BL: Lényegében négy öngólt kaptunk – Gulácsi Péter a Sahtar elleni 1–4 után

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.09.07. 08:39
null
Gulácsi Péter megvédte az edzőjüket (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, a labdarúgó Bajnokok Ligája F-csoportjának első játéknapján az RB Leipzig meglepetésre 4–1-re kikapott hazai pályán a Sahtar Donecktől. A lipcseiek egymás után a második tétmérkőzésükön kaptak négy gólt, így érthető módon csalódottan értékelt Domenico Tedesco vezetőedző és Gulácsi Péter is. A klub honlapjáról szemléztük a nyilatkozataikat.

„Nehéz most szavakat találni – kezdte az RB Leipzig trénere, Domenico Tedesco.A játék tükrözte az elmúlt heteket.”

Megjegyezte azonban, hogy játékosai motiváltságát nem lehet számon kérni, hiszen sokat futottak és mentek előre.

„Nagyszerűen kezdtük a második félidőt, egyenlítettünk is, de kemény helyzet az, amikor az ellenfél a második kaput eltaláló lövéséből ismét vezetést szerez. Túl könnyen vesztettük el a labdákat, és ezért sok kontrával néztünk szembe. Emiatt kevésbé voltunk bátrak, és kevesebbet kockáztattunk a támadásoknál” – magyarázta.

„Természetesen nagyon csalódott vagyok, de el kell fogadnunk, ami történt. Holnap már egy kicsit másképp fogjuk látni a dolgokat” – fűzte hozzá a lefújás után, hozzátéve, hogy most már a Dortmund elleni rangadóra kell fókuszálniuk.

Gulácsi Péter nagyot hibázott az első Sahtar-gól előtt, hiszen az ő eladott labdáját gurította a kapuba a vendégek támadója, Marjan Sved.

„Az első góljuknál nagyot hibáztam, ennek nem szabadott volna megtörténnie – emlékezett vissza a magyar válogatott kapus. – De küzdöttünk tovább, és egyenlítettünk. A második góljuk azonban lelkileg megfogott minket. Megtettünk mindent a meccsen, de persze nem akarjuk szépíteni a helyzetet. Meg akartuk nyerni a mérkőzést, de ezúttal sok minden ellenünk játszott. Mostanában sokat hibázunk, s ezeket rendre meg is bünteti az ellenfél. Nagyon rosszul kezdtük az idényt, és most a Borussia Dortmund elleni rangadó vár ránk a hétvégén, azon a találkozón mindent bele kell adnunk. Az edző nem tehet a gólokról, melyeket kaptunk. Helyzeteket dolgoztunk ki, és kockáztatnunk kellett. Az edzőnk nem tehet a pályán elkövetett hibáinkról.”

Az első Sahtar-gól

„Bizonyítani akartunk, de nem sikerült. Nem játszottunk viszont rosszul. A négy gól, amit kaptunk, lényegében négy öngól volt” – tette hozzá a 32 éves kapus.

A hazaiak középpályása, Xaver Schlager is bosszús az eredmény miatt. Úgy véli, a Sahtar Doneck nem játszott jobban náluk, emiatt pedig nehéz a vereségre magyarázatot adniuk.

Az ukrán csapat vezetőedzője, Igor Jovicevic boldogan nyilatkozott az UEFA-nak a nagy győzelem után. Kiemelte a két találatot szerzőMarjan Svedet, valamint a két gólpasszt adó és egy gólt szerzőMihajlo Mudrikot. Előbbi kapcsán elmondta, hogy gyors és erős futballista, aki keményen dolgozik, míg utóbbi kapcsán úgy fogalmazott, hogy a harmadik gólnál már a lövés előtt felemelte a kezét az ünnepléshez, mert az edzéseken tapasztaltak alapján tudta, hogy gól fog születni. Kijelentette, hogy minden a pozitív energiáról szól, mellyel ő maga is táplálja a játékosait.

Az ukrán klub honlapjáról is szemléztük az edző szavait.

„Megérdemelten nyertünk. Nem volt könnyű, mert a Leipzig nagyon erős csapat, de mindent megtettünk a győzelemért, melyet ki is érdemeltünk – mondta Jovicevic. – Az ukrajnai helyzet miatt teljesen új gárdát kellett építenünk, de ezek a srácok az akadémiánkról jöttek, így ismerik a klub szellemiségét, amit át is ültetnek a pályára. Ma egy csapat volt a pályán. Nincsenek nagy sztárjaink, de van egy egységes együttesünk, ami a jelen helyzetünkben nagyon fontos.”

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

BAJNOKOK LIGÁJA 2022–2023
F-CSOPORT
1. forduló
RB LEIPZIG (német)–SAHTAR DONECK (ukrán) 1–4 (0–1)
Lipcse,
Red Bull Aréna. Vezette: Joao Pinheiro (portugál)
Leipzig: Gulácsi – Simakan, Diallo, W. Orbán, Halstenberg (Raum, a szünetben) – Laimer (Haidara, 82.), Schlager (Henrichs, 70.) – Szoboszlai, Nkunku, Werner (Forsberg, 70.) – André Silva. Vezetőedző: Domenico Tedesco
Sahtar:
Trubin – Lucas Taylor, Bondar, Matvijenko, Konoplja – Sztepanenko (Krivcov, 86.) – Sved (Petrjak, 62.), Bondarenko (Djurasek, 62.), Szudakov, Mudrik – Zubkov (Lassina Traoré, 70.). Vezetőedző: Igor Jovicevic
Gólszerző: Simakan (58.), ill. Sved (16., 58.), Mudrik (76.), Lassina Traoré (85.)

A csoport másik meccsén
Celtic (skót)–Real Madrid (spanyol) 0–3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik