BL: Koeman nem akar hazudozni egy ilyen eredmény után

Vágólapra másolva!
2021.02.16. 23:59
null
Messi egy gólig jutott (Fotó: AFP)
Az FC Barcelona 4–1-re kikapott odahaza a a PSG-től a labdarúgó a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. Nézzük, hogyan látta a mérkőzést pár főszereplő!

 

„Az eredmény is igazságosan tükrözi azt, hogy milyen kiváló csapat a PSG, nagyon hatékonyak voltak – nyilatkozta letörten Ronald Koeman a mérkőzés után. – Az első félidő kiegyenlítettebb játékot hozott, az egy nulla után nekünk volt még gólszerzési lehetőségünk Ousmane Dembélé révén. A második félidőben problémáink voltak a védekezéssel, és erőnlétileg is jobb volt az ellenfél. Amikor kitámadunk, és gyorsan lekontráznak bennünket, az mindig bajt okoz, nem védekeztünk jól, nem figyeltünk a széleken vagy a középen lévő labdákra. Ez történhet ilyenkor. El kell ismernünk, a második félidőben nagy fölényben voltak, megmutatták, hogy jobb, komplexebb csapatuk van, mint a mienk. El kell fogadnunk ezt, javítanunk kell a saját futballunkon. Nagyon nehéz lesz továbbjutni egy négyről, hazudhatnék, de otthon négy egyre kikapva nagyon kevés az esély a továbbjutásra. Gerard Piqué? Soha nem lehet tudni, milyen formában tér vissza valaki háromhónapos kihagyás után, most az orvosokkal közösen meghoztuk a döntést, Piquének is jó előérzete volt. Nem akartam kilencven percen át játszatni őt ilyen állásnál, ezért cseréltem csak le. Ez a meccs megmutatta, hogy mennyit kell még fejlődnünk ahhoz, hogy a legjobbakkal legyünk egy szinten, különösen a BL szintjére igaz ez.”

„Nagyon fontos a folyamatosság, az új edzőnk nagyon jó munkát végez, amióta itt van, de azt a rendkívüli munkát folytatja csak, amellyel Tomas Tuchel elvitt bennünket a BL-döntőbe. Egyre jobbak vagyunk, sokkal jobb az erőnlétünk, mint korábban. Még nem vagyunk csúcsformában, de most nagyon jól futballoztunk. Folytatnunk kell a fejlődést, hogy meg tudjuk ismételni az ilyen teljesítményeket – filozofált a mérkőzés hőse, Kylian Mbappé.Mindig a legjobbat akarom kihozni magamból, akárhányszor csak pályára lépek a PSG-ben, ez a mez sokat jelent nekem. De ez nem mindig sikerül, vannak rosszabb meccseim, de én készséggel elismerem, ha hibázok. Nagyon boldog a csapat most a győzelem miatt, győzni akartunk, és ezt igen stílusosan meg is tettük. De még nem nyertünk semmilyen trófeát sem...”

„Nehéz lesz, de megpróbálunk továbbjutni a visszavágón, ez vár ránk a Király-kupában is. Nyerni akarunk ott is, és Párizsban is, nem lesz egyszerű, de megpróbáljuk. A mérkőzés elején most nem játszottunk rosszul, de a második félidőben fölénk nőtt az ellenfél” – mondta Frenkie de Jong.

„Párizsban győznünk kell, még akkor is, ha nehéz felfogni azt, hogy négy gólt lőnek nekünk a Camp Nouban... Nem feltett kézzel fogunk pályára lépni a visszavágón. Ez a vereség nem azt a képet mutatja rólunk, amit mi akarunk mutatni magunkról a nagyvilágnak, fel kell emelnünk a fejünket, az utolsó másodpercig küzdenünk és dolgoznunk kell, aztán majd meglátjuk, mire lesz ez elég. Most nagyon rosszul teljesítettünk...” – így a szintén gyengén futballozó Antoine Griezmann.

„Nagyszerű! Győzelemmel térünk haza, tudjuk, mit jelent egy ekkora előny. Tanultunk korábbi hibáinkból, de alázatosnak kell maradnunk most is, van még egy visszavágó. Vannak még céljaink a Ligue 1-ben is, sokat kell még dolgoznunk, de ugyanilyen szellemiséggel és hozzáállással! Így nagy sikereket érhetünk el” – hangsúlyozta Marquinhos, a PSG kapitánya.

„Ezt a mérkőzést nem könnyen fogjuk elfelejteni... Nagyszerű mérkőzést játszottunk, és különösen jól védekeztünk. Az első pár percben nagyon szenvedtünk, de nem omlottunk össze. Látom az edzéseken Kyliant, szeretek olyan nagyszerű bajnokoktól tanulni, mint ő. Három gólt lőtt, sokat segített nekünk, csodálatos este volt! Az edzőm azt kérte tőlem, hogy sokat védekezzek, mert Jordi Alba sokszor megy előre. Ha jó eredménnyel akarsz hazatérni, akkor nagyon meg kell dolgoznod érte” – bölcselkedett Moise Kean, aki kiemelte, hogy az előző idényben mélyponton volt a karrierje, de Párizsban otthonra talált.

„A tökéletesség nem létezik – szögezte le Mauricio Pochettino, a PSG mestere. – Nagyon boldog vagyok az eredmény és a mutatott játékunk miatt, de nem szabad hátradőlnünk. A hétvégén a Monaco vár ránk, már csak rájuk szabad gondolnunk. Minden mérkőzésen meg kell találnunk az egyensúlyt a védekezés és a támadás között, és folyamatosan fejlődnünk kell. Negyven napja edzem csak a csapatot, meg kell még találnunk még az identitásunkat és az igazi játékunkat. Marco Verratti nagyon jól olvassa a játékot, sokszor birtokolja a labdát a támadások során, és sokszor szerez labdát védekezés közben, és jól is hozza ki azt a térfelünkről, hogy támadásokat indítson. Keményen dolgozik, de elöl is kreatív, nagyszerű játékos... Ne feledjük, van még egy visszavágó, kilencven perccel, és az ellenfélnek nagyszerű labdarúgói vannak.”

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

FC Barcelona (spanyol)–Paris Saint-Germain (francia) 1–4 (1–1)
Barcelona,Camp Nou,zárt kapuk mögött. Vezette:Kuipers (holland)
BARCELONA:
Ter Stegen – Dest (Mingueza, 71.), Piqué (Puig, 79.), Lenglet, Alba – F. de Jong, Busquets (Pjanic, 79.), Pedri (Trincao, 79.) – O. Dembélé, Messi, Griezmann (Braithwaite, 85.).Vezetőedző:Ronald Koeman
PSG:K. Navas – Florenzi (Kehrer, 89.), Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa – Paredes, Gueye (A. Herrera, a szünetben), Verratti (Draxler, 73.) – Kean (Danilo Pereira, 85.), Mbappé – Icardi.Vezetőedző:Mauricio Pochettino
Gólszerző:Messi (27. – 11-esből), ill. Mbappé (32., 65., 86.), Kean (70.)

A másik keddi mérkőzésen
RB LEIPZIG (német)–LIVERPOOL (angol) 0–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik