BL: Leipzig–Liverpool Pesten – de hol lesz a visszavágó?

Vágólapra másolva!
2021.02.15. 08:38
null
A Liverpool otthona, az Anfield (Fotó: AFP)
Mint ismert, a Leipzig–Liverpool labdarúgó Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első felvonását kedden Budapesten rendezik meg, de továbbra is kérdéses, hol lesz a március 10-én esedékes visszavágó. A Kicker szerint az UEFA arra kérte a házigazda Liverpoolt, hogy keressen Anglián kívüli helyszínt is.

 

A német lap szerint az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) azért fordult a Liverpoolhoz ezzel a kéréssel, mert a Lipcsére is érvényes szászországi járványügyi előírások szerint az Angliából beutazókra (a koronavírus ottani mutációja miatt) kéthetes karantén vár, és ez alól a sportolók sem kivételek.

Ez a gyakorlatban azt jelentené, hogy a Leipzignek az angliai visszavágót követő két bajnoki mérkőzését (Frankfurt, Bielefeld) el kellene halasztania, és mivel utána válogatott meccsek miatti szünet következik, a pótlás sem lenne egyszerű.

A jelenlegi szigorú szászországi járványügyi intézkedések március 5-ig vannak érvényben, de jó eséllyel meghosszabbítják őket.

Az UEFA március elsejéig szeretné rendezni a kérdést. Ha a visszavágót Anglián kívül rendezik meg, a Kicker szerint a Leipzignek 300 ezer eurós bánatpénzt kell fizetnie az angol klubnak, mert a kényszerű helyszínváltoztatás – és az azzal járó többletköltségek – forrása a német járványügyi szabályozás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik