Csodarajttal indult a City, későn ébredt a Napoli

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.17. 20:35
null
Három pontot ért a remek City-rajt (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája F-csoportjának 3. fordulójában a Manchester City Raheem Sterling és Gabriel Jesus góljának köszönhetően 2–1-re legyőzte a tizenegyest is hibázó Napolit, így őrzi a hibátlan mérlegét. A kvartett másik meccsén a Sahtar Doneck már a 8. percben hátrányba került a Feyenoord otthonában, ám Bernard duplájának köszönhetően végül mind a három pontot megszerezte.


BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
F-CSOPORT
Manchester City–Napoli 2–1 (Sterling 9., G. Jesus 13., ill. A. Diawara 72. – 11-esből)
Feyenoord–Sahtar Doneck 1–2 (Berghuis 7., ill. Bernard 24., 54.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A Premier League és a Serie A éllovasának nagy rangadóját hatalmas várakozás előzte meg, ennek megfelelően eszébe sem jutott egyik mesternek sem, hogy tartalékos csapatot küldjön a pályára.

Igaz, nehéz tartalékos Manchester Cityről beszélni akkor, amikor Pep Guardiolának a Napoli elleni mérkőzésre nevezett kispadján 184 millió euró összértékű hetes ücsörgött – Maurizio Sarri mellett bezzeg csak 65 milliót érő „játékjog” foglalt helyet.

A pályán pedig hengerelt a City: előbb Raheem Sterling, majd Gabriel Jesus került ziccerbe, és nem olyan formában van most a páros, hogy hibázzon.

Nem sokra rá Kevin De Bruyne lövése rezgette meg a lécet, majd Pepe Reina csípte el a gólvonalon Jesus közeli próbálkozását, azaz nagyon közel állt a padlót fogáshoz a Napoli. Amely azonban szépíthetett volna a szünetre, ugyanis a gyilkos tempót nem sokáig tudták tartani az angolok, sőt a világ legdrágább védője, Kyle Walker megajándékozta az ellenfelet egy büntetővel – Ederson azonban védte Dries Mertens lagymatag lövését.

Maga a folytatás is lagymatagra sikeredett, a City már nem kockáztatott, aztán nem tudott felpörögni a nagy mezőnymunkába süppedés után, a vendégek meg csak lassan éreztek rá a lehetőségre. Igaz, John Stones óriási mentése kellett az újabb gól elkerüléséhez, Marek Hamsík így nem döntötte meg Diego Maradona gólrekordját, betalált ellenben Amadou Diawara, egy újabb jogos 11-esből.

A guineai játékos a felnőttek között tétmérkőzésen még soha nem vette be a kaput, még az olasz negyedosztályban sem.

Pontot azonban nem ért e nevezetes találat sem: tovább menetel a City, miután nem fogott vérszagot a Napoli, és ezen a szinten nem érdemel pontot ilyen csapat.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

FEYENOORD–SAHTAR DONECK

A kvartett másik meccsén a Sahtar Doneck már a 7. percben hátrányba került a Feyenoord otthonában, ám a brazil Bernard duplájának köszönhetően végül mind a három pontot megszerezte, ezzel tovább üldözi a Manchester Cityt. A hollandok Jaroszlav Rakickij kiállításának köszönhetően az utolsó negyedórát emberelőnyben játszhatták, egyenlíteniük azonban nem sikerült, így továbbra is pont nélkül állnak a csoport utolsó helyén.

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Manchester City 3 3 0 0 8–1 +7 9
2. Sahtar Doneck 3 2 0 1 4–4 0 6
3. Napoli 3 1 0 2 5–5 0 3
4. Feyenoord 3 0 0 3 2–9 –7 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik