BL: kapushiba és döntetlen a Rangers–PSV találkozón

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2022.08.16. 23:03
null
Eindhovenben dől el a Rangers és a PSV párharca (Fotó: Getty Images)
Egyik párharc sem mondható lefutottnak a labdarúgó Bajnokok Ligája-rájátszás első mérkőzéseit követően: a norvég Bodö/Glimt és a dán Köbenhavn egyaránt egy góllal nyert, míg a skót Rangers nem bírt a holland PSV-vel.

 

Egy lépéssel közelebb került története első BL-csoportköréhez a Bodö/Glimt. Az előző idényben az Európa-konferencialiga negyeddöntőjéig menetelő együttes enyhe fölényben játszott a Dinamo Zagreb ellen. A norvégok az első félidőben született, jobb oldali beadást követő parádés fejes góllal győzték le a horvátokat.

Kiváló hangulat mellett kemény játékot hozott a Köbenhavn és a Trabzonspor összecsapása. A koppenhágaiak hamar vezetést szereztek a meccset harmatgyenge játékkal indító török bajnok ellen, majd a második félidő ismét hazai találattal indult: Lukas Lerager egy szöglet után épp dán honfitársa, Jens Stryger Larsen feje fölé célozva vette be a kaput.

A második dán gól után némileg összekapták magukat a törökök, a hajrában kifejezetten nagy nyomást helyeztek ellenfelükre, ami góllá érett: Anasztaziosz Bakaszetasz bő 25 méteres lövése egy védő lábán megpattanva a hálóba vágódott.

Mindkét csapat vezetett a Rangers és a PSV összecsapásán, de eldöntetlen maradt a találkozó, amelyen először a vendégek kerültek előnybe szöglet utáni szemfüles góllal. Nem sokkal később gyors akció végén egyenlítettek a skótok, akik nem spóroltak a helyzetekkel, s a második félidőben előnybe is kerültek. Thomas Lawrence szabadrúgását követően Walter Benítez kezéből kicsúszott a labda, és a kapuba jutott. A hollandoknak erre egy szöglet után volt még válaszuk.

BENÍTEZ HIBÁJA – VIDEÓ ITT!

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
RÁJÁTSZÁS, 1. MÉRKŐZÉS
BAJNOKI ÁG
Bodö/Glimt (norvég)–Dinamo Zagreb (horvát)
1–0 (Pellegrino 37.)
Köbenhavn (dán)–Trabzonspor (török) 2–1 (Claesson 9., Lerager 48., ill. Bakaszetasz 79.)

NEM BAJNOKI ÁG
Rangers FC (skót)–PSV (holland) 2–2 (Colak 40., Lawrence 70., ill. I. Sangaré 37., Obispo 78.)

Szerdán játsszák
BAJNOKI ÁG
18.45:
Qarabag (azeri)–Viktoria Plzen (cseh)
21.00: Maccabi Haifa (izraeli)–Crvena zvezda (szerb)
NEM BAJNOKI ÁG
21.00: Dinamo Kijev (ukrán)–Benfica (portugál)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik