BL: Messi ígéri, ezentúl hallgat Enrique csereparancsára

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.21. 23:55
null
Pedro trükközik az Ajax-védők között (Fotó: Reuters)
A labdarúgó Bajnokok Ligája F-csoportjában a Barcelona 3–1-re legyőzte az Ajaxot. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

 

„Luis Enrique az edző, és akkor megyek le, amikor ő akarja – így a hétvégi bajnokin a pályáról levonulni nem hajlandó, most lecserélésekor mesterével kezet nem fogó Lionel Messi. Ezt a nyilatkozatot ígéretnek is vehetjük akár, de bocsánatkérésnek semmiképpen, az ügy előzményéről egyébként itt olvashat. – Hallottam, sokat beszéltek az ügyről, de nincs itt semmiféle probléma. Nagyon várom már Luis Suárezt, erőt ad majd az egész csapatnak a jelenléte, lenyűgöző, gólerős csatár. Hogy mi lesz a Real ellen? Megpróbálunk nyerni, mint mindig. Nem az a fontos, hogy megdöntöm-e Zarra gólrekordját, hanem az, hogy diadalmaskodjunk a derbin. Örülök, hogy most az Ajax ellen fontos győzelmet arattunk, ebben a sorozatban minden ellenfél igen erős, nincsenek könnyű meccsek. Az első félidőben Pedróval és Andrés Iniestával remekül össze tudtunk dolgozni, a szünet után viszont már nem ment ennyire.”

„Aki nyerni akar, annak ügyelnie kell a részletekre, és mi most ezt tettük. Meg is nyertük a mérkőzést. A második félidőben sokszor hibára késztetett minket az ellenfél, de ekkor is sokkal veszélyesebbek voltunk az amszterdamiaknál, a labdát is jóval többet birtokoltuk, és sikerült három-egyre nyernünk. Ma csakis az Ajaxra koncentráltunk, a párizsi vereség miatt nagy szükségünk volt a három pontra. Jó formában érkezünk a Real Madrid elleni rangadóra, és ott is szeretnénk három pontot szerezni” – így az első félidőben remeklő Andrés Iniesta lecserélés után a televízió kamerái előtt.

„Ha a Barcelona ellen lépsz pályára, húszból tizennyolcszor kikapsz. Ez már csak így van. Fantasztikus játékosai vannak, fantasztikus fiatal tehetségekkel. Az első félidőben nem sok közünk volt a mérkőzéshez, túlságosan is tiszteltük az ellenfelet, ennek korlátot kellett volna szabnunk. A fordulás után egy egészen más Ajaxot láttam: mondtam a játékosaimnak a szünetben, hogy jobban higgyenek magukban, és ezt viszontláttam a pályán is” – így az Ajax mestere, az egykoron a Barcelonában is futballozó Frank de Boer.

„Az első huszonöt percben esélyünk sem volt a Barca ellen, nem törődtünk azzal, hogy játsszuk a futballt, és ha megszereztük a labdát, nem becsültük meg eléggé. Kettő-nulla után már több tér nyílt előttünk, visszatértünk a mérkőzésbe. Az az igazság, hogy nagyon nagy a különbség a két csapat játékereje között, de ennek ellenére csalódottak vagyunk” – értékelt az Ajax jobbhátvédje, Ricardo van Rhijn.

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
F-CSOPORT

Barcelona–Ajax 3–1 (Neymar 7., Messi 24., Sandro 94., ill. El Ghazi 88.)
APOEL–PSG 0–1 (Cavani 87.)

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Paris SG 3 2 1 5–3 +2 7
2. FC Barcelona 3 2 1 6–4 +2 6
3. Ajax 3 2 1 3–5 –2 2
4. APOEL 3 1 2 1–3 –2 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik