BL: Láttam, hogy Mbappé triplázott, ettől motivált lettem – Haaland

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2021.02.18. 09:13
null
Haaland ismét remekelt (Fotó: AFP)
Erling Haaland két góllal és egy gólpasszal járult hozzá csapata, a Borussia Dortmund 3–2-es győzelméhez a Sevilla ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A fiatal norvég labdarúgó a kedden az FC Barcelona otthonában triplázó Kylian Mbappénak mondott köszönetet.

 

A Sevilla pazar formát mutatott a közelmúltban: a legutóbbi kilenc tétmérkőzését megnyerte, ráadásul ebből nyolcszor nem kapott gólt. Aztán jött Erling Haaland…

A Dortmund 20 éves csatára immár 18 találatnál jár a Bajnokok Ligájában. Ugyanannyi gólja van, mint például Ronaldinhónak, és több, mint Michael Ballacknak, Roberto Firminónak, Zinédine Zidane-nak, Ronaldónak vagy David Villának.

Haalandnak a szerdai volt mindössze a 13. mérkőzése az elit sorozatban…

„Örülök, hogy gólokat lőttem – kezdte a lefújás után Haaland. – Imádom a Bajnokok Ligáját. Láttam, hogy tegnap Mbappé triplázott, ez ajándék motiváció nekem, úgyhogy köszönettel tartozom neki. Szép gólokat szerzett, ez lökést adott nekem. Fontos, hogy idegenben háromszor betaláltunk, otthon is támadnunk kell majd, de stabilnak kell lennünk.”

Ha már Haaland Spanyolországban járt, megkérdezték arról, mit szól ahhoz, hogy a sajtó szerint egy bizonyos madridi csapat nagyon szeretné a soraiban tudni őt.

„Mindig jó érzés, ha valaki érdeklődik irántad” – kommentálta a Dortmund játékosa a Real Madriddal kapcsolatos pletykákat.




Haaland a szerdai találataival beérte honfitársát, John Carew-t a BL-történelem góllövőlistáján. A norvég játékosok közül már csak Ole Gunnar Solskjaer, a Manchester United jelenlegi menedzsere áll előtte a rangsorban (ő 19-szer volt eredményes). Érdekesség, Haaland a Moldénél együtt dolgozott Solskjaerral.

S mivel a Paris Saint-Germain színeiben kedden a Camp Nouban brillírozó Mbappé is szóba került, az UEFA kiderítette, a világbajnok francia támadón és Haalandon kívül korábban senki sem szerzett legalább 18 BL-gólt a 21. születésnapja előtt. Mbappé 19-szer volt eredményes, mielőtt betöltötte a 21-et. Haaland július 21-ig még gyarapíthatja góljainak számát ebben a tekintetben…

 

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
SEVILLA (spanyol)–BORUSSIA DORTMUND (német) 2–3 (1–3)
Sevilla,
Ramón Sánchez-Pizjuán Stadion,zárt kapuk mögött.Vezette:Makkelie (holland)
SEVILLA:Bono – Navas, Koundé, Diego Carlos, Escudero – Jordán (Óscar Rodríguez, 72.), Fernando, Rakitic (Gudelj, a szünetben) – Suso (L. de Jong, 60.), en-Nesziri (Munir, 60.), A. Gómez (Oliver Torres, 60.).Vezetőedző:Julen Lopetegui
DORTMUND:Hitz – Morey Bauza, Akanji, Hummels, R. Guerreiro (Passlack, 77.) – Dahoud (Meunier, 89.), Emre Can, Bellingham – M. Reus (Brandt, 80.), Sancho – Haaland.Vezetőedző:Edin Terzic
Gólszerző:Suso (7.), L. de Jong (84.), ill. Dahoud (19.), Haaland (27., 43.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik