BL: kiderült, Neymar mit mondott Szoboszlainak a büntető előtt

2021.11.04. 10:46
null
Neymar és Szoboszlai a tizenegyes elvégzése előtt (Fotó: Twitter)
A labdarúgó Bajnokok Ligája A-csoportjában az RB Leipzig 2–2-t játszott a PSG-vel úgy, hogy az 59. percben csereként beálló Szoboszlai Dominik a 92. percben büntetőből szerzett góljával mentett meg egy pontot. A tizenegyes előtt Neymar próbálta megzavarni a magyar válogatott támadóját, ez azonban nem jött össze!

 

Sokan már elkönyvelték, hogy a Paris Saint-Germain Wijnaldum duplájával 2–1-re megnyeri a mérkőzést, ám a hosszabbításban Kimpembe egy teljesen felesleges szabálytalanságot követett el a tizenhatoson belül, így a meccsen másodszor is tizenegyessel jöhetett az RB Leipzig.

Donnarumma igazi tizenegyesölő – ezt az angolok is megtanulták a nyári Európa-bajnokság döntőjében –, André Silva büntetőjét is megfogta a 12. percben. A csereként pályára lépő Szoboszlai Dominik azonban nem ijedt meg tőle, egyből elkérte a labdát a szabálytalanság után.

Ha az olasz kapus jelenléte nem lett volna elég nyugtalanító, még a brazil klasszis, Neymar is megpróbálta elbizonytalanítani a magyar válogatott támadó középpályását. A lefújás után maga Szoboszlai mesélte el, mit is mondott neki Neymar a tizenegyes elvégzése előtt.

„Megkérdezte, biztosan berúgom-e a büntetőt, én pedig válaszoltam, hogy igen. Majd visszakérdezett: biztos? Annyit mondtam, hogy sosem hibázok!” – olvasható az UEFA hivatalos Twitter-oldalán.

A Leipzig 17-ese nem is hibázott, tökéletesen helyezett labdájára még Donnarumma sem érhetett oda, a német csapat pedig egy pontot otthon tartott a PSG-vel szemben

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
4. FORDULÓ
A-CSOPORT

RB Leipzig (német)–Paris Saint-Germain (francia) 2–2 (1–2)
Lipcse,
RB Aréna,39 794néző.Vezette:Ekberg (svéd)
RBL:
Gulácsi – Simakan, Orbán (Haidara, a szünetben), Gvardiol – Mukiele, Laimer (Henrichs, 85.), Tyler Adams (Olmo, 75.), Angelino – Nkunku, Forsberg (Szoboszlai, 59.) – André Silva (Poulsen, 59.).Vezetőedző:Jesse Marsch
PSG:
G. Donnarumma – Hakimi, Marquinhos, Kimpembe, Nuno Mendes – Wijnaldum (A. Herrera, 85.), Danilo Pereira, I. Gueye – Di María (Kehrer, 85.), Neymar, Mbappé (Icardi, 90+3.).Vezetőedző:Mauricio Pochettino
Gólszerző:Nkunku (8.), Szoboszlai (90+2. – 11-esből), ill. Wijnaldum (21., 39.)

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Manchester City43115–7+89
2. Paris SG4228–5+38
3. FC Bruges41125–11–64
4. RB Leipzig4138–13–51

 

 

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek