BL: „Még semmi nagy dolgot nem tettünk” – a Sheriff edzője a Real legyőzése után

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.09.29. 11:04
null
<a href="https://www.nemzetisport.hu/bajnokok_ligaja/bl-messi-megallithatatlan-a-pl-klubok-ellen-szalah-utolerte-etoot-2852263" target="_blank"><strong>Történelmi tettet hajtott végre a Sheriff</strong> (Fotó: Getty Images)</a>
Mint ismert, a Real Madrid hazai pályán 2–1-re kikapott a Sheriff Tiraspoltól a Bajnokok Ligája D-csoportjának 2. fordulójában. A mérkőzés után Carlo Ancelotti a rossz bizonyítványt próbálta megmagyarázta, míg a Sheriff oldaláról természetesen örömittas nyilatkozatokat olvashatunk.

A Real Madrid vezetőedzője, Carlon Ancelotti szerint apró dolgokon múlt a kudarcuk – olvasható az UEFA honlapján.

„Inkább csalódottak vagyunk, mint bosszúsak. Intenzíven játszottunk és jól néztünk ki. Apró dolgok miatt kaptunk ki, annak ellenére is jól játszottunk. Jobbak kellett volna legyünk a támadóharmadban, de ezt most nehéz megmagyarázni. Jó lecke ez a mai számunkra, hogy úgy vesztettünk, nem érdemeltük meg” – jelentette ki az olasz tréner.

„Voltak lehetőségeink, széthúztuk őket, és a csereként beállt Jovicsnak is voltak helyzetei. Azt hiszem, a végén számunkra minden rosszul alakult, míg nekik jól. Elhullajtottunk három pontot, és nyitott lett a csoport. Meg kell nyernünk a következő meccsünket” – tette hozzá.


A Sheriff Tiraspol vezetedzője, Yuriy Vernydub meghatódva nyilatkozott.

„Boldog vagyok, hogy ilyen meccset játszhattunk a Real Madrid ellen. Meghatódtam. Köszönöm a srácoknak, amit a pályán ma nyújtottak. Csapatként mentek fel a játéktérre és megérdemelten nyertek” – nyilatkozta büszkén a szakember, melynek csapata még hibátlan a Bajnokok Ligájában.

„Természetesen tudtuk, hogy védekeznünk kell majd. Ezt jól is csináltuk, de jól is kontráztunk, s a végén meg tudtuk szerezni a győztes gólt. Boldog és büszke vagyok a fiúkra. Jó útra léptünk, amelyen rajta akarunk maradni” – szögezte le.

„Nem gondolunk a legjobb 16-ra, mert még semmi nagy dolgot nem tettünk, ezért lépésről lépésre haladunk. Még van hátra négy nagyon fontos mérkőzésünk” – fűzte hozzá Vernydub.

„Egy álmunk vált valóra azzal, hogy itt nyertünk. Tudjuk, hogy milyen remek játékosaik vannak, de szerencsére nem használták ki a helyzeteiket” – árulta el a vendégek csapatkapitánya, Frank Castaneda, majd rátért Thill fantasztikus győztes góljára.

„Erre a gólra nincsenek szavak. Ez olyan, amiről álmodsz. A meccs után megköszöntem neki – mesélte. – Az az álmunk és célunk, hogy továbbjussunk a csoportból.”

„Ez a legszebb és legfontosabb gólom a karrierem során, ez egyértelmű” – állapította meg a 90. percben bombagólt szerző Sébastien Thill.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ

D-CSOPORT
Real Madrid (spanyol)–Sheriff Tiraspol (moldovai) 1–2 (Benzema 63. – 11-esből, ill. Yakhshiboev 25., Thill 90.)
Sahtar Doneck (ukrán)–Internazionale (olasz) 0–0

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Sheriff Tiraspol 2 2
4–1 +3 6
2. Real Madrid 2 1 1 2–2 0 3
3. Internazionale 2 1 1 0–1 –1 1
4. Sahtar Doneck 2 1 1 0–2 –2 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik