BL: jön a nagy találkozás – Lewandowski a Bayern ellen

Nagy ZsoltNagy Zsolt
Vágólapra másolva!
2022.09.13. 09:04
null
A Barcelonát erősítő Robert Lewandowski jó formában van, a lengyel csatár volt csapata, a Bayern München otthonában is ünnepelne (Fotó: Reuters)
Sohasem nyert tétmeccset a Bayern München otthonában a Barcelona, most a tavasszal még a bajorokat erősítő Robert Lewandowski segíthet ezen változtatni a két labdarúgócsapat kedd esti Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésén.

 

Megállítani Robert Lewandowskit. Egy-két éve kevesen gondolták volna, hogy valaha ez téma lesz a Bayern München öltözőjében, a nyáron azonban a lengyel csatár elhagyta a bajorokat, a Barcelonához igazolt, és a sorsolás szeszélye folytán a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában már vissza is tér ellenfélként az Allianz Arenába. Hogy mire lehet számítani tőle?

Az biztos, hogy a formájával nincs gond. A La Ligában öt mérkőzésen hat gólnál jár – szombaton a Cádiz ellen csereként kapott fél órában gólt szerzett és két gólpasszt adott –, a BL előző játéknapján, a Viktoria Plzen ellen pedig mesterhármast jegyzett, mindkét sorozatban ő vezeti a góllövőlistát. Magánéletében szintén minden kerek, az Instagram-oldalára feltett posztja szerint a vasárnapot kislányai társaságában strandolással töltötte, feltöltődve a müncheni visszatérésre.

A bajorok egyedül abban bízhatnak, hogy ellenfélként az Allianz Arenában eddig ritkán volt eredményes. A Dortmund színeiben hatszor játszott a Bayern otthonában, és bár a mérlege pozitív (3 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség), ezeken a mérkőzéseken éppen annyi gólt szerzett, mint amennyi sárga lapot kapott (1), és annak sem igazán örülhetett, amikor 2012 augusztusában a német Szuperkupában betalált, mivel csapata 2–1-re veszített, és trófea nélkül maradt.

„Remélem, a szurkolók barátságosan fogadják Robert Lewandowskit, ez a legkevesebb, amit megérdemel azok után, amit az itt töltött nyolc éve alatt tett a klubért  – nyilatkozta Herbert Hainer, a Bayern München labdarúgócsapatának elnöke a sport.es oldalának. – A nyáron tapasztalt feszültség ellenére nincs harag köztünk, békében váltunk el. Mindenki megkapta, amit akart, ő a Barcelonába igazolhatott, mi eurómilliókkal gazdagodtunk, amelyet a jövőnkbe fektetünk. Szoros mérkőzést várok, kizártnak tartom, hogy ismét nyolc kettőre nyernénk, ahogy két éve a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Akkor nagyon jó időszakunkban találkoztunk a katalánokkal, azóta viszont rengeteget erősödtek.”

A legendás 8–2-es mérkőzés természetesen akkor is szóba került, amikor Robert Lewandowski megérkezett a Barcához (azon a találkozón egy gólt szerzett, az előző évadban a csoportkörben kétszer volt eredményes a Camp Nouban mostani csapata ellen), az erre irányuló kérdés élét a lengyel azzal ütötte el, hogy azzal a mérkőzéssel már senki sem foglalkozik. Ha ez nem is teljesen igaz, arra mindenképp lesz lehetősége, hogy segítsen a katalán szurkolóknak elfelejteni a keserű élményt. A Barca története során még nem nyert tétmérkőzést a Bayern otthonában, nem beszélve arról, milyen sokat számítana a továbbjutás szempontjából a BL halálcsoportjában, ha két fordulót követően is hibátlan maradna.

„Sadio Mané már vagy tíz napja folyamatosan azzal cukkol, nehogy véletlenül Robert Lewandowskinak passzoljam a labdát   – idézi Thomas Müllert a Mundo Deportivo. – Amíg nálunk játszott, kifejezetten jó kapcsolatot ápoltam vele, igaz, a pályán kívül többnyire csak golfozás közben találkoztunk. Most, hogy a Barcelona tagja, néha telefonon üzenünk egymásnak, a sorsolást követően természetesen ment a csipkelődés. Figyelemmel követem a játékát, remekül kezdte az idényt a csapattal, és biztos vagyok benne, hogy ellenünk is tudása legjavát nyújtja. Izgalmas, hogy éppen a Bajnokok Ligája halálcsoportjában kerültünk össze, bár attól nem tartok, hogy a mérkőzés jelentősen befolyásolná a továbbjutási esélyeinket. Az ilyen alkalmakra mindig felszívjuk magunkat.”

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
2. FORDULÓ – a keddi program
A-CSOPORT
21.00:
Liverpool (angol)–Ajax (holland) (Tv: Sport1)
A Rangers (skót)–Napoli (olasz) mérkőzést szerdán játsszák.
B-CSOPORT
21.00: Porto (portugál)–FC Bruges (belga)
21.00: Bayer Leverkusen (német)–Atlético Madrid (spanyol) (Tv: Sport2)
C-CSOPORT
18.45: Viktoria Plzen (cseh)–Internazionale (olasz) (Tv: Sport1)
21.00: Bayern München (német)–Barcelona (spanyol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
D-CSOPORT
18.45: Sporting CP (portugál)–Tottenham Hotspur (angol) (Tv: Sport2)
21.00: Olympique Marseille (francia)–Eintracht Frankfurt (német)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik