BL: Iniesta szerint talán ez volt az utolsó BL-mérkőzése

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.10. 23:30
null
Barcelona: ez a történet véget ért (Fotó: AFP)
Az AS Roma pazar játékkal 3–0-ra legyőzte az FC Barcelonát a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján, és idegenben szerzett góljának köszönhetően továbbjutott a legjobb négy közé. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

 


„Nem tudom, bekerülök-e a klubtörténelembe, de nem ez érdekel engem, hanem az, hogy a Roma bejutott a BL elődöntőjébe a világ legjobb csapata ellen – így a mérkőzés egyik hőse, Kosztasz Manolasz. – Az első mérkőzés után is hittünk magunkban, a vereség ellenére is, hiszen két büntetőt sem kaptunk meg azon a találkozón, és láttuk, hogy egyenlő félként harcoltunk a hibáink ellenére is. Rátettünk erre a teljesítményre még egy lapáttal, mert tudtuk, hogy továbbjuthatunk, ha megmutatjuk, mire vagyunk képesek. Három rosszul sikerült meccs után fogadtuk a Barcelonát, nagy nyomás volt rajtunk, ám mindent beleadtunk, hittünk a győzelemben, és ha a közönségünk mögöttünk áll, senki sem képes megverni minket! Erre a szurkolásra van szükségünk, és ha mindig ilyen számban jelennek majd meg a nézők, a Roma a legjobb olasz csapatok egyike lehet. A BL-csoportmérkőzések során is csibészkedtünk, kellemetlen ellenfelei voltunk mindenkinek, s ez így lesz az elődöntőben is.”

„Őrület, hihetetlen! El nem tudják képzelni, mit érzek most! Nagy sikert értünk el, azt éreztük, nincs veszítenivalónk, de vigyáznunk is kellett, a világ legjobb csapata volt az ellenfelünk. A közönség ezerrel buzdított bennünket, ez sokat segített. Az utolsó gólunk után a mester óvatosságra intett minket, és nehéz volt ez betartani, mert a legszívesebben mentünk volna előre, ám a Barcelonának egy villanás is elegendő lett volna a gólszerzéshez, ezért nagyon kellett figyelnünk” – így a lefújást követően Edin Dzeko, amihez Alessandro Florenzi is csak annyit fűzött hozzá, hogy „Hihetetlen! Hihetetlen!”.

„Természetesen a csapat eljuthat a BL-döntőbe, de miért is ne juthatna el oda? Az erőnk abban rejlik, hogy mindig a következő mérkőzésre koncentrálunk, vasárnap jön a római derbi, erre kell összpontosítanunk – adta ki a parancsot a sikeredző Eusebio Di Francesco. – Kár a korábbi vereségekért, néhány érdemtelen megjegyzést kaptunk értük a közösségi médiában, de én azt mondtam, hogy ebből kell erőt merítenünk a Barcelona legyőzéséhez! Az az igazság, most ugyan az volt a taktikánk, hogy jobban kihasználjuk a széleket, több kontrát vezetünk, gyorsabban futballozunk, de ami döntött, az a csapat megváltozott hozzáállása. Ezt szeretném látni a jövőben is. Voltak jó mérkőzéseink a Serie A-ban is, ám a kemény munkáért az igazi jutalmat ma kaptuk meg. Hiszek abban, hogy bejuthatunk a döntőbe, miért is ne hinnék ebben? Olyan messzire jutottunk máris, amit senki sem várt tőlünk, de minden alkalommal magasabbra kell tennünk a mércét. Nem szeretném, ha bárki is megpihenne a babérjain, hátradőlne kényelmesen, nem engedek meg ilyet. Többre kell vágynunk, és most kiderült, hogy készen állunk a nagyobb célok elérésére.”

„Soha nem jó érzés így kikapni, azonban az ellenfelünk az első perctől az utolsóig nagyon jól futballozott – vont mérleget a lefújást követően Ernesto Valverde, a Barcelona mestere. – Azonnal letámadtak bennünket, már a mi térfelünkön, ezért nehéz volt a saját játékunkat játszani, arra kényszerültünk, hogy hosszú passzokkal operáljunk. A letámadásuknak nem találtuk az ellenszerét, a párharcokban jók voltak, a lecsorgó labdákra ők értek oda, és tökéletes időzítéssel szerezték a góljaikat. Rossz napok ezek számunkra, ám az igazság az, hogy ők nagyon jók voltak, mi meg nem voltunk azok.”

„Fájdalmas vereség, ez nem lehet kétséges, nyerni szerettünk volna, de csak egy csapat juthatott tovább a végén. Eddig tartott a BL-idényünk, most van pár napunk, hogy összeszedjük magunkat. Egy ilyen vereség után mindig azon gondolkodsz, hogy mit terveztél rosszul, és mit rontottál el” – tette még hozzá.

„Meglehet, ez volt életem utolsó BL-mérkőzése, nagyon nehéz feldolgozni ezt a vereséget nekem és a társaimnak is. Meg akartuk nyerni a sorozatot, azonban ezúttal ez nem sikerült. Nagyon nehéz elfogadni a kiesést, igaztalannak tűnik, de amilyen előnnyel érkeztünk ide, annyira rosszul játszottunk ma. A BL megbüntet az ilyen hibákért” – értékelt a Barca-legenda Andrés Iniesta.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
AS Roma (olasz)–FC Barcelona (spanyol) 3–0 (1–0)

Róma, Olimpiai Stadion, 56 580 néző. Vezette: Turpin (francia)
ROMA: Alisson – Juan Jesus, Manolasz, Fazio, Kolarov – Nainggolan (El Shaarawy, 77.), De Rossi, Strootman – Florenzi, Dzeko, Schick (Cengiz Ünder, 73.). Vezetőedző: Eusebio Di Francesco
BARCELONA: Ter Stegen – Semedo (O. Dembélé, 85.), Piqué, Umtiti, Alba – Sergi Roberto, Rakitic, Busquets (Alcácer, 85.), Iniesta (A. Gomes, 80.) – Messi, L. Suárez. Vezetőedző: Ernesto Valverde
Gólszerzők: Dzeko (6.), De Rossi (58. – 11-esből), Manolasz (82.)

Továbbjutott: a Roma, 4–4-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik