BL: Jelenleg fejfájás számunkra a sorozat – Diego Simeone

MTI/B. L.MTI/B. L.
Vágólapra másolva!
2020.12.02. 09:06
null
Az argentin tréner ígéri, továbbra is sok helyzete lesz csapatának (Fotó: AFP)
Csapata keddi döntetlenje után az Atlético Madrid vezetőedzője, Diego Simeone úgy nyilatkozott, hogy együttese számára a labdarúgó Bajnokok Ligája komoly fejfájást okoz.

 

A madridiak kedd este 1–1-re végeztek a tartalékosan felálló Bayern Münchennelszemben, így csak két ponttal előzik meg Szoboszlai Dominik harmadik helyre fellépő együttesét, a Salzburgot a jövő heti záró forduló előtt. Az utolsó körben az Atlético az osztrák csapathoz látogat és amennyiben kikap, a Salzburg jut a nyolcaddöntőbe.

„A csapat jól teljesít, remek dolgokat csinálunk, de a Bajnokok Ligája jelenleg fejfájást okoz” – elemezte az elitsorozatban történteket az argentin szakvezető. Meglátása szerint a legutóbbi három körben elért döntetlenek közül több mérkőzésen is többet érdemeltek volna, de az ellenfelek kapuja előtt nem elég hatékonyak.

„Az első félidőben nagyon jól játszottunk, szereztünk egy gyönyörű gólt, majdnem kettő-nullás előnyre tettünk szert, de miután ez nem történt meg, a nagyon erős Bayern kiharcolt egy büntetőt” – utalt Thomas Müller egyenlítő góljára Simeone. Elmondta, keményen dolgoznak, a játékosok jó formában vannak és elégedett volt azzal, amit látott.

„Sok helyzetet alakítunk ki, és ez a továbbiakban is így lesz” – ígérte a szurkolóknak az argentin vezetőedző.

Az A-csoportban a címvédő, 13 ponttal álló Bayern München már biztosan továbbjutott a legjobb 16 közé, a madridiak 6, Szoboszlaiék 4 ponttal várják az utolsó fordulót.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ
A-CSOPORT

Atlético Madrid (spanyol)–Bayern München (német) 1–1 (Joao Félix 26., ill. Th. Müller 86. – 11-esből)
Lokomotiv Moszkva (orosz)–FC Salzburg (osztrák) 1–3 (Anton Mirancsuk 79. – 11-esből, ill. M. Berisha 28., 41., Adeyemi 81.)

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Bayern München 5 4 1 16– 5 +11 13
2. Atlético Madrid 5 1 3 1 5– 8 –3 6
3. Salzburg 5 1 1 3 10–15 –5 4
4. Lokomotiv Moszkva 5
3 2 5– 8 –3 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik