BL: harmadszor is csodát tenne a döntőbe vágyó Villarreal

Vágólapra másolva!
2022.04.26. 20:36
null
Pau Torres (jobbra) és társai megállították Lewandowskiékat (Fotó: Reuters)
A Juventus és a Bayern München kiejtése után angol ellenfél vár a Villarrealra, mint története eddigi egyetlen BL-elődöntőjében. Ami tizenhat éve az Arsenal ellen nem sikerült Manuel Pellegrini vezetőedzővel, most a Liverpool ellen összejöhet Unai Emeryvel.

 

Azt gondolhatnánk, hogy amelyik csapat kiejti a Bajnokok Ligája kieséses szakaszában egymás után a Juventust és a Bayern Münchent, annak nincs mitől félnie. Félnie persze ezúttal sem kell a Villarrealnak, de tartania azért erősen ajánlott következő ellenfelétől, hiszen a szerdai elődöntőben a világ talán legjobb formában lévő csapatával, a Liverpoollal mérkőzik meg az Anfielden. A „vörösök” legutóbbi három tétmeccsükön legyőzték az FA-kupában a Manchester Cityt (3–2), majd 4–0-s verést mértek a Manchester Unitedre, a hétvégén pedig a városi rivális Evertont múlták felül (2–0).

A spanyol együttes tagjai viszont szeretnék élvezni, hogy történetük során másodszor lehetnek ott Európa négy legjobb csapata között. Korábban 2006-ban szerepeltek az elődöntőben, akkor egy másik angol klub, az Arsenal ellen (0–1, 0–0) maradtak alul.

„Egyértelműen a liverpooliak a favoritok, kirobbanó formában vannak – ismerte el a Villarreal helyi születésű játékosa, Pau Torres a madridi Marcában. – Olykor sokáig szinte észrevétlenül teszik a dolgukat, majd kíméletlenül lecsapnak az első hibára. De ilyen csapat volt a Juventus és a Bayern München is, úgyhogy tudjuk, mi vár ránk. Mi is elértünk már valamit a sorozatban, ezért biztosan alaposan felkészülnek ellenünk, és nem becsülnek le minket annyira, mint a Bayern futballistái.”

Hasonlóan látja a helyzetet a Villarreal francia védekező középpályása, Francis Coquelin is, aki – néhány kölcsönadást nem számítva – tíz évet húzott le az Arsenalnál, így jól ismeri az ellenfelet.

„Kicsit lebecsültek minket és ez motiválta a csapatot, talán kissé hiányzott belőlük az alázat – idézte a labdarúgót a The Guardian. – A Liverpool a legjobban letámadó együttes. Nem is nagyon tudom, mi a gyengéje. Európa legjobb csapata, de futballistaként azt szeretnéd, hogy beutazhasd a kontinenst és a legerősebb klubok ellen játszhass. Nehéz dolgunk lesz, de van egy álmunk és nem csak nézelődni megyünk az Anfieldre.”

Míg Jürgen Klopp számíthat a legjobbjaira, spanyol kollégája, Unai Emery minden jel szerint kénytelen lesz nélkülözni egyik kulcsjátékosát, az idényben 26 tétmeccsen 13 gólig és hat gólpasszig jutó Gerard Morenót, aki vélhetően csak a jövő heti visszavágóra épül fel. Ennek ellenére Virgil van Dijk nem számít könnyű meccsre még hazai pályán sem.

„Nem szabad meghallanunk azokat a hangokat, miszerint mi vagyunk a favoritok – idézi a spanyol EFE hírügynökség a Liverpool holland belső védőjét. – Ugyanúgy kell játszanunk, mint minden meccsen. Nagyon nehéz dolgunk lesz, mint a Villarreal rendkívül erős csapat, figyeltem a Bayern München ellen, milyen remekül védekezett. A játékosai keményen dolgoznak, megfelelő tapasztalatra tettek már szert és mindenekelőtt nagyon erős náluk a csapatszellem. Jó eredményt kell elérnünk otthon, mert a spanyolországi visszavágó igazán kemény lesz.”

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
21.00:
Liverpool (angol)–Villarreal (spanyol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik