BL: otthon nyert az APOEL, drámai öngól Bernben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.15. 19:55
null
Yoric Ravet (Young Boys) és Mario Fernandes (CSZKA) fejpárbaja (Fotó: AFP)
Hazai pályán egygólos győzelmet aratott az azeri Qarabag labdarúgócsapata a dán FC Köbenhavn felett a Bajnokok Ligája playoffkörének odavágóján. A ciprusi APOEL otthon verte meg 2–0-ra a cseh Spartát, míg az orosz CSZKA Moszkva egy öngóllal győzött a Young Boys otthonában.

A Qarabag egyetlen gólját Madatov szerezte (egy kapufáról kipattanó labdát lőtt a hálóba). Az azeri csapat az utóbbi öt évben az európai klubfutball elismert szereplője lett. 2013–2014-ben még elbukta az Európa-liga playoffpárharcát a Frankfurttal szemben, azt követően viszont zsinórban háromszor is bejutott a csoportkörbe.

2014–2015-ben döntetlent játszott az Interrel (0–0) és a Saint-Étienne-nel (0–0, 1–1), egy esztendővel később legyőzte az Anderlechtet (1–0) és ikszelt a Monacóval (1–1), tavaly pedig oda-vissza elintézte a PAOK-ot (2–0, 1–0). Mindhárom idényben a Bajnokok Ligája-selejtező 3. köréből pottyant a második számú kupasorozatba – BL-playoffot most vívhat először.

Hazai pályán szerzett kétgólos előnyt az APOEL – a ciprusiak harmadik alkalommal futottak össze prágai ellenféllel, de a korábbi két párharc négy meccsén egyszer sem tudtak nyerni a Sparta ellen.

A Slaviával szemben azonban olyan jól ment, hogy a 10. percre ki is alakult a végeredmény. Előbb a 2. percben Igor de Camargo a kapunak háttal állva szerzett gólt úgy, hogy a vendégek kapusát nagyon meglepte a labda (1–0).

Nyolc perccel később Efsztathiosz Aloneftisz emelte át 17 méterről pazar mozdulattal Jan Lastuvkát (2–0).


A 2–0-s eredménnyel talán a csehek edzője is elégedett, mivel Jaroslav Silhavy a meccs előtt úgy nyilatkozott, a fő cél, hogy olyan eredményt érjenek el, amellyel még marad esély a visszavágón.

A Young Boys–CSZKA Moszkva mérkőzés hatalmas drámával ért véget, a 91. percben a hazaiak ghánai védője, Kasim Nuhu fejjel akart hazatenni egy labdát, de David von Ballmoos már a 16-os előterében járt – szegény kapus ugyan rohant vissza, ám nem tudta a kapufa segítségével megakadályozni az öngólt (0–1).

BAJNOKOK LIGÁJA
PLAYOFFKÖR
BAJNOKI ÁG, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Qarabag (azeri)–FC Köbenhavn (dán) 1–0
(Madatov 25.)
APOEL (ciprusi)–Slavia Praha (cseh) 2–0 (De Camargo 2., Aloneftisz 10.)

NEM BAJNOKI ÁG
Young Boys (svájci)–CSZKA Moszkva (orosz) 0–1
(Nuhu 91. – öngól)
Sporting CP (portugál)–FCSB (román) 0–0
Hoffenheim (német)–Liverpool (angol) 1–2 (Uth 87., ill. Alexander-Arnold, 35., Nordtveit 74. – öngól)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik