BL: kialakult a csoportkör mezőnye – ez a 32 csapat várja a sorsolást

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.29. 23:37
null
Kialakult a Bajnokok Ligája csoportkörének 32 csapatos mezőnye (Fotó: AFP, archív)
A Bajnokok Ligája playoffkörének visszavágói után kialakult a sorozat főtáblájának 32 csapatos mezőnye. A csoportkör beosztását csütörtökön 18 órától sorsolják ki.

 

DÍJAKAT IS OSZTANAK

Monte-Carlóban csütörtökön megnevezik Európa legjobb futballistáját, és féltucatnyi további kategóriában jutalmazzák a legkiválóbbakat. Az UEFA korábban nyilvánosságra hozta a kategóriák dobogós helyezettjeit, a sorrend az élő adásban derül ki. Már a helyszínen van a magyar szavazatot leadó Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, aki ezúttal is kikérte olvasóink véleményét a voksához.
Az év európai labdarúgója: Luka Modric (horvát, Real Madrid), Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid), Mohamed Szalah (egyiptomi, Liverpool)
A BL legjobb kapusa: Alisson (brazil, Roma), Gianluigi Buffon (olasz, Juventus), Keylor Navas (Costa Rica-i, Real Madrid)
A BL legjobb védője: Marcelo (brazil), Sergio Ramos (spanyol), Raphaël Varane (francia) – mindhárman Real Madrid
A BL legjobb középpályása: Kevin De Bruyne (belga, Manchester City), Toni Kroos (német, Real Madrid), Luka Modric
A BL Legjobb csatára: Lionel Messi (argentin, Barcelona), Cristiano Ronaldo, Mohamed Szalah
A legjobb női labdarúgó: Pernille Harder (dán, Wolfsburg), Ada Hegerberg (norvég, Lyon), Amandine Henry (francia, Lyon)
Az El legjobb játékosa: Diego Godín (uruguayi, Atlético Madrid), Antoine Griezmann (francia, Atlético Madrid), Dimitri Payet (francia, Marseille)

A szövetség négy kalapba sorolta a csapatokat: az első, legerősebb kalapba került a címvédő Real Madrid mellett az Európa-liga-győztes Atlético Madrid, valamint hat bajnok, a német Bayern München, a spanyol Barcelona, Angliából a Manchester City, az olaszoktól a Juventus, a franciáktól a PSG, illetve az orosz Lokomotiv Moszkva.

A többi kalap tagjait az UEFA a koefficiensek alapján sorolta be. A csoportkörben egyazon országból nem kerülhetnek össze csapatok.

Nyolc négyes csoportban küzdenek majd az együttesek, és az oda-visszavágós körmérkőzések után az első kettő jut tovább a nyolcaddöntőbe, így alakul ki a kieséses szakasz 16-os mezőnye. A csoportkörben két „magyaros” alakulatnak szurkolhatunk – a Szalai Ádámot is soraiban tudó Hoffenheim a negyedik, míg a Lőw Zsoltot az edzői stábjában foglalkoztatóPSG az első kalapból várja a sorsolást.

A Bajnokok Ligájában augusztus 30-án, csütörtökön 18 órától sorsolják a csoportkör beosztását. A döntőt 2019. június 1-jén, a madridi Wanda Metropolitanóbanrendezik meg.

Az Európa-liga csoportkörét, amelyben a Mol Vidi FC is szerepel, pénteken 13 órától sorsolják (Tv: Sport1, Digi Sport1, Eurosport1).

A főtáblás csapatok: Real Madrid (spanyol), Bayern München (német), Atlético Madrid (spanyol), Barcelona (spanyol), Manchester City (angol), Juventus (olasz), Paris Saint-Germain (francia), Lokomotiv Moszkva (orosz), Borussia Dortmund (német), Porto (portugál), Manchester United (angol), Sahtar Doneck (ukrán), Napoli (olasz), Tottenham (angol), Roma (olasz), Schalke (német), Lyon (francia), Monaco (francia), Ajax (holland), CSZKA Moszkva (orosz), FC Bruges (belga), Galatasaray (török), Young Boys (svájci), Internazionale (olasz), Hoffenheim (német), AEK Athén (görög), Liverpool (angol), Benfica (portugál), Crvena zvezda (szerb), PSV (holland), Valencia (spanyol), Viktoria Plzen (cseh)

BAJNOKOK LIGÁJA 2018–2019
A CSOPORTKÖR KALAPBEOSZTÁSA
1. KALAP:
Real Madrid (spanyol), Bayern München (német), Atlético Madrid (spanyol), Barcelona (spanyol), Manchester CIty (angol), Juventus (olasz), Paris Saint-Germain (francia), Lokomotiv Moszkva (orosz)
2. KALAP: Borussia Dortmund (német), Porto (portugál), Manchester United (angol), Sahtar Doneck (ukrán), Napoli (olasz), Tottenham (angol), Roma (olasz), Benfica (portugál)
3. KALAP: Schalke (német), Lyon (francia), Monaco (francia), Ajax (holland), CSZKA Moszkva (orosz), Liverpool (angol), PSV (holland), Valencia (spanyol)
4. KALAP: FC Bruges (belga), Galatasaray (török), Young Boys (svájci), Internazionale (olasz), Hoffenheim (német), AEK Athén (görög), Crvena zvezda (szerb), Viktoria Plzen (cseh)

AUGUSZTUS 30., CSÜTÖRTÖK
BAJNOKOK LIGÁJA

18.00:
a csoportkör sorsolása (Tv: Eurosport1, M4 Sport)

A CSOPORTKÖR MENETRENDJE
Augusztus 30.:
a csoportkör sorsolása
Szeptember 18–19.: csoportkör, 1. forduló
Október 2–3.: csoportkör, 2. forduló
Október 23–24.: csoportkör, 3. forduló
November 6–7.: csoportkör, 4. forduló
November 27–28.: csoportkör, 5. forduló
December 11–12.: csoportkör, 6. forduló

A TOVÁBBI MENETREND
December 17.: a 16-os tábla sorsolása
2019
Február 12–13.: a negyeddöntőbe jutásért, 1. mérkőzések
Február 19–20.: a negyeddöntőbe jutásért, 1. mérkőzések
Március 5–6.: a negyeddöntőbe jutásért, 2. mérkőzések
Március 12–13.: a negyeddöntőbe jutásért, 2. mérkőzések
Március 15.: a negyeddöntő és az elődöntő párosításának sorsolása
Április 9–10.: negyeddöntő, 1. mérkőzések
Április 16–17.: negyeddöntő, visszavágók
Április 30 – május 1.: elődöntő, 1. mérkőzések
Május 7–8.: elődöntő, visszavágók
Június 1.: döntő, Wanda Metropolitano, Madrid

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik