BL: Pellegrini szerint több bizalmat érdemelne a City

Vágólapra másolva!
2014.12.10. 23:07
null
A Man. City megdolgozott a sikerért és a továbbjutásért Rómában (Fotó: Reuters)
Rómában aratott kétgólos győzelmet a Manchester City, így az angolok folytathatják tavasszal a labdarúgó Bajnokok Ligája legjobb tizenhat csapata között, míg az olaszok átsorolnak az Európa-ligába. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

 

„Mindenekelőtt köszönetet kell mondanunk a minket ide is elkísérő szurkolóinknak, akik nagy segítséget jelentettek most is. Rómában nem egyszerű megjelenni szurkolóként, de Samir Nasri gólja segít elviselni a nehézségeket. Kulcsjátékosaink kiesésével sokan leírtak minket, de megmutattuk, milyen egységes csapatunk, hittünk magunkban, és megtettünk minden tőlünk telhetőt” – értékelt szerényen a lefújást követően a több bravúrt is bemutató, egy pocsék kijövetelt megúszó Joe Hart, aki hozzátette, hogy nem véletlenül nyer két bajnoki címet három éven belül a Premier League-ben egy klub.

„Elhivatottság, karakter, fantasztikus játékosok. Mixeld össze ezeket egy csapatban, és az bármelyiket megverheti” – filozofált Hart.

„Azt hiszem, fantasztikus teljesítményt nyújtottunk – örömködött a lefújást követően Samir Nasri, aki gólja mellett asszisztot is jegyzett. – Nagyon fontos volt számomra, hogy eredményes tudtam lenni, műtétem után beletelt egy időbe, de újra a régi önmagam vagyok. Bár Yaya Touré és Kun Agüero hiányzott, megmutattuk, hogy micsoda csapat vagyunk, és továbbjutottunk így is. Amikor egy góllal vezettünk, Hart hatalmasat védett, ez is igen fontos része a győzelemnek. Menedzserünk azt mondta a mérkőzés előtt, hogy eljött a mi időnk. Nyertünk a Bayern München ellen az utolsó pillanatban, így tudtuk, türelmesnek kell lennünk ezúttal is. Nem is volt ebben hiba!”

„Úgy játszottunk, ahogyan szoktuk, tehát visszataláltunk régi önmagunkhoz, jól mozogtunk labda nélkül, és a letámadásokkal sem volt baj – így a vendégek menedzsere, Manuel Pellegrini. – Egységes csapatként léptünk fel, hamar visszaszereztük az eladott labdát. Mindig is hittem, hogy képesek leszünk továbbjutni, egy kicsit több bizalmat érdemelne a City, ám mindig nagy rajtunk a nyomás. Most februárig nem gondolunk a BL-re, csakis a PL-re koncentrálunk, hiszen három ponttal le vagyunk maradva a Chelsea mögött. A siker kulcsa a hit. Az AS Roma ellen odahaza az egész idény legrosszabb teljesítményével rukkoltunk ki, és csak ikszeltünk. De biztosak voltunk abban, hogy ha úgy futballozunk, ahogyan az elmúlt hetekben, akkor továbbmegyünk.”

„Az első húsz percben dőlt el a továbbjutás, amikor gólokat szerezhettünk volna, de elpuskáztuk a lehetőségeinket. Ilyen a futball... Néha eltalálja a labda a kapufát, és befelé pattan, néha meg kifelé pattan róla. Nagy csapat a City, gólja valósággal sokkolta csapatomat, és nem tudtunk egyenlíteni, mert az angolok sokkal tapasztaltabbak a BL-ben, mint mi” – magyarázta a bizonyítványt az AS Roma francia mestere, Rudi Garcia.

„A Fortuna a Manchester Cityt választotta, de a Roma BL-tapasztalatokkal gazdagodott. Nekünk ez volt a finálé, egy tartalékos ellenféllel szemben, amely megérdemelten nyert, megmutatva erejét. Ettől függetlenül kiegyensúlyozott mérkőzés volt, gólokat lőhettünk volna. Ha a nulla nullát vesszük célba, az öngyilkos taktika lett volna, csakis győzelemre játszhattunk. A City ezen a szinten még rutinosabb, mint mi, nekünk sokat kell még tanulnunk és fejlődnünk. Például nem szabad hagyni kapura lőni egy olyan játékost, mint Nasri. No és még erősebb futballistákra van szükségünk, ha a City szintjére szeretnénk emelkedni. Nem véletlenül lett odahaza bajnok... Sajnálom játékosaimat, tényleg tovább szerettek volna jutni a fiúk, és nyílt is erre esély, hiszen voltak ziccereink; de látjuk már, milyen lépcsőfokokat kell megmásznunk, hogy Európa topcsapatai közé érkezzünk. A mostani csalódást hamar ki kell űzni a fejekből, különben nem jutunk el újra a BL-be. Az Európa-liga fontos sorozat, de a legfontosabb mégiscsak a Serie A."

„Nagyon mérges vagyok magamra, hatalmas lehetőséget hagytam ki. Kicseleztem a védőt, de rosszul találtam el a labdát. Amikor lecseréltek, nem mesteremre haragudtam, hanem saját magamra" – vallott őszintén szerdai teljesítményéről Adem Ljajics.

LABDARÚGÓ BL
E-CSOPOR
T
AS Roma (olasz)–Manchester City (angol) 0–2 (Nasri 60., Zabaleta 86.)
Bayern München (német)–CSZKA Moszkva (orosz) 3–0 (Th. Müller 18. – 11-esből, Rode 84., Götze 90.)

AZ E-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Bayern München 6 5 1 16–4 +12 15
2. Manchester City 6 2 2 2 9–8 +1 8
3. Roma 6 1 2 3 8–14 –6 5
4. CSZKA Moszkva 6 1 2 3 6–13 –7 5

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik