BL: Láthattuk, C. Ronaldo ki van éhezve a játékra, a gólokra – Kovacevic

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2020.11.03. 10:01
null
A Barcelona–FTC BL-meccsen Sergino Dest is előremerészkedett, de Adnan Kovacevic őt már megállította (Fotó: Török Attila)
Adnan Kovacevic, az FTC bosnyák védője megnézte a Juventus bajnokiját, de azt még nem döntötte el, hogy Cristiano Ronaldo vagy Lionel Messi ellen nehezebb futballozni.

 

Személyazonosításra felkészülni!
Fontos információ a Juventus elleni mérkőzésre jeggyel rendelkezőknek, hogy a Puskás Aréna területére kizárólag azokat a szurkolókat engedik be, akik a jegyük mellett bármilyen fényképes személyazonosító igazolvány felmutatásával igazolják magukat. A fényképes dokumentum lehet személyi igazolvány, jogosítvány vagy útlevél.

Ha valamikor sok múlik a szilárd védekezésen, akkor az a Juventus elleni szerda esti Bajnokok Ligája-összecsapás lesz. Az ellenfél futballistái között olyan játékosok szerepelnek, mint az aranylabdás Cristiano Ronaldo, a szélvészgyors Paulo Dybala vagy éppen a cselgép Álvaro Morata, így biztos, hogy elkél a kemény védekezés. S persze a megfelelő felkészülés. Az ilyen kaliberű futballisták ellen azt sem árt tudni, tízből hányszor indulnak meg jobbra, hányszor balra, van-e egyáltalán bevált cselük, vagy mindig rögtönöznek.

„Amolyan kötelező házi feladatként vasárnap megnéztem a televízióban a Juventus bajnokiját – mondta lapunknak a Ferencvároshoz nyáron érkező 27 esztendős Adnan Kovacevic.A Spezia együttesét idegenben verte meg a Juve négy egyre, az ilyen összecsapásokból is sokat lehet tanulni. Szeretek minél alaposabban felkészülni a soros ellenfelünkből.”

VÉLEMÉNYEK

„Fantasztikus, hogy a Ferencváros Budapestre »hozza« a Juventust. A helyzetet nehezíti, hogy már Cristiano Ronaldo is játszhat... Más ritmusra, sebességre, dinamikára számíthatnak a Fradi játékosai, de minden csapatnak lehet gólt rúgni, a Juvénak is. Elég, ha a magam példáját említem, mert a Lecce játékosaként betaláltam Stefano Tacconi kapujába, sajnos, így is kikaptunk. Akkor mi, most a Fradi várhatja a csodát”Vincze István, az Lecce korábbi labdarúgója.

„Ez a meccs sem lesz könnyebb mint a Barcelona elleni, de hozzáteszem, tetszik a Ferencváros játéka. Cristiano Ronaldo is futballozhat, s úgy tűnik, túl sokat nem vett ki belőle a vírus. A Bari játékosaként gólt rúgtam a Juventusnak, a csapat kapuját akkoriban Gianluigi Buffon védte. Egyenlítettem, de végül kettő egyre kikaptunk, ugyanakkor én is azt mondom, hogy a Juve kapuja sem bevehetetlen”Rudolf Gergely, a Genoa és a Bari korábbi csatára.

A Juventusnál a bajnokin csereként beálló, majd rövid idő alatt duplázó Cristiano Ronaldo van a középpontban, a portugál sztár koronavírus-karantén után először lépett pályára, és az olasz szaksajtó szerint Budapesten is csereként áll majd be.

„Én viszont biztos vagyok benne, hogy az első perctől a pályán lesz! – folytatta Kovacevic. – Láthattuk, mennyire ki van éhezve a játékra, a gólokra. A hétvégén duplázott, visszatérése után tele van energiával, hiányzott neki a játék. Ráadásul a Bajnokok Ligája az ő terepe, itt szeretne újabb rekordokat beállítani.”

A Fradi védőjének feltettük a kérdést: véleménye szerint Lionel Messi vagy Cristiano Ronaldo a jobb futballista?

„A szerdai mérkőzés után megmondom – nevetett Adnan Kovacevic. – A barcelonai mérkőzésünkön Lionel Messit nem volt könnyű feltartóztatni, sőt többször nem is sikerült, úgyhogy maradjunk annyiban, egyik jobb futballista, mint a másik.”

A Ferencváros védője arról is beszélt, hogy fiatalon elfogta az idegesség egy-egy fontosabb találkozó előtt, ám az idő előrehaladtával egyre nyugodtabbá vált. A Barcelona elleni idegenbeli mérkőzés előtt sem idegeskedett, higgadt tudott maradni, és biztos benne, most a Juventus ellen sem lesz ez másként.

A bosnyák légiós Lengyelországból érkezett a Ferencvároshoz, a Korona Kielcével az első két idényben a középmezőnyben végzett, időközben pedig a válogatottba is beverekedte magát. A nemzeti együttesben Finnország ellen mutatkozott be, majd a görögök ellen futballozhatott, legutóbb éppen Olaszország ellen lépett pályára – szemben állt vele a Juventus két sztárja, Leonardo Bonucci és Federico Chiesa is.

Pályára lépnek a nők is
A Ferencváros női labdarúgócsapata ugyancsak Bajnokok Ligája-mérkőzést játszik a héten, mégpedig kedden 17 órától a Groupama Arénában. A Dörnyei Balázs edzette csapat a luxemburgi Racing FC Union ellen lép pályára, a továbbjutás egy mérkőzésen dől el, döntetlennél hosszabbítás s ha szükséges, tizenegyesrúgások következnek. Szurkolók is kint lehetnek az Üllői úton, 500 forint ellenében a B- és C-szektorban foglalhatnak helyet, a bevétel pedig a klub utánpótlását illeti meg. A Racing FC Union második a bajnokságban, miként nyolc fordulót követően a Ferencváros is a Simple Női Ligában az MTK Hungária mögött.

„Leonardo Bonucci a világ egyik legjobb belső védője, nagy tisztelője vagyok – mondta a Fradi hátvédje. – Védő létére kitűnően bánik a labdával, a passzai rendre pontosak, kellően rutinos, nyugodtan mondhatjuk, topminőséget képvisel. Federico Chiesa is jó futballista, gyors, technikás, ha lendületbe jön, nehéz megállítani. Tiszteljük a Juventust, ám a csoportkörben túl vagyunk két BL-mérkőzésen. Budapesten lépünk pályára, sok szurkolónk lesz kint a stadionban, élvezni kell a mérkőzést.”

A bosnyák védő rövid idő alatt lett a zöld-fehérek alapembere, a védelem tengelyében Miha Blaziccsal remekül kiegészítik egymást. A szlovén és a bosnyák labdarúgó olyan párost alkot, amely nemcsak idehaza, nemzetközi szinten is kemény feladat elé állítja a támadókat.

„Miha Blazic nagyon jó játékos, elegáns megoldásokra képes, és nyugalmat sugároz. Jól megértjük egymást, a kommunikáció működik közöttünk. A többi társammal is egy hullámhosszon vagyok, ez az egység pedig sokat segít a nemzetközi mérkőzéseken. Az érkezésemkor is elmondtam, a Bajnokok Ligája-csoportkörös szereplés lehetősége miatt is érkeztem Magyarországra, eddig minden a terveim szerint alakul. Kíváncsi vagyok, a Juventus ellen mire leszünk képesek.”

BAJNOKOK LIGÁJA 2020–2021
G-CSOPORT, 3. FORDULÓ
November 4., szerda
21.00:FC Barcelona (spanyol)–Dinamo Kijev (ukrán) (Tv: Spíler1) – élőben az NSO-n!
21.00:FERENCVÁROS–Juventus (olasz) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

TOVÁBBI MENETREND
4. FORDULÓ
November 24., kedd
21.00:
Juventus (olasz)–FERENCVÁROS
21.00:Dinamo Kijev (ukrán)–FC Barcelona (spanyol)

5. FORDULÓ
December 2., szerda
21.00:
Juventus (olasz)–Dinamo Kijev (ukrán)
21.00:FERENCVÁROS–FC Barcelona (spanyol)

6. FORDULÓ
December 8., kedd
21.00:
FC Barcelona (spanyol)–Juventus (olasz)
21.00:Dinamo Kijev (ukrán)–FERENCVÁROS

EDDIGI EREDMÉNYEK
1. FORDULÓ
Október 20., kedd

Dinamo Kijev (ukrán)–Juventus (olasz) 0–2
FC Barcelona (spanyol)–FERENCVÁROS 5–1

2. FORDULÓ
Október 28., szerda

Juventus (olasz)–FC Barcelona (spanyol) 0–2
FERENCVÁROS–Dinamo Kijev (ukrán) 2–2

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Barcelona22

7–1+66
2. Juventus21
12–203
3. Dinamo Kijev2112–4–21
4. FERENCVÁROS2
113–7–41
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik