BL: Korhuték drámai kiesése; főtáblás a Napoli és a Sevilla

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.22. 22:39
null
A Napoli-játékosok Nizzában is kétszer ünnepelhettek gólt (Fotó: AFP)
Korhut Mihály csapata, az izraeli Hapoel Beer-Seva 1–0-ra kikapott az NK Maribor otthonában, így 2–2-vel, idegenben szerzett góllal a szlovénok jutottak fel a labdarúgó Bajnokok Ligája főtáblájára. Az olasz Napoli a hazai kétgólos siker után a francia Nice vendégeként is nyert, a görög Olympiakosz Pireusz pedig szintén kettős győzelemmel lépett túl a horvát HNK Rijekán. A spanyol Sevilla otthon 2–2-re végzett a török Istanbul Basaksehirrel, és 4–3-as összesítéssel került be a sorozat csoportkörébe.

A Napoli a hazai pályán aratott 2–0-s győzelem után jó helyzetből várta a Nice elleni visszavágót. A Nizzában rendezett meccs első félideje nem hozott gólt, a fordulás után azonban szinte azonnal eldöntötte a lényegi kérdéseket a Nápoly: Marek Hamsík beadása után José Callejón bombázta közelről a léc alá a labdát. A hajrá még egy gól tartogatott, Lorenzo Insigne is beköszönt, így a Napoli kettős győzelemmel jutott be a BL-csoportkörbe. Ez egyben azt is jelenti, hogy a 2013–2014-es szezon után lesz ismét három olasz csapat a legrangosabb kupasorozat főtábláján.

A meccs összefoglalója

Az odavágót 2–1-re megnyerő Hapoel Beer-Seva számára rosszul indult a visszavágó a szlovén NK Maribor otthonában. A házigazda már a 15. percben gólt szerzett Mitja Viler révén – ezzel pedig az idegenben elért találata révén továbbjutásra állt. A Bp. Honvédot is búcsúztató izraeli bajnok hiába tett meg mindent az egyenlítésért, a 39 éves Jasmin Handanovicon – Samir Handanovic unokatestvérén – nem sikerült kifognia: a kapus a 89. percben óriási bravúrt bemutatva hárította Anthony Nwakaeme fejesét, ezzel a Maribor megtartotta az előnyét, és készülhet a BL-csoportkörre. Korhut Mihály végigjátszotta az összecsapást, és csapatával – az előző szezonhoz hasonlóan – az Európa-ligában lesz majd érdekelt.

Jasmin Handanovic bravúrja

Az Istanbul Basaksehir Eljero Elia góljával hamar előnybe került a Sevilla otthonában, ám ezzel még nem állt továbbjutásra egy percig sem. Pláne, hogy a második félidőben Sergio Escudero egalizált, majd Wissam Ben Yedder fordított (érdekesség, hogy ők szerezték az odavágón is a spanyolok góljait). Ekkor úgy tűnt, nem maradnak izgalmak a végjátékra, azonban Edin Visca a 83. percben egyenlített, sőt a továbbjutást érő találathoz is csak centik hiányoztak a vendégeknek, de Emre Belözoglu lövése a kapufát találta el, így 4–3-as összesítéssel a Sevilla léphet a csoportkörbe.

A meccs összefoglalója

A görög Olympiakosz a hazai 2–1-es siker után Horvátországban, a HNK Rijeka pályáján is nyert, azaz kettős győzelemmel jutott tovább. A vendég pireusziak gólját a 16-szoros német válogatott Marko Marin szerezte.

Marin gólja

Az Asztana–Celtic összecsapásról ide kattintva olvashatnak bővebben.

BAJNOKOK LIGÁJA
PLAYOFFKÖR, VISSZAVÁGÓK
BAJNOKI ÁG
Asztana (kazah)–Celtic (skót) 4–3 (Ajer 26. – öngól, Muzsikov 48., Twumasi 49., 69., ill. S. Sinclair 34., Ntcham 80., L. Griffiths 90.)
Továbbjutott: a Celtic, 8–4-es összesítéssel
HNK Rijeka (horvát)–Olympiakosz Pireusz (görög) 0–1 (Marin 25.)
Továbbjutott: az Olympiakosz, kettős győzelemmel, 3–1-es összesítéssel
NK Maribor (szlovén)–Hapoel Beer-Seva (izraeli) 1–0 (Viler 15.)
Továbbjutott: a Maribor, 2–2-vel, idegenben szerzett góllal

NEM BAJNOKI ÁG
Sevilla (spanyol)–Istanbul Basaksehir (török) 2–2 (Escudero 52., Ben Yedder 75., ill. Elia 17., Visca 83.)
Továbbjutott: a Sevilla, 4–3-as összesítéssel
Nice (francia)–Napoli (olasz) 0–2 (Callejón 48., Insigne 89.)
Továbbjutott: a Napoli, kettős győzelemmel, 4–0-s összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik