BL: Az ilyen éjszakákért tértem vissza – Morata

Vágólapra másolva!
2016.09.14. 23:45
null
Álvaro Morata győztes gólt szerzett a Sporting CP elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája F-csoportjában a Real Madrid odahaza a 89. percben egyenlített a Sporting CP ellen C. Ronaldo találatával, a ráadás negyedik percében Álvaro Morata pedig a győztes gólt is megszerezte. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

 

„Nem érdemeltünk vereséget, remek hozzáállással futballoztunk, közelebb voltunk a három pont megszerzéséhez, mint a döntetlenhez – mérgelődött a lefújás után a vendégek mestere, Jorge Jesus. – Tudtuk, milyen erősségeinkre építhetünk, és megmutattuk azt is, hogy mennyire jók vagyunk taktikailag is. A Sporting 88 percen át kitűnően futballozott, aztán a Madrid cseréi megváltoztatták a mérkőzés képét. Új játékosok léptek pályára, ezzel nem tudtunk mit kezdeni. Több tapasztalatra van szükségünk. Ronaldo hatalmas gólt lőtt, de hát ő a világ legjobb játékosa, nem szokatlan tőle az ilyesmi. Vesztesként hagytuk el a gyepet, ötezer szurkolónk többet érdemelt volna. Pontosabban maga a csapat büszkeséggel töltötte el őket, de a győzelem nem jött össze, pedig Madridban egy másik csapat sem játszik majd ilyen jól, mint mi! Az első félidőben egy helyzete sem volt a Realnak, de aztán megmutatta, miért is ez a klub a címvédő. Kiváló mentalitással két perc alatt megfordította a mérkőzést."

A portugál szakember filozofikusan megjegyezte még, hogy teljesen másként néznének erre a meccsre, ha legalább egy pontot szereztek volna, de nincs ok az aggodalomra, mert nincs még vége a csoportkörnek.

„Stratégiánk az utolsó öt-hat perc kivételével jól működött, megmutattuk, mire vagyunk képesek, jól futballoztunk. Most nagyon szomorúak vagyunk, természetesen, de egy szinten játszottunk a Real Madriddal, így hát emelt fővel hagyhattuk el a gyepet" – nyilatkozta a lefújást követően a Sporting gólszerzője, Bruno César.

„Elégedettek vagyunk ezzel a mérkőzéssel, mert nem adtuk fel a legvégén sem – így a hazaiak mestere, Zinédine Zidane. – Néha remekül futballozik az ellenfél, a te csapatod meg borzalmas teljesítménnyel rukkol elő, pedig mindent belead, hajt keményen, de eredmény nélkül. Az edző dolga ilyenkor az, hogy cseréljen, változtasson, és nagyon örülünk, hogy ez most bejött. Azért cserél az ember, hogy változtasson az eredményen, most ez sikerült. Ez a Real Madrid, itt az utolsó percben is megváltozhatnak a dolgok. A kapott gól után egy kicsit már jobban játszottunk egyébként, a hajrát jól megnyomtuk."

„Szenvedtünk, de nem adtuk fel, nagyon fontos pontokat szereztünk. A három csere sokat tett hozzá a csapatjátékhoz, mindannyiukkal elégedett vagyok. Nem tudom, hogy a végeredmény igazságos vagy igazságtalan, de a biztos, hogy mindvégig hittünk a sikerben. Bármikor képesek vagyunk gólt lőni, még egy ilyen meccsen is, amelyet nem nevezhetek tökéletesnek. Sokkal jobban tudunk azért futballozni annál, mint amit az első félidőben mutattunk... Sehol nincs, a BL-ben meg különösen nincs könnyű ellenfél, ma is háborút kellett vívnunk az ellenféllel. Mi vagyunk a Real Madrid, ellenünk mindenki bizonyítani akar, mindenki a mi életünket akarja megkeseríteni. Nem egyszerű, de tudjuk, mit kell tennünk: soha nem adjuk fel, és keményen harcolunk. Ma is szenvedtünk, de nyertünk. Karim Benzema mostanában keveset szerepelt, de jól teljesített, természetesen, hogy kissé lassabb a korábbinál, hosszú idő után tért vissza a kezdőcsapatba" – tette még hozzá a francia szakember.

„Nem kezdtünk jól, de a Real Madrid híres fordításairól, és így végül elégedetten zárhattuk a mérkőzést – mondta a találkozó hőse, Álvaro Morata. – Mindig hiszünk önmagunkban, mindig nyerni akarunk, és erre mindaddig meg is van az esély, amíg a játékvezető le nem fújja a mérkőzést. A futball nem mindig igazságos, de fontos győzelmet arattunk, meg kell próbálnunk a csoport élén maradnunk. Természetesen az ilyen éjszakákért tértem haza Madridba, sikereket akarok elérni, ez az álmom. Keményen dolgozom a sikerért, segíteni akarok a Realon góljaimmal."

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
F-CSOPORT
Real Madrid (spanyol)–Sporting CP (portugál) 2–1 (0–0)

Madrid. V: Tagliavento (olasz)
Real Madrid:
Kiko Casilla – Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo – Casemiro, Kroos (J. Rodríguez, 77.), Modric – Bale (Lucas Vázquez, 67.), Benzema (Morata, 67.), C. Ronaldo. Vezetőedző: Zinédine Zidane
Sporting: Rui Patrício – Pereira, Semedo, Coates, Zeegelaar – Gelson Martins (Markovics, 70.), A. Silva (Elias, 73.), W. Carvalho, Bruno César – Bryan Ruiz (Campbell, 92.), Dost. Vezetőedző: Jorge Jesus
Gólszerző: C. Ronaldo (89.), Morata (94.), ill. Bruno César (48.)

Legia Warszawa (lengyel)–Borussia Dortmund (német) 0–6 (0–3)
Varsó. V:
Karaszjov (orosz)
Legia: Malarz – Bereszynski, Czerwinski, Dabrowski, Guilherme – Odjidja, Jodlowiec, Moulin (Radovics, 75.) – Kazaisvili (Alekszandrov, 66.), Prijovic (Nikolics, 63.), Langil. Vezetőedző: Besnik Hasi
Dortmund: Bürki – Piszczek, Papasztathopulosz, Bartra, Schmelzer – Weigl (Ginter, 79.) – Pulisic, Götze (G. Castro, 75.), Guerreiro, Dembélé (Emre Mor, 75.) – Aubameyang. Vezetőedző: Thomas Tuchel
Gólszerző: Götze (7.), Papaszthatopulosz (15.), Bartra (17.), Guerreiro (51.), G. Castro (76.), Aubameyang (87.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik