Lőw Zsolték szeretnének csoportelsőként továbbjutni a BL-ben (Fotó: Imago)

 

 

– Mire gondolt, amikor Edinson Cavani emelését követően az ötvenhetedik percben a lécen csattant a labda?
– A sors különös iróniája lett volna, ha éppen a tőlünk szerződtetett labdarúgó góljával szerzi meg a vezetést a Manchester United – mondta lapunknak Lőw Zsolt, a Paris Saint-Germain másodedzője, aki csapatával 3–1-re győzött Angliában. – Utólag fordult meg a fejemben, hogy esetleg a kiesés szélére lökhetett volna minket. Akkor csupán örültem a szerencsének, és annak, hogy megúsztuk kapott gól nélkül.

NEYMAR ÉS LIONEL MESSI ÚJRA EGY CSAPATBAN?
Sejtelmes nyilatkozatot tett a CBS Sportnak Neymar, aki reményei szerint a következő idénytől ismét Messivel játszhat együtt.
„Neymar óriási tisztelője Messinek, nem meglepő, hogy így nyilatkozik a barátjáról, de kár találgatni, amíg az argentin klasszis szerződésben áll a klubjával – mondta Lőw Zsolt. – Alighanem jövő nyáron több topklub versenyezhet a megszerzéséért.”

– A Manchester United egyenlítő góljánál balszerencsések voltak. Hogyan értékeli a találkozót?
– Rapszodikus mérkőzést játszottunk, de a szerencsére talán egyik csapat sem panaszkodhat. Az első huszonöt percben jól teljesítettünk, aztán védekezésre kényszerültünk, és a kapott gólnál valóban balszerencsénk volt. A második félidő első negyedórája sem úgy alakult, ahogy a szünetben elterveztük. A cseréink aztán meghozták a remélt változást, átálltunk az öt–három–kettes felállásra, sokkal stabilabbak lettünk, ismét magunkhoz ragadtuk az irányítást, és csodálatos hajrával nyertük meg a manchesteri találkozót.

– Az angolok rossz vesztesnek bizonyultak: Scott McTominay, a Manchester United középpályása szerint a PSG nem futballt játszik…
– Minden bajnokságnak megvannak a saját jellemzői. A Premier League futballistái erős fizikumúak, keresik a párharcokat és a területeket, ahol kihasználhatják a gyorsaságukat. Más stílusban játszanak, mint a németek, az olaszok vagy éppen a spanyolok – szóval, mindenki a saját szemszögéből ítéli meg a látottakat, de nem színészkedtünk.

Lőw Zsolt örül annak, hogy Neymar (jobbra) szárnyalni szeretne a BL-ben, és nem érdekli az El-szereplés (Fotó: AFP)

– Újabb idézet következik, most Neymartól, aki leszögezte, nem azért szerződött a PSG-hez, hogy az Európa-ligában szerepeljen.
– Igazat adok neki, óriási nyomás nehezedett rájuk, és ránk is. Mélyről jöttünk fel a Bajnokok Ligájában. A Bordeaux elleni bajnokit követően megbeszéltük a teendőket a játékosokkal, szerettük volna, ha visszatalálunk a régi csapategységhez, amely korábbi sikereink kulcsa volt. Mindannyian tudjuk, mit jelentene, ha a Paris Saint-Germain az Európa-ligába kényszerülne. Törést a szurkolóknak, a klubvezetőknek és persze nekünk is. Nehéz lenne utána építkeznünk. Ezért volt tétje az angliai meccsünknek. Nem azt mondom, hogy nem tudunk ennél jobban teljesíteni, de tetszett, hogy harcolunk egymásért, és összetartunk a bajban. A koronavírus-járvány és a sérülések miatt nehezített pályán mozgunk.

– Az utolsó fordulóban a biztos továbbjutáshoz elég a döntetlen az Istanbul Basaksehir ellen, ha nyernek, csoportelsőként végeznek.
– Nem lehet más a célunk, mint csoportelsőként bejutni a legjobb tizenhat közé. Akkor követnénk el a legnagyobb hibát, ha már most ünnepelnénk, még nem értünk a célba. A Basaksehir meglepte a Manchester Unitedet, a Leipziggel ki-ki mérkőzést játszott Isztambulban. Ha úgy fejlődünk, mint az előző hetekben, nem lehet kérdéses a továbbjutásunk.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ
H-CSOPORT

Manchester United (angol)–Paris Saint-Germain (francia) 1–3 (Rashford 32., ill. Neymar 6., 90+1., Marquinhos 69.)
Kiállítva: Fred (MU, 70.)

A csoport másik meccsén
Istanbul Basaksehir (török)–RB Leipzig (német) 3–4

A CSOPORT ÁLLÁSA 
1. Manchester United 5 3 2 13–  7 +6 9
2. Paris SG 5 3 2   8–  5 +3 9
3. RB Leipzig 5 3 2   8–10 –2 9
4. Istanbul Basaksehir514  6–13–73

6. FORDULÓ
December 8., kedd
21.00:
PSG (francia)–Istanbul Basaksehir (török)
21.00: RB Leipzig (német)–Manchester United (angol)