Ebből klasszikus lesz! Hétgólos meccsen verte meg a City a Realt

KORMANIK ZSOLT (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)KORMANIK ZSOLT (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)
Vágólapra másolva!
2022.04.26. 20:45
null
Hamar előnybe került a City, de De Bruyne gólja önmagában nem volt döntő: a vége 4–3 az angoloknak (Fotó: AFP)
A Manchester City hazai pályán 4–3-ra legyőzte a Real Madridot a labdarúgó Bajnokok Ligája kedd esti, parádés futballt hozó elődöntőjében. Az angol csapat remekül kezdett, nagyon gyorsan kétgólos előnyt szerzett, a fordulás után további két alkalommal vezetett kettővel, de a Real rendre megfelezte a hátrányt, kétszer Karim Benzema révén. A visszavágót május 4-én játsszák le Madridban.

 

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
MANCHESTER CITY (angol)–REAL MADRID (spanyol) 4–3 (2–1)

Manchester, City of Manchester Stadion, 52 217néző. Vezette: Kovács István (romániai)
MAN. CITY:
Ederson – Stones (Fernandinho, 36.), Rúben Dias, Laporte, Zincsenko – De Bruyne, Rodri, Bernardo Silva – Mahrez, Gabriel Jesus (Sterling, 83.), Foden. Menedzser: Josep Guardiola
REAL MADRID:
Courtois – Carvajal, Éder Militao, Alaba (Nacho a szünetben), F. Mendy – F. Valverde, Kroos, Modric (Ceballos, 79.) – Rodrygo, (Camavinga, 70.), Benzema, Vinícius Júnior (Asensio, 88.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Gólszerző: De Bruyne (2.), Gabriel Jesus (11.), Foden (53.), Bernardo Silva (74.), ill. Benzema (33., 82. – a másodikat 11-esből), Vinícius Júnior (55.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A hatékony letámadás szemléltetéséhez manapság aligha szükségeltetik jobb tanítómester a Manchester Citynél, ennek igazolására kedd este elég volt két perc. Az elsőben még a Real Madrid futballistái járatták a labdát, de egyre inkább a saját tizenhatosuk felé szorulva – Ferland Mendynek egy bedobás elvégzéséhez is nehéz volt szabad társat találnia –, aztán az 59. másodpercben már a City birtokolta. További félpercnyi labda-körbejáratás pedig elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy az érdemi ellenállás nélkül középre törő Rijad Mahrez jobb oldali beadásából Kevin De Bruyne előrevetődve befejelje a vezető gólt. (1–0)

A szorítás enyhült, a története leggyorsabb BL-gólját szerző City a támadótérfél közepéről sem szégyellt hazaadni, de aki ebből arra következtetett, hogy állóháborúra rendezkednek be a felek, elszámította magát – már a 11. percben jött a második hazai gól: De Bruyne bal oldali beadásánál Gabriel Jesus vízilabdás módra lefordult David Alabáról (ő számította el magát igazán), majd közelről a hálóba lőtt. (2–0)

AZ ELSŐ KÉT GÓL IDE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG!

Ennyi lett volna a Real Madrid 31. BL/BEK-elődöntőjének érdemi része?! A következő húsz percben gyönyörűen szőtte gyors támadásait a City, Mahrez is, Foden is ziccerbe került, rávághatták volna az „igen”-t, csakhogy mindkettejük lövése elkerülte a kaput. Ez pedig – nem hiába tombolt e tékozlást látván a kispadról felpattanó Pep Guardiola – törvényszerűen esélyt kínált a lassacskán ébredező madridi klassziskülönítménynek. És akiknek van egy Karim Benzemájuk…

A 31. percben akadt egy jó lehetősége Alabának, ő még kevéssel a kapu mellé fejelt, azonban két perccel később, Mendy bal oldali beadását követően Benzema a védőjét megelőzve gyönyörűen, ballal már a bal alsó sarokba perdített. A mozdulat méltó volt a különleges alkalomhoz: a francia világsztár éppen ezen az estén játszotta 600. tétmérkőzését a Real Madridban. Ez volt a 319. gólja, ebben az idényben pedig a negyvenedik. (2–1)

BENZEMA SZÉPÍTŐ GÓLJA ITT!

A Madrid játéka helyrebillent – talán addigra sikerült megtalálni a sérült Casemiro pótlásának módját –, a vendégek letámadása is egyre ígéretesebben működött. S bár az első játékrész utolsó öt perce megint a Cityé volt, újabb gól azon az oldalon sem született.

A második játékrészre Carlo Ancelotti átszabta a madridi védelmet, a rossz napot kifogó Alaba helyére Nacho érkezett, de nem rajta múlt, hogy nem került szinte azonnal megint kétgólos hátrányba a csapata: a 47. percben Mahrez lövése a kapufáról pattant ki, Foden közeli duplázása pedig a kapuba visszamozgó Carbajalról.

A madridi védelem zavarodottsága nem oldódott, amit gyorsan kihasznált a City: az 53. perc megint egy eredményes letámadást hozott, a kivitelező Fernandinho a visszakapott labdát beadta, az őrizetlenül érkező Foden pedig a hálóba fejelt. (3–1)

FODEN GÓLJA ITT!

Egy ilyen viharos fordulatokkal teli mérkőzésen nagyon könnyű pillanatok alatt tragikus szerepbe csúszni hősi jelmezben… Az 55. percben Mendy az oldalvonal mellett dobta támadásba VInÍciust, a labda a honfitársára összpontosító Fernandinho lába között csorgott tovább a veszélyzóna felé, a leforduló Vinícius egészen az öt és feles sarkáig nyargalt vele, majd mielőtt letarolták volna, jobbal a hosszú sarokba helyezett. (3–2)

VINÍCIUS GÓLJA ITT!

Mi történik egy csapattal, ha egy kétmeccses párharc első felvonásában kétszer is felére olvad a kétgólos előnye? Sok példát sorolhatnánk a játékkedv elvesztésére, a lélektan csapdájába ragadásra, de erre nincs idő, maradjunk Guardiola manchesteri embereinél, akiknél ezen az estén ilyesmi szóba sem kerülhetett. A 74. percben újra sikerült elhúzniuk – harmadjára Bernando Silva felső sarkos lövésével, a Kovács István sípszavára váró, az előnyszabályt benéző madridi védelem asszisztálása mellett. (4–2)

BERNARDO SILVA GÓLJA ITT!

S mi történik egy csapattal, ha egy kétmeccses párharc első felvonásában harmadszor is kétgólos hátrányba kerül? Úgy általában sok minden megtörténhet, de ha a naptár 2022. április 26-át mutat, és a Manchester City–Real Madrid mérkőzésen vagyunk – akkor csak egyvalami: a megrogyni nem akaró csapat „természetesen” újra farag a lemaradásából. A 82. percben Aymeric Laporte kezezése miatt járt a tizenegyes a vendégeknek, a jubiláló Benzema pedig megint megadta a módját – bepanenkázta… 4–3

Nem volt unalmas a hátralévő néhány perc sem, de újabb gól már nem született; kezdhetjük a visszaszámlálást: már csak nyolcat kell aludni a jövő szerdai madridi visszavágóig – már ha ezek után ma este tudunk…

AZ ÖSSZEFOGLALÓT ITT TEKINTHETI MEG!

PERCRŐL PERCRE

90+5. perc: VÉGE A MECCSNEK! A CITYÉ A GYŐZELEM!

90+3. perc:
Az előnyszabály után szöglettel jön a City, Foden balról érkező beadását kifejeli a madridi védelem.

90+2. perc:
Nacho kap sárgát, Mahreznek rúgott oda egyet.

Picit megáll a játék, egy City-mezes fiúcska odarohan De Bruynéhez, a belga középpályás elegánsan megöleli, s addig fel is tartja, míg két biztonsági ember a szokásosnál kevésbé vehemensen (mégis csak gyerekről van szó) kivezeti. Kissé bolond, de valahol aranyos jelenet.

90. perc:
Három perc a tervezett ráadás!

88. perc:
Vinícius le, Asensio váltja!

87. perc: Vinícius próbálkozik meg egy átlövéssel balról, messze a keresztléc fölött száll el a labdája.

85. perc:
Mahrez adja be jobbról, középen Sterling marad üresen, sarokkal próbálja kapura húzni 7 méterről, nem jól talája el, a hosszún Dias még a kapuba sodorhatná a labdát, de centikkel lemarad róla!

83. perc:
S be is áll Sterling, Gabriel Jesus mehet pihenni.

Benzema duplája után 4–3! (Fotó: AFP)
Benzema duplája után 4–3! (Fotó: AFP)


82. perc: GÓÓÓL! Benzema belövi, elegánsan a kapu közepébe emel, Ederson közben elvetődött balra, 4–3! Panenka könnyezhet, ha látja.

82. perc:
A VAR-szoba visszanézi, hitelesíti a döntést. Benzema jön!

81. perc:
Fernandinho kap sárgát reklamálásért.

81. perc: TIZENEGYES! TIZENEGYES?
Kroos adja be jobbról, középen Laporte ugrik fel fejelni Benzemával, a spanyol válogatott bekk el is fejeli, csak közben a kezére csúsztatja a labdát. Kovács megadja a büntetőt.

79. perc:
Modric helyén Ceballos folytatja a hajrában!

78. perc:
Modric csinál egy cselt a 16-os bal odalánál, Rodri elcsúszik, a horvát ballal lő, nem találja el jól, de így is csak centikkel kerüli el a labdája a bal alsót!

76. perc:
Mahrez indul egy csellel a 16-os jobb csücskétől, három védőn szökken át, mintha ott sem lennének, Courtois kivetődik, a City szélsője azonban el tudja rúgni a belga mellett a labdát a hosszú alsó irányába – viszont ezzel a jobb kapufa mellett is elpattogtatja.

Bernardo Silva találata után már 4–2 (Fotó: AFP)
Bernardo Silva találata után már 4–2 (Fotó: AFP)


74. perc: GÓÓÓL! Zincsenko indul előre, a 16-os előterében ballal befelé húzna, majd átesik az ütemet késő Kroos lábában. A labda viszont pont Silva elé kerül, Kovács előnyszabályt ad, a portugál középpályás, ballal kifelé cselez, majd 12 méterről felbombázza a rövid felső sarokba! Corutois mozdulni sem tudott, más kérdés, hogy a madridiak egy része mozdulni sem akart, mert azt hitte, szabadrúgás jön. 4–2!

Közben már 60 százalék felett a City labdabirtoklási fölénye. A 73. percben járunk.

Ancelotti támadó helyett védekező középpályást hozott. Lehet, megelégedne a 3–2-vel a Real olasz mestere? A visszavágó előtt végülis jó lehet az egygólos különbség, még akkor is, ha ma már nem él az idegenben lőtt gól szabélya (minimális előnye?...)

70. perc:
Rodrygo le, Camavinga be!

68. perc: Laporte!
Zincsenko lövi be a labdát a 11-es pont magasságába, az előlre húzódó Laporte az elcsúszó Militao mögött érkezik, talán kissé meg is lepődik azon, hogy eljut hozzá a labda, majd ballal kapásból, lő – igen pocsékul! Ott lehetett volna a 4–2...

67. perc:
Fernandinho jobbról érkező beadását Carvajal csúsztatta ki az ötös bal sarkánál érkező Foden elől.

12 próbálkozás a hazai, nyolc a vendég oldalon. Három(!) és négy találta el a kaput. Azaz Courtois-nak a hivatalos statisztikák alapján nincs még védése!

62. perc:
Most meg Fodent fogják meg ígéretes helyzetben – lesen.

60. perc:
Benzema próbálkozott meg éles szögből egy lövéssel, Fernandinho blokkolta.

57. perc:
Carvajal jobbról érkező beadását Militao fejelte 8 méterről, kissé jobbról Ederson kezei közé.

3–2, Vinícius nagy szólója után (Fotó: AFP)
3–2, Vinícius nagy szólója után (Fotó: AFP)


55. perc: VINÍCIUS! Hát ezt hogy hozta össze a City védelme? Vinícius a félpályánál egy csellel megeteti Fernandinhót, felgyorsít, a hazaiak csak kísérik/behátrálnak előle, a brazil szélső pedig köszöni szépen, befelé húz, majd 6 méterről jobbal kilövi a hosszú alsót! Vagy 40-45 méteres szóló volt! S senki, de senki nem próbálta felvenni, leütközni vagy bármi, azok után, hogy Fernandinhót becsapta! Döbbenetes gól. 3–2

54. perc:
Guardiola kap sárga lapot reklamálásért.

3–1, Foden (Fotó: AFP)
3–1, Foden (Fotó: AFP)


53. perc: ÚJRA KETTŐ KÖZTE! Fernandinho előzi meg Viníciust, elcsenve Mendy indítását a honfitárs elől, a jobb szélen Mahrezzel játszik össze, majd nagy ívben középre teker, az ötös jobb oldalánál Foden érkezik és a kapuba bólint! 3–1

52. perc:
Valverde pontatlan passza után Silva szerzi meg a labdát a madridi kaputól 28 méterre, azonnal indítja De Bruynét, aki a 16-os vonalában a jobb lábára cselez, lő, de blokkolni tudják a próbálkozást!

50. perc:
A City közben visszaépítette a labdabirtoklási fölényét is, ismét 58 százalék szerepel a hazaiak neve mellett!

Egyelőre a szerencsével sem áll hadilábon a Real Madrid. Ez már a harmadik, de az is lehet, a negyedik óriási City-helyzet, ami kimarad.

47. perc: MI MARADT KI?!
Mahrez viszi el a labdát Nacho mellett, ziccerben lép a 16-os területére, felnéz, de végül jobbal inkább lő, Courtois tehetetlen, elmegy a jobb keze mellett a labda, ám aztán a jobb kapufán csattan! Onnan az érkező Foden elé vágódik, utóbbi 7-8 méterről lő, ezt Carvajal vágja ki a gólvonalról! Óriási mentés!

Rodri 47/47-es passzmutatóval zárta az első félidőt.

Alaba is kisebb sérüléssel vállalta a játékot, kérdés, hogy emiatt, vagy a teljesítménye miatt jött a csere. Meccs után talán elárulja Ancelotti.

46. perc: Alaba nem folytatja. Nacho állt be a helyére!

46. perc:
Folytatódik a meccs!

A Reallal most először esett meg a Bajnokok Ligája-korszakban, hogy 11 perc alatt máris kétgólos hátrányba kerüljön. Ehhez képest a félidő második felére egész szépen rendezték a sorokat a vendégek – vissza is jöttek a meccsbe Benzema bravúros találatával.

SZÜNET

Vége az első félidőnek!

45+1. perc:
Fernandinho nyer fejpárbajt a Real térfelén, a labda a jobb szélen meginduló Mahrez elé kerül, aki 8-10 méterre a kapuvonaltól laposan centerez, a hosszún Foden érkezik, de nem jut el hozzá az átadás, Militao tisztáz bravúrosan!

Egy perc a tervezett ráadás!

45+1. perc:
De Bruyne végezte el a szabadrúgást, jobbal, erőből próbálta kapura küldeni, de a sorfal jobbról második tagja kibólintotta vissza a mezőnybe a labdát!

45. perc:
Kroos kaszálja el Jesus lábát a 16-os előterében. A brazil éppen átvette már a labdát. 21-22 méterről, enyhén balról jöhet szabadrúgással a City.

44. perc:
A sarokrúgás veszélytelen...

43. perc:
Zincsenko átadása után Gabriel Jesus tudja második széndékból becsapni Militaót, balról befelé húz a kapuvonallal párhuzamosan, ám mielőtt laposan centerezne Valverde visszazár, kisegít és szögletre bikázza a labdát.

41. perc:
Mahrez közvetlenül kapura tekeri 18 méterről, a jobb csücsök mellől a szabadot, Courtois látványos vetődéssel öklözi ki a jobb felső ficakból! Még a 2 méteres belgának is nyújtóznia kellett érte...

40. perc:
Vinícius löki fel a 16-os jobb oldalánál Silvát. Ígéretes helyről jöhet szabaddal a City.

Szinte kiegyenlítődött a labdabirtoklás, 52:48 az arány 38 perc után...

Stones a meccs előtti több mint egy héten át edzeni sem tudott. Mindössze kedden reggel dőlt el, hogy bevethető lesz. Eddig bírta.

36. perc:
Stones nem bírja tovább, Fernandinho váltja!

Fernando melegít és készül a beálláshoz...

35. perc:
Rodrygo lő jobbról, 8 méterről, jobbal, csűddel – Ederson öklözi szögletre!

2–1, Benzema (Fotó: AFP)
2–1, Benzema (Fotó: AFP)


33. perc: BENZEMA! KI MÁS?! Modric harcias a félpályán, estében elszedi a labdát Rodri elől, F. Mendy érkezik, átveszi, a 16-os előtti bal félterületből középre kanyarít, nem túl magas, Benzema jobbról befelé húz, tökéletes ütemben érkezik, és 10 méterről, ballal, átvétel nélkül a kapu bal oldalába helyez! Ederson hiába vetődik, nem érheti el a bal kapufáról a hálójába vágódó labdát! Káprázatos gól! 2–1

32. perc:
Most Zincsenko kerül helyzetbe a 16-os bal oldalánál, 10 méterről, kissé éles szögből lő, bal belsővel a hosszú alsó mellé kanyarít.

31. perc:
Egy gyors szöglet a Realtól a bal sarokból, kicsiben Benzema kapja a labdát, aki egy kiflit ír le balra a kaputól távolodva, a 16-os sarkától beadja, középen Alaba érkezik, megelőzi Diast, 7 méterről fejel, de a labda centikkel a bal alsó mellé megy!

30. perc: De Bruyne ugratja ki a 16-os bal oldalánál Fodent, aki átveszi, de kissé kisodródik, ballal lő 10 méterről, futtából – centikkel a bal alsó mellé!

29. perc:
A Real továbbra is magasan letámad, most Stones zavarodik meg, Vinícius viszi el előle a labdát, de a 16-oson belül már nem jó megoldást választ a brazil. Laporte tisztáz!

26. perc:
Villám tempójú akció a hazaiaktól, Ederson kiadása után De Bruyne játssza meg a jobb szélen beinduló Mahrezt, aki 12 méterről a rövid felsőt veszi célba jobbal, de csak az oldalhálót találja el! Könnyen 3–0 lehetett volna! Főleg, hogy négy a kettőben vihették a labdát Courtois-ra...

25. perc: Húha, mit úszott meg a City!
Vinícius és Benzema támadnak le, utóbbi az ötös bal sarkától néhány méterre elcseni a labdát Diastól, az Vinícius elé kerül, aki éles szögből lő, a visszaigyekvő portugál bekk beleér, a jobb lábáról a bal kapufa tövére pattan – onnan pedig kifelé jön! Közben behúzzák a lest!

21. perc:
De Bruyne jöhet a sarokból, a középre ívelt labdáját Stones nem tudja kapura fejelni, hiába ugrik óriásit középen, a 16-os bal sarkánál érkező Fodennek viszont így lesz jó, leveszi, megcélozza a rövid alsót, Alaba blokkol bevetődve.

18. perc:
Stones tartja benn a labdát a jobb szélen, pechjére, mert Modric megszerzi azt, Benzemához passzol, aki a kapunak háttal a jobb keze felé egyérintőben Vini Jr. elé teszi, utóbbi pedig 6 méterről, balról éles szögből lő, a bal kapufa mellé! Valakin megpattant, mert szöglet jön... egy veszélytelen szöglet.

16. perc:
Foden hogy veszi le ezt a labdát?! A bal szélről, a saját térfeléről kap indítást a City angolja, aki a leshatárról kilépve a 16-oson belül le tudja venni a lőtt passzt, sőt, laposan centerez is, középen a madridi védők között Gabriel Jesus érkezik, de Militao végül tisztázni tud! A partjelző behúzta a lest, de az utólagos vonalazásból látni, hogy szabályos volt a játék, az egyik bekk a bal szélen belógott.

15 perc után 59 százalékon a City labdabirtoklása.

2–0, Gabriel Jesus (Fotó: AFP)
2–0, Gabriel Jesus (Fotó: AFP)

Jesusnak 34 meccsen összesen hat gólja volt április 23-áig ebben az idényben... Most három és fél nap leforgása alatt már az ötödiket szerezte! Kell-e ennél jobb válasz a Haaland-pletykákra?!

11. perc: KETTŐVEL VEZET A CITY! Foden veri meg az emberét a bal szélen, De Bruynéhez teszi, aki a 16-os bal csücskétől középmagasan beadja, Jesus Alaba mellett átveszi az ötös sarkánál, majd balra lefordul és kilövi a hosszú alsót! 2–0!

9. perc:
Rodrygo futja le a jobb szélen lendületből Zincsenkót, de Laporte kilép középről és tisztáz a brazil szélső elől, mielőtt komolyabb helyzet alakulna ki a 16-os előterében.

A manchesteriek ebben a naptári évben még csak gólt sem kaptak a Bajnokok Ligájában... Ezt a sorozatot a Real Madridnak innentől kezdve biztosan meg kell szakítania, ha továbbjutásban akar gondolkodni.

6. perc:
A City a saját térfelén adja el a labdát, Benzema a 16-os vonalában jobbra perdít, Rodrygo érkezik, bevállal egy cselt, de végül nem tudja becsapni Zincsenkót.

1–0, De Bruyne (Fotó: AFP)
1–0, De Bruyne (Fotó: AFP)


Az angol bajnokságban már 16 olyan bajnokija volt a Citynek, amelyen az első 15 percben megszerezte a vezetést – legutóbb hétvégén a Watford ellen is így indult a meccs –, ezzel magasan vezeti a listát. Mögötte 12 meccsnél jár a második.

2. perc: Mahrez húz befelé jobbról, belép a 16-os előtti félterületbe, Alaba későn eszmél, a szélső ballal az ötös bal csücske felé ível, ahol De Bruyne Carvajalt megelőzve érkezik és hat méterről kissé előre dobva magát a kapuba fejel! 1–0

A vendég Real Madrid sötét kék, a házigazda Man. City hagyományos égszínkék szerelésében futballozik.

1. perc:
Elkezdődött a mérkőzés!

11 Celsius fok, enyhén felhős, de összességében kellemes kora esti időjárás fogadja majd a játékosokat az Etihad gyepén.

A City és a Real Madrid is nagy lépést tenne a BL-trófea elhódítása felé ezen az estén – de legfeljebb az egyik csapatnak jöhet ez össze (Fotó: AFP)
A City és a Real Madrid is nagy lépést tenne a BL-trófea elhódítása felé ezen az estén – de legfeljebb az egyik csapatnak jöhet ez össze (Fotó: AFP)


MECCS ELŐTT

A két klub ez idáig összesen hat alkalommal csapott össze egymással az európai kupaporondon – először 2012-ben. A hat meccs egy BL-csoportkörös, egy BL-nyolcaddöntős és egy BL-elődöntős párharcból állt össze.

Az említett mérkőzések örökmérlege ráadásul elképesztően kiegyenlített, hiszen kétszer nyert a Real Madrid, kétszer a Manchester City és kétszer lett döntetlen – a legutóbbi, 2020-as párharcban mindkétszer az angolok győzedelmeskedtek, így tovább is jutottak a nyolcaddöntőből, míg a 2016-os elődöntőben két meccs alatt összesen egy gól (ráadásul öngól) született, ami a Real Madrid továbbjutását eredményezte.

A Real Madridnak a mostani már a 31. (!) elődöntője lesz az európai kupaporond elitjében (BEK+BL), ami természetesen rekord, ahogyan az is, hogy már a Bajnokok Ligájában is 15 győztes elődöntőnél jár – ebben a tekintetben hárommal előzi meg a Bayern Münchent és a Barcelonát.

A Manchester City eddig két elődöntőt vívhatott a BL-ben: 2016-ban épp a Real Madrid állta az angolok útját, a PSG elleni tavalyi csörtét azonban sikerrel vívta meg Pep Guardiola csapata – igaz, a finálét már nem. Mindent összevetve azonban ez már az ötödik elődöntője a Citynek az európai kupaporondon, hiszen a Kupagyőztesek Európa-kupájában kétszer is járt ilyen magasságokban a klub – egyszer meg is nyerte a sorozatot, még 1970-ben.

A kedd esti elődöntőben a történelem persze mit sem számít, így emiatt nem kell aggódnia a Manchester Citynek. A két klub korábbi sikereinek különbségéről a City menedzsere, Pep Guardiola is beszélt a meccs előtti sajtótájékoztatón: „Az ellenfelünk már sokszor járt itt, mi még nem annyiszor, de a történelmet nem tudjuk megváltoztatni. Ha a történelmük ellen kellene játszanunk, esélyünk sem lenne, de szerencsére nem így lesz.”

(CS. M.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik