Micsoda meglepetés! A Villarreal három góllal nyert a Juventus otthonában

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2022.03.16. 20:45
null
Micsoda meglepetés! (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a hazai döntetlen után a Villarreal 3–0-ra nyert a Juventus otthonában, és ezzel bejutott a legjobb nyolc csapat közé.

 

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
JUVENTUS (olasz)–VILLARREAL (spanyol) 0–3 (0–0)

Torino, Allianz Stadion, 30 385 néző. Vezette: Marciniak (lengyel)
JUVENTUS: Szczesny – Danilo, Rugani (Dybala, 79.), De Ligt, De Sciglio – Cuadrado, Locatelli (Bernardeschi, 83.), Arthur, Rabiot – Morata (Kean, 85.), Vlahovics. Vezetőedző: Massimiliano Allegri
VILLARREAL: Rulli – Aurier, Albiol, Pau Torres, Estupinán – Pino (Chukwueze, 65.), Parejo (Pedraza, 86.), Capoue, Manu Trigueros (Coquelin, 64.) – Lo Celso (Gerard Moreno, 74.), Danjuma. Vezetőedző: Unai Emery
Gólszerző: Gerard Moreno (78. – 11-esből), Pau Torres (85.), Danjuma (90+1. – 11-esből)

Továbbjutott: a Villarreal, 4–1-es összesítéssel

Jó formában, az első mérkőzésen idegenben elért döntetlennel a háta mögött, de tartalékosan és pár frissiben felépült alapemberrel fogadta a Juventus a néhány fontos játékosát szintén nélkülöző Villarrealt. Az első helyzet Álvaro Morata előtt adódott, ám a spanyol csatár kihagyta azt, majd az ötös előtt Dusan Vlahovics sarkazása után lövésig sem jutott, mert megzavarták egymást csapattársával, Juan Cuadradóval.

Vlahovics az ötös bal sarkáról a lécet találta el bal lábbal, kicsit közelebbről fejjel nem talált be Gerónimo Rullinak; a másik kapu előtt Serge Aurier és Giovani Lo Celso előtt adódott lehetőség, de ők sem tudtak pontosan célozni.

Két szabálytalanság volt az első félidőben, mind a kettőt a vendégek követték el.


A második félidő nem belemenésekben, helyzetekben volt szegény, kezdett mezőnymunkába torkollni a mérkőzés. Unai Emery bátran cserélt, Samuel Chukwueze után beküldte Gerard Morenót is, no és a szűrő Francis Coquelint, aki a hajrá előtt kiharcolt egy büntetőt, amelyet Gerard Moreno értékesített is.

Allegri azonnal bevetette Paulo Dybalát, aki a tizenegyest összehozó védőt, Daniele Ruganit váltotta, majd a szintén nem teljesen egészséges szélső, Federico Bernardeschi áll be – és a második spanyol gólt után Moise Kean is követte őket.

Igen, a második spanyol gól után, ugyanis egy szögletet követően Pau Torres volt eredményes, sőt Matthijs de Ligt kezezése miatt Arnaut Danjuma is lőhetett egy büntetőt, és ő sem hibázott.

Továbbjutott: a Chelsea, 4–1-es összesítéssel

PERCRŐL PERCRE

Az előző két idényben egyszer sem jutott be a legjobb nyolc közé a Juventus a Bajnokok Ligájában, pedig mindkét alkalommal esélyesként várta a nyolcaddöntőt. A 2019–2020-as párharcban a Lyonnal, az előző kiírásban a Portóval szemben esett ki. Arnaut Danjuma #JuveVillarrealpic.twitter.com/feL17iPwcn


Tavalyhoz hasonlóan most sincs olasz csapat a legjobb 8 között.


Korábban csak a Real Madridtól kapott ki 3 góllal odahaza a BL-ben a Juve.

90+6. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

Az olasz drukkerek a lábukkal szavaznak...

MÁS MŰFAJ MOST. Arnaut Danjuma 14-szer lőtt kapura a BL-ben legalább ötméteres labdavezetést követően, 11-szer teljesen egyéni akció végén próbálkozott. Csak Vinícius Júnior és Lionel Messi jár előrébb nála ebben az idényben.

90+1. PERC ARNAUT DANJUMA jobbal a jobb alsóba lő, Szczesny balra el. 0–3!

Öt perc lesz a ráadás.

90. perc ÚJABB BÜNTETŐ, Danilo nem figyel, Moreno Danjuma elé gurít, aki jobbal 14-ről kapura lő, Matthijs de Ligt kézzel ment, bevetődve. Sárga lap is.

86. perc Alfonso Pedraza váltja Parejót.

85. perc Moise Kean be, a formán kívüli Morata le.

A Villareal mestere, Unai Emery 29-szer jutott tovább csapatával El-párharcból (vagy nyert a döntőben), ez rekord, de a BL-ben mind a három kieséses párharcát elbukta (egyszer a Valencia, kétszer a PSG élén).

85. PERC ITT A GÓL, ELDŐLNI LÁTSZIK, PAU TORRES jobbal a jobb felsőbe gyötri a jobbról érkező Parejo-szöglet után az Aurier által elé fejelt labdát. Kissé balról, öt méterről, jobbal; Vlahovics fogta őt rosszul. 0–2!

84. perc Danilo kirúgja a labdát a kapusa kezéből, szöglet.

Szczesny nem tudott sorozatban négy 11-est is hárítani.

83. perc Cuadrado jobbról érkező, lapos beadását kirúgja az ötös elől Albiol.

83. perc Federico Bernardeschi be, Locatelli le, középpályás helyett szélső.

79. perc Paulo Dybala be, Rugani le.


Jöhet egy csúfolódós gólöröm.

78. PERC GERARD MORENO ballal a bal alsóba lő, Szczesny érzi az irányt és a magasságot is, de pár centiméterrel lemarad! Sőt még bele is ért picit, de bent a labda a kapuban! 0–1!

77. perc BIZONY, 11-ES!

75. perc BÜNTETŐ? Estupinán passza után Rugani szereli, egyúttal gáncsolja is Coquelint az ötös bal sarkánál! VAR... videózik a a bíró is. Ez 11-es lesz!

74. perc Gerard Moreno áll be Lo Celso helyére. Ék be, karmester le.

A Juventus sorozatban a 7. hazai BL-meccsét nyerheti meg, a klubrekord 10, 1996 és 1997 között. Ez az olasz csapatok körében a BL-rekord is.

68. perc
Cuadrado elől Estupinán Locatelli elé rúgja a labdát, az olasz ballal 13-ról a bal alsó sarok mellé húzza a labdát.

A Villarreal mellett szólhat, hogy a BL-ben ősszel, a csoportelső MU elleni két meccsen kívül a másik négy találkozón veretlen maradt, hármat meg is nyert és egyébként az európai porondon egyenes kieséses szakaszban az elmúlt egy évben, kilenc meccset játszott, ebből nyolcat megnyert (a Salzburgot, a Dinamo Kijevet és a Dinamo Zagrebet is oda-vissza legyőzte, az Arsenalt hazai pályán győzte le, a Manchester Unitedet a fináléban), egyszer döntetlent játszott az Európa-ligában.

(Fotó: AFP)
(Fotó: AFP)

 

66. perc Cuadrado beadása után eltűnik az ötösön Vlahovics, de tovább.

64. perc Francis Coquelin be, Trigerosnak nem ment ma, Pinót Samu Chukwueze váltja.

60. perc Cuadado jobbal a 16-os bal sarka elől nem sokkal lő a jobb alsó mellé. Rulli nem vetődött.

58. perc Rabiot ballal nem sokkal lő a jobb alsó sarok mellé 16-ról, picit balról. Szöglet, mert Torres blokkolt az ötös előtt még. Veszélytelen, Cuadardo beadását kiüti aztán az ötösről Rulli.

TITKOS FEGYVER. Étienne Capoue előző 4 BL-meccsén 4 kanadai pontig jutott, ez előző 11-en egyig sem!

58. perc Rabiot 23 méteres lövését a levegőbe tolja maga elé Rulli, aztán javít.

57. perc Torres szereli acélkemény becsúszással a jobb szélen Danilót, sárga lap nincs.

A Villarreal előző két idegenbeli BL-meccsét megnyerte, az azt megelőző 15-ből is kettőt nyert meg. De 2008 óta minden idegenbeli BL-meccsén kap gólt, a mai lehet a 11. ilyen találkozó.

52. perc Aurier-t hárman is körülveszik, ápolás.

52. perc Danjuma elesik a 16-oson belül, de tovább. Nem is ért 11-est.

47. perc Locatelli nem lő 16-ról jobbal, öten veszik körül, elnyomják, előtte Cuadrado beadását elöklözte Rulli az Albiollal ütköző Vlahovics elől.

46. PERC FOLYTATJUK!

A Juve előző 23 hazai meccséből spanyol csapat ellen csak háromszor kapott ki (8 iksszel), az előző 9 meccsen 7-szer gólt sem kapott.

A Villarreal előző 5 BL-nyolcaddöntőjéből 4 végződött döntetlenre, de az előző két BL-nyolcaddöntőből továbbjutott: a Rangers (2006) és a Panathinaikosz (2009) ellen.

Eközben a Lille és a Chelsea...


Két szabálytalanság volt az első félidőben, mindkettőt a vendégek követték el.

 

 


45+2. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45+1. perc
Cuadrado szöglete a kapu tetején landol, közben Torres és De Ligt hatalmasat dulakodik.

44. perc Cuadrado indítása hosszú Vlahovicsnak, Rulli a nevető (és kivetődő) harmadik.

43. perc Cuadrado bal oldali, jobblábas szögletét az ötös bal sarka elől kapura csúsztatja Morata, de blokkol egy védő.

Adrien Rabiot, Serge Aurier és Giovani Lo Celso voltak PSG-sek együtt, Emery dettó.

40. perc Lo Celso lő ballal 17-ről kapura, bevetődik elé hősiesen Rabiot.

Eközben a Lille és a Chelsea...

De Ligt adott majdnem gólpasszt, mint kiderült. Az idényben az 1. gólpassza lehetett volna.

35. perc A beadás után középről a jobb sarok elé fejelik a labdát az ötösön lévő nagy tömegből, Vlahovics két méterről a jobb sarokba fejelné azt, de Rulli hatalmasat véd! Látványos mozdulattal ért oda a rövid felső sarok elé.

34. perc Arthur emel jobbal az ötös jobb sarka és Morata elé, ám keresztez Torres.

A Juventus előző 7 tavaszi BL-meccsén nyeretlen, három iksszel, az előző öt BL-párharcából négyszer kiesett. Utoljára 2019-ben jutott tovább, az Atlético Madrid ellen.

31. perc Lo Celso elől ment az ötösön Rugani Danjuma beadása után, de csak mert ballal lyukat rúgott az argentin, Aurier jobbal a jobb alsó mellé lő 22-ről, középről.

A második spanyol próbálkozás volt ez.

28. perc Helyzet,
Parejo jobb oldali szögletét tízről nagyon rosszul találja el fejjel Aurier, méterekkel elvétve a jobb alsó sarkot.

55 százalékban a vendégeké a labda ma, 4 lövés a hazaiaknál, 3 a kapu felületére.

24. perc De Sciglio beadásába méterekről repül be elszántan Aurier.

22. perc Pino indításából Lo Celso picit balról ballal milliméterekkel téveszti el a jobb alsó sarkot!

Vlahovics Trezguet-hez és Del Pieróhoz hasonlóan betalált az első BL-meccsén a Juve játékosaként.

Vlahovics a BL-történetének leggyorsabb gólját lőtte debütásként, eddig a német Andreas Möller (a magyar válogatott későbbi másodedzője) tartotta a rekordot 1995-ből, amikor a Dortmund játékosaként talált be az első BL-meccsén.


21. perc LÉC, De Sciglio elfut a bal szélen, pontosan ad középre, az ötös bal, azaz rövid sarka és Albiol elől Vlahovics ballal a lécre lő, nem sokkal elvétve a rövid felső sarkot.

20. perc Morata bal oldali beadását középre üti Rulli, de megússza, nincs ott érkező.

20. perc Egy jobb oldali beadást követően Vlahovics ballábas, 16 méteres lövését hárítja Rulli vetődve a jobb alsó sarok előtt.

14. perc EZ SINCS BENT, a Rabiot indította Vlahovics sarkazásos passzát nem rúgja el tízről Morata jobbal, mert megáll, de Cuadradónak sem jó így a labda. Utóbbi kissé jobbról középre ad végül, de Vlahovics nem találja el rendesen a labdát az ötös előtt, szereli végül Estupinán, aki jól nekimegy a szerbnek! Aki meg is sérül picit, de folytatja.

11. perc Danilo jobb oldali beadását Morata kiss balról, négy méterről nem tudja a kapuba fejelni, jobbra vetődve eléri Rulli a félmagasan szálló labdát! Morata nem sokra rá balról éles szögből a kapusba lő.

10. perc Aurier jobb oldali beadását kifejeli oldalra De Ligt.

7. perc Cuadrado szép csel után jobbal középre ad, Morata vetődik az ötösön... de lemarad. Rullié.

5. perc Trigeros a 16-os előtt, de lövés helyett balra passzol. Alibi.

3. perc
Albiol két szép szereléssel jelentkezik. Rutinos, első BL-meccsét 2002-ben vívta, a Valencia színeiben, a Szpartak Moszkva ellen.

1. perc Rabiot ad be balról, de már kintről.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak fekete-fehér mezben és fehér nadrágban, a vendégek tiszta sárgában.

Jó 600 spanyol drukker lesz a meccsen.

 


Egy kis örökmérleg: 1 mérkőzés, azon egy egy-egy.

JÖTTEK-MENTEK!
A Juventustól a Villarrealhoz:

2010, Iago Falque, kölcsönbe
2005, Alessio Tacchinardi, 100 000 euró

Eltiltott nincs.

A hazaiaktól Alex Sandro, Denis Zakaria, Weston McKennie, Federico Chiesa és Kaio Jorge sérült, a vendégektől Paco Alcácer, Alberto Moreno és Rubén Pena maródi.


A Juvéhoz kapcsolódó hír, hogy a klub korosztályos csapata bejutott az ifjúsági BL elődöntőjébe, miután a nyolc között hazai pályán 2–0-ra legyőzte a Liverpoolt. A torinóiak kapuját Senkó Zsombor védte. A Juventus az elődöntőben a Dinamo Kijev, Sporting, Benfi cahármas egyikével csap majd össze.

A La Gazzetta dello Sport információja szerint a klub a 2021–2022-es üzleti évben eddig 200 millió euró körüli veszteséget halmozott fel, ezt csökkentené a negyeddöntő eléréséért járó 15 millió eurós bevétel.

„Az a célunk, hogy a döntőig meneteljünk, mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy ezt elérjük. Ha jól játszunk és a szerencse is mellénk áll, akkor sikerülhet, ha a többiek jobbak nálunk, akkor nem (...). A Villarreal elleni meccs olyan, mint egy döntő, amelyet hazai pályán játszunk” – fejtette ki gondolatait Allegri.

„Mindhárman visszatérnek, és remélhetőleg kilencven perc alatt nyerünk. Ha hosszabbításra kerül sor, akkor különösen fontossá válik, hogyan cserélünk. Világos elképzeléseim vannak azzal kapcsolatban, mit kell tennünk, remélem, helyesek, hiszen ez az évad döntő pillanata. A játékosok jól érzik magukat és motiváltak” – idézte Allegrit a Football Italia.

Massimiliano Allegri vezetőedző rajtuk kívül a sérüléséből nemrégiben felépülő Federico Bernardeschire is számíthat.


Az olaszok esélyét növeli, hogy az izomsérülésből felépülő Paulo Dybala és Giorgio Chiellini is a kerettel edzett, Massimiliano Allegri vezetőedző mindkettőjüket bevetheti a torinói visszavágón. Hiányzók így is vannak, Denis Zakaria és Leonardo Bonucci továbbra is a sérült, míg Alex Sandro kedden társaitól külön tréningezett. A továbbjutás anyagi szempontól is fontos a Juventusnak.

Ismét edz a Juventusnál Paulo Dybala, akár pályára is léphet szerdán a Villarreal ellen. JÓ FORMÁBAN VÁRJA a Villarreal elleni nyolcaddöntő visszavágóját a Juventus, amely a Spanyolországban 1–1-re záruló első felvonást követő mind a négy térmérkőzését megnyerte.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A JUVENTUS–VILLARREAL ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik