BL: Katasztrófa, ha kiesünk a 16 között? Nekem más az álláspontom… – Guardiola

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.12. 11:48
null
Pep Guardiola óvatosságra intett a Schalke elleni visszavágó előtt (Fotó: AFP)
Kedd este folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakasza, a Manchester City 3–2-es előnyből várja a Schalke 04 elleni nyolcaddöntős csata hazai visszavágóját. Az angol csapat spanyol menedzsere, Pep Guardiola úgy véli, nincs még lefutva a párharc, sőt egyáltalán nem élné meg tragédiaként, ha együttese nem jutna be a legjobb nyolc közé.

 

„A lehető legnagyobb célt tűztük ki magunk elé, de tudomásul kell vennünk, hogy a többi csapat ugyanígy gondolkodik” – kezdte Guardiola, aki vezetőedzőként még veretlen a Schalke ellen, öt győzelem és két döntetlen a mérlege.

A puszta erőviszonyok mellett szintén a Manchester City továbbjutása mellett szól, hogy az a csapat, amely a BL egyenes kieséses szakaszában az első, idegenbeli mérkőzésén legalább három gólt szerzett, a legutóbbi 27 alkalommal mindig továbbjutott.

„Az emberek úgy ítélik meg a Bajnokok Ligáját, hogy katasztrófa, ha kiesel a legjobb tizenhat között. Azt gondolják, hogy a Real Madrid búcsújával könnyűvé vált a sorozat. Én azonban teljesen más álláspontot képviselek. Igen, nyilvánvaló, hogy a Real volt az esélyes, de még mindig versenyben vannak olyan csapatok, melyeket hihetetlenül nehéz legyőzni” – tette hozzá a spanyol szakember, aki februárban azt mondta, csapata még mindig nem áll készen a Bajnokok Ligája megnyerésére.

Mit mondjunk akkor a Schalkéra!? A gelsenkircheni alakulat a Manchester Citytől hazai pályán elszenvedett 3–2-es vereség óta a Mainztól (0–3), a Fortuna Düsseldorftól (0–4) és a Werder Brementől (2–4) is kikapott a Bundesligában – amelyben mindössze négy ponttal előzi meg a 16., osztályozót érő helyen álló VfB Stuttgartot –, így ezen a héten már Domenico Tedesco vezetőedző állása a tét. A Schalke sportigazgatója, Jochen Schneider állítólag tudatta a német-olasz szakemberrel, két meccse van arra, hogy megmentse a pozícióját. (A Schalke a keddi BL-meccs után szombaton az RB Leipziget fogadja a bajnokságban.)

Domenico Tedesco csapatának jelentős formajavulásra lenne ahhoz szüksége, hogy a szakvezető megtarthassa állását
Domenico Tedesco csapatának jelentős formajavulásra lenne ahhoz szüksége, hogy a szakvezető megtarthassa állását

Guardiola azonban a Schalke pocsék formája ellenére is óvatos: „Kilencven perc alatt bármi megtörténhet, főleg a Bajnokok Ligájában. Be kell még fejeznünk a munkánkat. Egy héttel ezelőtt arra sem számítottunk, hogy a PSG és a Real Madrid kiesik, mégis megtörtént.”

A Manchester City a legutóbbi két hazai meccsét elveszítette a legrangosabb európai kupasorozat egyenes kieséses szakaszában – tavaly tavasszal a Baseltől és a Liverpooltól is 2–1-re kapott ki –, továbbjutási esélyeit mégis 98 százalékra teszi Simon Gleave, a Gracenote sportstatisztikusa.

Ezzel talán nem is áll olyan távol az igazságtól.

Még úgy sem, hogy a Cityben Fernandinho és Otamendi eltiltás miatt nem léphet pályára, és a combizomsérüléssel bajlódó Stones játéka is erősen kérdéses.

A JUVENTUS–ATLÉTICO MADRID PÁRHARC VISSZAVÁGÓJÁNAK RÖVID BEHARANGOZÓJÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
KEDD
Manchester City (angol)–Schalke 04 (német) – élőben az NSO-n!
Manchester, City of Manchester Stadion, 21 óra (Tv: Spíler2). Vezeti: Clément Turpin (francia)
A várható kezdőcsapatok
MAN. CITY:
Ederson – Walker, Kompany, Laporte, Zincsenko – B. Silva, Gündogan, D. Silva – Sterling, Agüero, L. Sané. Menedzser: Pep Guardiola
SCHALKE: Fährmann – Stambouli, S. Sané, Nasztaszics – McKennie, Serdar, Bentaleb, Mendil – Embolo, Skrzybyski – Burgstaller. Vezetőedző: Domenico Tedesco
Az első mérkőzésen: 3–2

A JÁTÉKNAP MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
21.00:
Juventus (olasz)–Atlético Madrid (spanyol)(Tv:M4 Sport)
Az első mérkőzésen: 0–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik