BL: Lewandowski rekordot döntött, a csoportkörben 29 meccse veretlen a Bayern

Vágólapra másolva!
2022.09.08. 12:26
null
Már harmadik csapatában szerzett mesterhármast Lewandowski a BL-ben (Fotó: AFP)
Szerdán lejátszották a Bajnokok Ligájában a 2022–2023-as évad első fordulójának második nyolc csoportmeccsét. Lewandowski triplázott, a Napoli meglepte a Liverpoolt, a Bayern München legyőzte az Intert: mutatjuk a játéknap érdekességeit, statisztikáit, rekordjait!

 

A játéknap legnagyobb meglepetése egyértelműen a Napoli 4–1-es sikere volt a Liverpool ellen. Jürgen Klopp csapata nincs jó formában, – ezt maga a menedzser is elismerte – ebben az idényben egyelőre csak két meccset nyert meg.

Kifejezetten gyengén kezdik a mérkőzéseket ebben az évadban a „vörösök”, öt találkozón ők kapták az első gólt, ez a legtöbb a Premier League-ben, egyedül a Southampton rendelkezik még ilyen statisztikával.

Virgil van Dijk sem a legjobbját nyújtja eddig, miután 150 mérkőzésen keresztül nem ítéltek az ő szabálytalansága miatt büntetőt a Liverpool ellen, az elmúlt hét meccsén ez kétszer is megtörtént.

Tökéletesen sikerült a bemutatkozása a Napoli támadójának, Giovanni Simeonénak. A 27 éves csatár három perccel a debütálása után megszerezte első gólját a Bajnokok Ligájában, 25 évvel és 361 nappal azután, hogy édesapja, Diego Simeone is góllal debütált a sorozatban.

A 18.45-kor kezdődő mérkőzéseken sem maradtunk rekord nélkül, az Ajax története során a leggyorsabban alakított ki 3–0-s előnyt a BL-ben. Az amszterdamiaknak 33 percre volt szüksége, hogy háromszor is betaláljanak a Rangers kapujába, ezzel megdöntve korábbi (33 perc 7 másodperces) rekordjukat.

A Bayern München 2–0-ra legyőzte az Intert a C-csoportban, a bajorok ezzel a győzelemmel pedig már 29 csoportmeccse veretlenek a BL-ben.

Leroy Sané szerezte meg a vezetést Julian Nagelsmann csapatának, a német támadó a 19. meccsén a tizedik gólját szerezte a BL-ben Bayern-játékosként, így nála csak Roy Makaay (10 meccs) és Robert Lewandowski (16 meccs) érte el gyorsabban a tíz találatot.

Mesterhármasának köszönhetően Robert Lewandowski lett az első játékos a sorozat történetében, aki triplázni tudott három különböző csapat színeiben. A lengyel csatár a Borussia Dortmund, a Bayern München és most már a Barcelona mezében is bevette egy mérkőzésen háromszor az ellenfél kapuját.


Ismét drámai végjátékot hozott az Atlético Madrid–Porto összecsapás. Legutóbb tavaly decemberben találkozott egymással a két csapat, akkor három gól született a 90. perc után, ami először fordult elő a BL-ben.

A két klub szerdai mérkőzésén a történelem ismételte önmagát, három találat született a 90. perc után úgy, hogy nem volt kétszer 15 perces hosszabbítás.

1. FORDULÓ
Szeptember 7., szerda
A-CSOPORT
Ajax (holland)–Rangers (skót) 4–0
Napoli (olasz)–Liverpool (angol) 4–1

B-CSOPORT
Atlético Madrid (spanyol)–Porto (portugál) 2–1
FC Bruges (belga)–Bayer Leverkusen (német) 1–0

C-CSOPORT
Barcelona (spanyol)–Viktoria Plzen (cseh) 5–1
Internazionale (olasz)–Bayern München (német) 0–2

D-CSOPORT
Eintracht Frankfurt (német)–Sporting CP (portugál) 0–3
Tottenham Hotspur (angol)–Olympique Marseille (francia) 2–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik