BL: Hvicsa Kvarachelia lehet a nápolyiak vezére a németek ellen

Vágólapra másolva!
2023.03.15. 10:00
null
Kvarachelia a nyolc közé vezetheti a Napolit (Fotó: Getty Images)
A Napoli kétgólos előnyből várhatja az Eintracht Frankfurt elleni visszavágót, Németországban nagy felháborodást váltott ki, hogy a csapatot nem kísérhetik el szurkolói a visszavágóra.

Minden jel arra utal, hogy a Napoli története során először bejut a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe.

Az olasz együttes a nyolcaddöntő első mérkőzésén 2–0-ra nyert az Eintracht Frankfurt otthonában úgy, hogy Hvicsa Kvarachelia még egy tizenegyest is elhibázott. S ha már a grúz szélső: parádés idényt fut, a hétvégén szenzációs gólt szerzett az Atalanta elleni bajnokin (2–0), szerdán is a Napoli vezére lehet. A 19-szeres válogatott játékos ebben az évadban minden sorozatot figyelembe véve huszonnyolc tétmérkőzésen tizenhárom gólt szerzett és tizenöt ­gólpasszt adott, első nápolyi idényében sokat tett azért, hogy az együttes jelenleg 18 ponttal vezesse a bajnokságot, és már-már ott érezheti magát a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata között.

Az biztos, hogy német szurkolók nem lesznek a visszavágón, ugyanis a helyi hatóságok biztonsági okokból nem engedik, hogy Frankfurt-drukkerek belépjenek a stadionba. A február 21-i németországi odavágón kisebb-nagyobb összecsapások voltak a két együttes szurkolói között, az olaszok pedig attól tartottak, hogy ez megismétlődhet Nápolyban. Legalább háromezer német szurkoló utazott volna a helyszínre, így az Európa-liga címvédője nem számíthat drukkerei támogatására szerda este.

Németországban nagy felháborodást váltott ki a döntés, Oliver Glasner, az Eintracht Frankfurt vezetőedzője annyit mondott az üggyel kapcsolatban, hogy reméli, legalább a csapatot beengedik Olaszországba...

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
21.00: Napoli (olasz)–Eintracht Frankfurt (német) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
Az első mérkőzésen: 2–0 a Napolinak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik