BL: Még semmit sem bizonyítottunk – Pep Guardiola

B. A. B.B. A. B.
Vágólapra másolva!
2021.03.15. 20:18
null
Pep Guardiola nem akar a trófeahalmozásról hallani (Fotó: Török Attila)
A Premier League listavezetőjét, a Manchester Cityt irányító Pep Guardiola tudja, előfordul, hogy nem kedvelik a játékosai és nem akar a trófeahalmozásról hallani.

 

Tekintve, hogy a Manchester City kétgólos előnyből várja a Borussia Mönchengladbach elleni BL-nyolcaddöntő visszavágóját, és figyelembe véve, hogy az angolok a Premier League 1., míg a németek a Bundesliga 10. helyéről várják a párharc második felvonását, nem meglepő, ha az angol médiát a legkevésbé sem a kedd esti meccs érdekelte a budapesti találkozó előtti hivatalos sajtótájékoztatón. A szigetországi együttest irányító Pep Guardiolának ismét arra a kérdésre kellett felelnie, amely egyre gyakrabban előkerül megállíthatatlannak tűnő csapata kapcsán: elérkezik-e az a pillanat, amikor a Manchester City négy trófeával zárja az idényt?

„Ez aligha történik meg – hűtötte le a kedélyeket a Barcelonával két Bajnokok Ligája-trófeát nyerő katalán szakember a hétfői sajtótájékoztatón. – Nem a játékosokról akarom levenni a terhet, nem a nyomást akarom csökkenteni rajtuk. Ezekkel amúgy is együtt kell élniük, a Manchester Cityben minden meccsen a győzelem az elvárás. Azért mondom, hogy nem nyerjük meg a mind a négy trófeát, mert ez a realitás. A klubnak ez még sosem sikerült a történelme során, vagyis vélhetően most sem jön össze. Az utóbbi időben sokan hasonlítják a mostani csapatot ahhoz az együtteshez, amely három trófeát nyert, ám ennek semmi értelme. A jelenlegi idényben még egyetlen aranyérmet sem szereztünk, vagyis még semmit sem bizonyítottunk. Éppen ezért nem akarok a BL-esélyekről, vagy a Juventus és a Barcelona kieséséről beszélni. Csak az a fontos, hogy túljussunk a Mönchengladbachon, és várhassuk a pénteki sorsolást.”     

A szakember a Fulham ellen 3–0-ra megnyert szombati bajnokin a meccskeretbe sem nevezett Raheem Sterling helyzetéről is beszélt.

„A támadónk nem sérült, igyekszem frissíteni a csapatot, emiatt nem volt keretben – folytatta Guardiola. – Nyilván nem volt boldog, edzői pályafutásom alatt még egyetlen olyan futballistát sem láttam, aki örült volna, ha a kispadról, vagy a lelátóról nézte a meccset. Ilyenkor nyilván nem vagyok az adott játékos kedvence, de elfogadják a döntésemet, és ez a legfontosabb. Raheem mindenesetre velünk tart Budapestre, és bízom benne, hogy sem ő, sem a társai nem gondolják úgy, hogy máris a negyeddöntőben vagyunk.”    

Amíg az angol együttes gondtalanul készülhet a budapesti túrára – a találkozót a párharc első meccséhez hasonlóan a koronavírus miatti szigorítások és a túrával járó esetleges karanténkötelezettségek miatt rendezik a Puskás Arénában –, addig az utóbbi hat tétmeccsét egyaránt elveszítő Mönchengladbach egyre mélyebb gödörbe süllyed.

„Nem hiszek a csodákban – zárta rövidre a továbbjutási esélyeket a német együttest irányító Marco Rose a meccs előtti sajtótájékoztatón. – Most amúgy sem tudnék semmi meggyőzőt mondani, mert amikor az edző csapata sorozatban vereséget szenved, akkor úgysem bíznak a szavaiban. Csak annyit mondhatok, hogy jobb lenne, ha a meccs helyett többet tudnánk edzeni, és a hibáink kijavításán dolgozni.”

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Március 16., kedd
21.00:
Manchester City (angol)–Borussia Mönchengladbach (német), Budapest, Puskás Aréna (Tv:Spíler2) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik