BL: Klopp és Ancelotti is elismeri a gegenpressing diadalát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.11. 23:48
null
Jürgen Klopp elégedett volt a Napoli ellen látottakkal (Fotó: AFP)
A Liverpool és a PSG jutott tovább a labdarúgó Bajnokok Ligája C jelű csoportjából, a Napoli az Európa-ligában folytatja, Nézzük, hogyan látták az angliai mérkőzést a főszereplők!


„Még mindig tele vagyok adrenalinnal... Elképesztő mérkőzés volt, a fiúk kitették a szívüket is a pályára, védekezésünk és a letámadásunk most ment a legjobban egész liverpooli pályafutásom során – lelkendezett joggal a Liverpool német menedzsere, Jürgen Klopp, agegenpressingatyja. – A mérkőzés legnehezebb szakasza rögtön a vezetésünk megszerzése után következett. Mindkét csapat igazán vad volt ma, micsoda gólt lőtt Szalah, és Alisson védése, egyszerűen nem találok rá szavakat. Nagyon büszke voltam ma a fiaimra. Nem gondolunk még arra, hogy ki lesz a következő ellenfelünk. A hajrában még abban sem voltam biztos, hogy továbbjutunk, hogyan is gondolnék még a jövőre? Nem a Nápolyban látott Liverpool az igazi, hanem a mostani, nagyon megváltoztunk erre a találkozóra. Alissonnak sok dolga volt, elképesztően védett, de kell azért mellé egy védelem is. És köszönöm, Anfield, hihetetlen volt a hangulat ezúttal is.”

„Micsoda találkozó volt! Nem hiszem, hogy egy menedzser lehet ennél büszkébb a csapatára, Nápolyban nem is mi léptünk pályára, hanem csak a rossz hasonmásaink... Ma itt volt a lehetőség bebizonyítani, hogy sokkal jobbak vagyunk annál, mint amit Olaszországban mutattunk magunkból, és most kiemelkedően teljesítettünk. Annyira jól működött a letámadásunk, hogy nem tudták játszani a saját játékukat, és nem találták a miénk ellenszerét. Több gólt is szerezhettünk volna, ám Sadio Mané utolsó helyzeténél már semmin sem változtatott volna, ha akkor gól születik. Igazán vadul kontráztunk, ilyen az Anfield élőben és színesben! Az UEFA talán úgy gondolta, hogy folytathatja a sorozatot nélkülünk is, de nem így lett. Ha kiesünk, akkor nem azért estünk volna ki, mert itt nem nyerünk, hanem azért, mert Nápolyban megérdemelten kikaptunk, ma viszont megérdemeltük a sikert” – mondta valamivel később Klopp, aki a jelek szerint még mindig nem békélt meg azzal, hogya Pool csak a harmadik kalapból várhatta a sorsolást.

„Nagyon csalódottak vagyunk, ám nincs miért szégyenkeznünk: megtettük, amit megtehettük, a legjobb formánkat mutattuk, mindent kihoztunk magunkból, ami csak lehetséges volt – dicsérte övéit Carlo Ancelotti, a Napoli mestere. – Annyira közel jártunk a továbbjutáshoz... De megmutatjuk az Európa-ligában, hogy mit tanultunk ebből a sorozatból, tudjuk, ott messzire juthatunk. Jól kezdtük a mérkőzést, aztán azonban túl sok hibát vétettünk a középpályán a Liverpool letámadásai miatt. A második félidő taktikailag zűrzavaros volt, abszolúte kellett nekünk a gól. Az igaz, hogy sok helyzetet kihagyott az ellenfél a kontrái során, de mi is szerezhettünk volna gólt.”

„Nagyon izgalmas és szoros lett a hajrá, büszke is vagyok a játékosaimra a teljesítményük miatt, egy nagyon nehéz csoportban álltuk meg a helyünket. Csodálatos lett volna továbbjutni, sokan azt sem hitték korábban, hogy az utolsó meccsen lesz még esélyünk erre. Talán ha van egy kis szerencsénk, sikerül... Tudtuk, hogy a Liverpool hatalmas nyomás alá helyez majd bennünket, sokkal jobban, mint az első találkozónkon, és ez így is lett. És nem hiheted azt, hogy eljössz egy ilyen helyre, mint a Liverpool otthona, és lesz tíz helyzeted! Pár játékosom nem tudta felvenni a Liverpool által diktált tempót, viszont magasra tartott fejjel térünk haza, futballistáim megmutatták, hogy mire is képesek” – tette hozzá később.

„Gyorsan el kell felejtenem Alisson védését, ilyen a futball. Jobban is játszhattunk volna, sokkal jobban, de gólt kaptunk, mert a Liverpool volt az ellenfél, egy nagyszerű csapat. Be kellett volna találnom, sajnos elhibáztam” – így a ziccerben hibázó nápolyi csereember, Arkadiusz Milik.

„Tisztában voltunk a mérkőzés fontosságával, az ellenfélnek mindenképpen nyernie kellett. Elkerülhető találatot kaptunk, és sokkal jobban kellett volna teljesítenünk, hogy gólt szerezzünk. Tovább akartunk jutni, ám most már az El-ben kell vitézkednünk” – így a Szalahot csak egyszer elengedő Napoli-bekk, Kalidou Koulibaly.

„Tudtuk, hogy jól kell kezdenünk, ezt meg is tettük, nulla nullánál az ellenfélnek nem volt veszítenivalója, és egészen elöl védekezett. Alisson hatalmasat védett, de amikor vezetést szereztünk, akkor biztosak voltunk abban, hogy nem kapunk gólt. Hogy ez így lett, Alisonnak köszönhető” – nyilatkozta a remekül futballozó balhátvéd, a liverpooli Andrew Robertson.

„A Napoli nagyon jó csapat, minden perce nagyon kemény volt ennek az összecsapásnak, tudtuk, hogy jó teljesítményre lesz szükségünk, hogy nagyon jól kell védekeznünk hátul és a középpályán, sőt elöl is. Szalah gólja... ő nyerte meg nekünk a mérkőzést, világklasszis játékos, és ismét nyerőembernek bizonyult” – tért ki a gólszerzőre James Milner.

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!


C-CSOPORT

Liverpool (angol)–Napoli (olasz) 1–0 (1–0)
Liverpool,Anfield.V:Skomina (szlovén)
G:Szalah (34.)

Crvena zvezda (szerb)–Paris Saint-Germain (francia) 1–4 (0–2)
Belgrád,
Rajko Mitics Stadion.V: Collum (skót)
G:
Gobeljics (56.), ill. Cavani (9.), Neymar (40.), Marquinhos (74.), Mbappé (92.)

A C-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Paris SG632117–9+811
2. Liverpool6339–7+29
3. Napoli62317–5+29
4. Crvena zvezda61145–17–124
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik