BL: madridi választások – Marcelo lemaradhat a visszavágóról?

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.04.28. 15:03
null
Marcelo (középen) nem biztos, hogy rajta lesz a keddi gépen (Fotó: Getty Images)
A spanyol fővárosban május 4-én (kedden) tartják az előre hozott helyhatósági választásokat, emiatt pedig Marcelo, a Real Madrid brazil szélsője lemaradhat a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágójáról – írja az El Mundo.

 

Madridban a választások május 4-én zajlanak, míg a Chelsea és a Real Madrid csatájának második felvonását egy nappal később (szerdán) rendezik meg Londonban. Mivel Marcelót besorsolták az egyik szavazatszámláló bizottságba a madridi helyhatósági választásokra, nem repülhet el a csapattal kedden az angol fővárosba, később pedig a koronavírus-járvány miatti szabályozások megnehezítenék az utazását.

A madridi klub most próbálja valahogy meggyőzni a választási testületet arról, hogy engedjék el a 32 éves szélsőt, ám ez csak megfelelő indok esetén történhet meg – egy BL-mérkőzés elméletileg nem számít annak.

Marcelo 2011 óta spanyol állampolgár, így oszthatták be a választásra. Ha nem ér célt a Real, akkor reggel 8-tól este 10-ig ott kell lennie a körzetében a szavazatszámláló bizottság tagjaként.

Két éve hasonló helyzetben volt Aitor Fernández, a Levante kapusa is, akinek Mondragónban kellett kötelességeinek eleget tennie, ám a csapat második fellebbezését elfogadták, így a választások napján pályára léphetett.

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
REAL MADRID (spanyol)–CHELSEA (angol) 1–1 (1–1)
Madrid,
Alfredo Di Stéfano Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Makkelie (holland)
Real Madrid: Courtois – Éder Militao, Varane, Nacho – Carvajal (Odriozola, 77.), Modric, Casemiro, Kroos, Marcelo (Asensio, 77.) – Vinícius Júnior (E. Hazard, 66.), Benzema (Rodrygo, 90+2.). Vezetőedző: Zinédine Zidane
Chelsea: É. Mendy – A. Christensen, Thiago Silva, Rüdiger – Azpilicueta (R. James, 66.), Jorginho, Kanté, Chilwell – Mount, Pulisic (Zijes, 66.) – Werner (Havertz, 66.). Menedzser: Thomas Tuchel
Gólszerző: Benzema (29.), ill. Pulisic (14.)

A MÁSIK ELŐDÖNTŐBEN
Április 28., szerda

21.00:Paris Saint-Germain (francia)–Manchester City (angol) (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!

VISSZAVÁGÓK
Május 4., kedd
21.00:Manchester City (angol)–Paris-Saint Germain (francia) (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!
Május 5., szerda
21.00:Chelsea (angol)–Real Madrid (spanyol) (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik