BL: Kifejezetten szomorú vagyok – Carlo Ancelotti

SZELI MÁTYÁS (Párizs)SZELI MÁTYÁS (Párizs)
Vágólapra másolva!
2022.05.27. 20:10
null
Carlo Ancelotti még a játékosainak sem árulta el, milyen kezdőcsapatot küld a pályára a BL-döntőben (Fotó: AFP)
Míg a Liverpool úgy döntött, Trent Alexander-Arnold és Andrew Robertson személyében két olyan játékost küld a sajtótájékoztatóra, akik biztosan kezdenek a döntőben, addig a Real Madrid részéről Carlo Ancelotti és Thibaut Courtois mellett Marcelo érkezett az eseményre.

 

A brazil hátvéd mindössze 93 percet játszott a mostani BL-kiírásban, de jelenléte akkor is érdekes, hiszen rengeteg sikerben fontos szerepet vállalt, de jó eséllyel nyáron távozik. Az első kérdés rögtön arról szólt, hogy szobrot vagy új szerződést szeretne magának.

Mindenki tudja, milyen szenvedéllyel szeretem a Real Madridot – mondta Marcelo. – Nem hiszem, hogy szobrot érdemelnék, sikerült történelmet írnom a klubbal, attól függetlenül, hogy maradok-e vagy sem.

Thibaut Courtois számára pedig azért is érdekes ez a mérkőzés, mert a Real Madrid ellen veszített már el Bajnokok Ligája-döntőt (az Atlético Madrid játékosaként), ám most az elsőt nyerheti a klubbal.

Remélem, így is lesz, néhányunknak ez lehet az első, másoknak az ötödik BL-győzelme a csapaton belül – szögezte le, majd a sokszorta ingatag védelemre is kitért. – Ez nemcsak a hátvédsorról szól, az egész csapatnak ki kell vennie a részét a védekezésből, csak úgy lehetünk sikeresek.

Jürgen Klopphoz hasonlóan (bár ez rajta kevésbé látszik) Carlo Ancelotti is jó hangulatban volt, persze, aki ötödik BL-döntőjére és negyedik BL-győzelmére (mindkettő rekord) készül, az vélhetően már nem stresszeli túl magát, igaz, azon joggal lepődött meg, amikor megkérdezték boldog-e:

Nem, sőt kifejezetten szomorú vagyok – felelte szarkasztikusan. Persze, hogy örülök, hogy egy újabb döntőre készülhetek. Élvezem az új madridi időszakot, jól érzem magam, ma is boldog és önbizalommal teli és főképp nyugodt vagyok. Lehet, hogy holnap délután már kicsit aggodalmaskodom, de ennyi. Az ember álmodozik arról, hogy ilyen nagyon meccseken irányítson, ez az ötödik finálém, mindegyikről jó emlékeim vannak, most mindenre készen kell állnunk, jó formában vagyunk, a legjobbunkat kell nyújtanunk, de a futball olyan, hogy ez nem feltétlenül lesz elég.”

Tekintve, hogy Klopp sokat beszélt a gyepről, Ancelottit is faggatták, hogy ez befolyásolhatja-e a találkozót.

Tudtam, hogy kicserélték a gyepet, de még nem volt időm megvizsgálni, nem hiszem, hogy ez különösebb gondot jelentene.”

Bár elvetélt próbálkozásnak tűnik, azért egyik kolléga megpróbálta kideríteni, hogy Ancelotti milyen összeállításban küldi pályára együttesét.

Már tudom a kezdőcsapatot – válaszolta a sztáredző, majd Marcelóhoz fordult: – Te tudod, Marcelo?” Mire a kissé megszeppent brazil válaszolhatott volna, Ancelotti folytatta:

Még a játékosaimnak sem árultam el, úgyhogy önöknek sem fogom.”

Akkor holnap meglátjuk.

BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ
21.00:
Liverpool (angol)–Real Madrid (spanyol), Saint-Denis (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik