BL: következményei lesznek a Bayernnél a párizsi vereségnek

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2017.09.28. 11:59
null
Karl-Heinz Rummeniggét (balra) nagyon felbosszantotta a párizsi mérkőzés (Fotó: AFP)
Carlo Ancelotti, a Bayern München vezetőedzője szerint csapata, a Bayern München elveszítette a támadójáték és a védekezés közötti egyensúlyt azt követően, hogy már a második percben gólt kapott a Paris Saint-Germain otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének szerdai játéknapján.

„Úgy terveztük, hogy irányítani fogjuk a játékot, kihasználjuk a labdabirtoklás előnyeit, ezért volt több emberünk a középpálya közepén” – nyilatkozta a 3–0-ra elveszített mérkőzés után a német csapat olasz szakvezetője, aki taktikai okokkal magyarázta, hogy kihagyta a kezdőből Arjen Robbent és Franck Ribéryt.

„Minden meccsen nagyszerű játékosok ülnek a kispadunkon, ilyen egy nagy klub élete. A döntéseket nekem kell meghoznom, ez a munkám” – magyarázta.

Ancelotti hozzátette, miután Dani Alves már a második percben vezetéshez juttatta a párizsiakat, kénytelenek voltak többet támadni, ezáltal felborult az egyensúly a játékukban.

„Neymar, Mbappé és Cavani nagyon veszélyes, ráadásul ha van területük megmutatni, mit tudnak, még nehezebb féken tartani őket” – nyilatkozta.

Az első hazai gól után, az első félidő jelentős részében a Bayern játszott mezőnyfölényben, újabb gólt viszont ismét a hazaiak lőttek: Kylian Mbappé passza után Edinson Cavani talált a kapuba.

A második játékrészben a nyáron rekordösszegért szerződtetett Neymar is eredményes volt, így a PSG simán szerezte meg a három pontot.

Karl-Heinz Rummenigge, a német klubot működtető gazdasági társaság vezérigazgatója kijelentette, következményei lesznek a vereségnek, de részleteket nem árult el arról, ez pontosan mit jelent.

„Azt hiszem, ez annyira keserű vereség, hogy mindenképpen beszélnünk kell róla, elemeznünk kell, és egyértelmű következményekkel kell járnia. Azt hiszem, amit ma este láttunk, az nem a Bayern München volt” – nyilatkozta csalódottan.

Rummenigge leszögezte, a csapatnak mihamarabb vissza kell térnie a korábbi szintre, és olyan jól kell teljesítenie, ahogyan az elmúlt években az európai porondon és Németországban is tette.

Az újságírók a mérkőzés után arról érdeklődtek Arjen Robbennél, hogy Ancelotti minden játékos támogatását élvezi-e. „Erre a kérdésre nem válaszolok” – felelte a holland.

A hazaiak vezetőedzője, Unai Emery elmondta: boldog, mert taktikailag elég rugalmasak ahhoz, hogy a Bayernhez hasonló élcsapatokkal is felvegyék a versenyt.

„Nagyon jól alkalmazkodtunk a játékhoz, amelyet ezúttal labda nélkül is irányítottunk, ez jót jelent a jövőre nézve” – mondta a spanyol tréner. Hozzátette: nagyon jól védekeztek, és a három támadójátékosuk nagyszerűen teljesített, hiszen volt elég területük.

A második forduló után hatpontos PSG edzője kifejtette, a céljuk immár a csoportgyőzelem a BL-ben.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
B-CSOPORT
Paris Saint-Germain (francia)–Bayern München (német) 3–0 (Dani Alves 2., Cavani 31., Neymar 63.)
Anderlecht (belga)–Celtic (skót) 0–3 (Griffiths 38., Roberts 50., S. Sinclair 92.)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Paris SG 2 2 8–0 +8 6
2. Bayern München 2 1 1 3–3 0 3
3. Celtic 2 1 1 3–5 –2 3
4. Anderlecht 2
2 0–6 –6 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik