufórikus amszterdami játékosokról és varázslatos estéről ír, hozzátéve, hogy a holland csapat éhes a sikerre, nem elégszik meg ennyivel. A portál kiemeli Frenkie de Jongot, aki „a Luka Modric elleni csatában diadalmaskodott, s az aranylabdás horvátot kiválóan semlegesítette.”

A nu.nl internetes oldal a vendégek első gólját jegyző Hakim Zijest idézi, aki leírhatatlannak nevezte az estét: „Igazából nem is tudom, mi történt. Nem találom a szavakat. Az biztos, hogy most megmutattuk a világnak, hogy a holland labdarúgással továbbra is számolni kell.”

Az egyik vezető holland lap, a De Telegraaf csak „Csoda Madridban” jelzővel illeti az Ajax bravúrját.

„A gárda 1995 után újra meglepte a világot, az amszterdami játékosok életük mérkőzésén vannak túl, olyan teljesítményt produkáltak, amilyet előzetesen mindenki lehetetlennek gondolt.”

A lap külön kiemeli Sergio Ramost, a Real Madrid csapatkapitányát, aki „arrogánsan viselkedett, az odavágón szándékosan szedett össze egy sárga lapot, mivel úgy gondolta, hogy együttese nélküle is elboldogul, ám ezt a fajta arroganciát most kegyetlenül megbüntették.”

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Real Madrid (spanyol)–Ajax (holland) 1–4 (0–2)
Madrid,Santiago Bernabéu Stadion, 77 013 néző.Vezette:Felix Brych (német)
REAL MADRID:
Courtois – Carvajal, Varane, Nacho, Reguilón – Modric, Casemiro (Valverde, 87.), Kroos – Lucas Vázquez (Bale, 29.), Benzema, Vinícius Júnior (Asensio, 35.).Vezetőedző:Santiago Solari
AJAX:Onana – Mazraui (Veltman, 80.), De Ligt, Blind, Tagliafico – F. de Jong, Van de Beek, Schöne (D. De Wit, 73.) – Zijes, Tadics, David Neres (Dolberg, 74.).Vezetőedző:Erik ten Hag
Gólszerző: Asensio (70.), ill. Zijes (7.), David Neres (18.), Tadics (62.), Schöne (72.)
Kiállítva: Nacho (93.)
Továbbjutott: az Ajax, 5–3-as összesítéssel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik