BL: Huszti Szabolcs megúszott egy módfelett döcögős utazást

Vágólapra másolva!
2018.08.27. 17:53
null
Már Athénban a Vidi (Fotó: molvidi.hu)
A látvány nem volt éppenséggel megnyugtató: Fiola Attila felkötött karral érkezett meg Ferihegyre. A Mol Vidi FC védője még a malmői BL-selejtezőn szenvedett kézsérülést, és még az sem kizárt, hogy előbb-utóbb műteni kell. Szerencse vagy sem, mostanában nehéz lenne beilleszteni a programjába egy orvosi beavatkozást, ugyanis kissé feszített a menetrendje: hol egy bajnoki mérkőzésen, hol egy nemzetközi kupameccsen, hol a válogatottban van jelenése...

 

Arra van remény, hogy a Marco Rossi keretében is helyet kapó hátvéd pályára lépjen az AEK ellen, míg Huszti Szabolcs bevetésére természetesen nincs. Az első találkozón kiállított középpályás nem is tartott a küldöttséggel (tegyük hozzá, ebben betegség is akadályozta), de így megúszott egy módfelett döcögős utazást. Azt ugyanis nem jelenthetjük ki, hogy elrepült az idő a levegőben: a bő kétórás légi útból másfelet szélsőséges körülmények között tett meg a Vidi, volt, aki a heves zötykölődés közepette egy-két imát is elmormolt.

Anel Hadzic bezzeg békésen aludt – a landolást követően készséggel elmesélte, miért.

„Tizenhat éves voltam, amikor még a Ried korosztályos csapatával Skóciába repültünk. Ha létezik pokoli kirándulás, az az volt. Elképesztő időjárási viszonyok közepette utaztunk, a vihar össze-vissza dobálta a gépet. A pilóta mindent megpróbált, hogy jobb legyen, ám a helyzet sehogy sem akart javulni. Volt egy pillanat, amikor a szél kis híján átfordította a repülőt, akkor azt hittem, mindennek vége. Máig nem tudom, hogyan, de végül túléltük azt a túrát – azóta nem félek semmitől.”

A bosnyák válogatott középpályás azon sem akadt ki, hogy hiába ért földet a magyar idő szerint pontban tízkor felszálló, itteni idő szerint 13.13 órakor leszálló gép, a csapatot a terminálig szállító busz csak huszonhárom perccel később érkezett meg. A fedélzetet addig értelemszerűen nem lehetett elhagyni, csakhogy a fülledt melegben egyre többen panaszkodtak arra, hogy fogytán van a levegő. Akadt, aki megjegyezte, hogy a lélektani hadviselés ezennel megkezdődött...

A poggyászok felvétele után a Hilton hotel felé vették az irányt a piros-kékek, az ebédet a szokásos csendes pihenő követte – a kedd este kilenckor kezdődő visszavágó helyszínével, az Olimpiai Stadionnal fél kilenctől ismerkedhetnek meg a játékosok.

BAJNOKOK LIGÁJA
PLAYOFF, VISSZAVÁGÓ

Augusztus 28. kedd
21.00:
AEK Athén (görög)–MOL VIDI FC (Tv: M4 Sport)

Az első mérkőzésen
Augusztus 22. szerda
MOL VIDI FC (magyar)–AEK Athén (görög) 1–2
(Lazovics 68., ill. Klonaridis 35., Bakaszetasz 49.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik