BL: holland bíró miatt reklamálhatna a Lyon az UEFA-nál

Vágólapra másolva!
2020.08.14. 17:45
null
Minden szem a holland bíróra szegeződik szombaton (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a Lyon a Manchester Cityvel találkozik Lisszabonban. A mérkőzés egyik nagy győztese az Ajax lehet – amennyiben Pep Guardiola együttese kiüti a francia csapatot, a holland bajnok bejut a 2020–2021-es BL-kiírás csoportkörébe. Az összecsapást a holland Danny Makkelie vezeti majd, könnyen lehet, hogy ez kiveri a biztosítékot a franciáknál...

 

A Manchester City és a Lyon összecsapását a holland Danny Makkelie fogja vezetni. Hogy ez miért jelenthet gondot a francia együttesnek, és miért reklamálhatna az UEFA-nál? Nos, azért, mert a mérkőzés kimenetele nagyban befolyásolja az Ajax következő idénybeli BL-szereplését. Ha a Lyon vereséget szenved és kiesik, a holland bajnok automatikusan bejut a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Ha viszont Rudi Garcia fiai nyernek, akkor csak a selejtezőben indulhatnak a hollandok a 2020–2021-es kiírásban.

Dick Jol egykori bíró – ő fújta a sípot a 2001-es BL-döntőben – szerint az UEFA-nak nem lett volna szabad ilyen kellemetlen helyzetbe hozni honfitársát.

„Soha nem lett volna szabad ilyen helyzetbe sodorni Danny Makkeliét. El tudják képzelni, mit írnak majd róla a francia lapok? Már a meccs előtt szét fogják szedni őt” – mondta a korábbi játékvezető.

„Kiváló nemzetközi karrierje van, s nagy tiszteletnek örvend az UEFA-nál is. De mi történik, ha a meccs végén befúj egy tizenegyest a Man. Citynek? Ha az angolok nyernek, mindenki ujjal mutogat majd rá” – tette hozzá Jol.

A Manchester City–Lyon találkozó szombaton 21 órakor kezdődik, a történéseket élőben követhetik a honlapunkon.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ
21.00:
Manchester City (angol)–Lyon (francia), Lisszabon (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik