BL: Harcosként, barátként tekintek a csapattársaimra – Laidouni

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2020.12.01. 11:11
null
Aissa Laidounira az FC Barcelona ellen is fontos szerep hárulhat (Fotó: Szabó Miklós)
Aissa Laidouni, a Ferencváros labdarúgója nagy vagány a pályán, és ha valamelyik csapattársa szorult helyzetben van, mindent megtesz azért, hogy valahogy segítsen.

 

„Tele voltunk jó fiúkkal, most azért hoztunk egy-két rosszfiút is” – mondta Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke még a nyáron, nem sokkal azután, hogy a zöld-fehérek az albán Myrto Uzuni megszerzése után átigazolták a francia Aissa Laidounit is.

A futballisták azóta bizonyították, a magyar csapat jó vásárt csinált velük, Uzuni a múlt héten a Juventus otthonában (1–2) szerzett gólt, mígLaidouni a hétvégi, MTK ellen 2–0-ra megnyert örökrangadón volt a mezőny legjobbja. Ahogy az algériai származású futballista teljesítményét jellemeztük, mezőnybeli munkájával, nagy teherbírásával emelkedett ki, rendkívül hasznosan futballozott, sok labdát szerzett, és ha nála volt, rendszerint rágyorsított az ellenfél védelmére. A 23 éves Laidouni valóban tipikus „rosszfiú”, a magánéletben ugyan nem ismerjük, ám a pályán senkitől és semmitől sem fél. Ha kell, leordítja saját csapattársa fejét, s miután rendkívül robbanékony és erős, az ellenfelek sem lehetnek nyugodtak, ha megindul feléjük.

A védekező középpályásra az FC Barcelona ellen is fontos szerep hárulhat, kezdőként és csereként is hasznára lehet az FTC-nek – Rebrov vezetőedző kifejezetten kedveli a stílusát, mert sosem adja fel, nincs olyan helyzet, amelyben ne küzdene.

„Mindig is ilyen voltam – mondta lapunknak Laidouni. – A pályán harcosként, barátként tekintek a csapattársaimra, márpedig a barátaimat sohasem hagyom cserben, mindig számíthatnak rám! Ha látom, hogy valamelyikük szorult helyzetben van, védekező középpályásként próbálok segíteni, odaérni, szerelni, becsúszni… Minden mérkőzésen a maximumra törekszem, így neveltek, ilyen közegben nőttem fel.”

A francia középpályás bizakodó a Barca elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt, a csapat múlt kedden Torinóban megmutatta, ezen a szinten sem vall szégyent. Laidouni a katalánok ellen kőkemény kilencven percre számít, és biztos benne, ezúttal sem adják olcsón a bőrüket.

„A Juventus otthonában nagyon jól játszottunk. Rendkívül csalódottak voltunk, hogy nem tudtuk megtartani a döntetlent, de az öltözőben megbeszéltük, abból a mérkőzésből is erőt merítünk. Próbáljuk élvezni a meccseket a Bajnokok Ligájában, a legtöbbünk most először jutott el a csoportkörig. A Barca ellen nem könnyű futballozni, mégiscsak a világ egyik legjobb csapatáról beszélünk, de alaposan felkészülünk, és ismét odatesszük magunkat. Miért ne lehetnénk ismét olyan jók, mint legutóbb Olaszországban?!”

Laidouni december 13-án ünnepli 24. születésnapját. A franciaországi Montfermeil-ben született, pályafutását az Angers SCO utánpótlásában kezdte, 2014-től a klub tartalékcsapatának színeiben alacsonyabb osztályú bajnokságban futballozott. Két évvel később, 2016. április 2-án a Troyes AC elleni mérkőzésen debütált az Angers élvonalbeli együttesében – az akkor 19 éves játékos kezdőként végigjátszotta a bajnokit, érdekesség, a szakmai stáb jobbhátvédként számolt vele.

„Az volt az egyedüli mérkőzésem, amikor a védelem jobb oldalán játszottam – nevetett a futballista. – Több poszton is bevethető vagyok, ez az egyik erősségem. Ha úgy hozná a sors, a védelemben is feltalálnám magam, de természetesen a középpályán van az igazi helyem. Franciaországban, a szülővárosomban négyévesen vittek le először edzésre, addig rágtam édesapám fülét, amíg be nem adta a derekát. Attól a naptól kezdve minden nap ott voltam a tréningen.”

A légiós feleségével és kisfiával költözött Budapestre, s nagyon megszerették a magyar fővárost. A középpályás rövid idő alatt beilleszkedett új csapatába, s most az FC Barcelona elleni mérkőzésre készül a Ferencvárossal.

BAJNOKOK LIGÁJA 2020–2021, CSOPORTKÖR

G-CSOPORT
5. FORDULÓ
December 2., szerda

21.00: Ferencváros–FC Barcelona (spanyol)(Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!
21.00:
Juventus (olasz)–Dinamo Kijev (ukrán) (Tv: Spíler1) – élőben az NSO-n!

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Barcelona4413– 2+1112
2. Juventus431 8– 4 +4 9
3. Dinamo Kijev413 3–10 –7 1
4. FERENCVÁROS413 5–13 –8 1

A G-CSOPORT TELJES MENETRENDJE
1. FORDULÓ
Október 20., kedd
Dinamo Kijev (ukrán)–Juventus (olasz) 0–2(Álvaro Morata 46., 84.)
FC Barcelona (spanyol)–Ferencváros 5–1(Messi 27. – 11-esből, Fati 42., Coutinho 52., Pedri 82., O. Dembélé 89., ill. Haratin 70. – 11-esből)

2. FORDULÓ
Október 28., szerda
Juventus (olasz)–FC Barcelona (spanyol) 0–2(O. Dembélé 14., Messi 90+1. – 11-esből)
Ferencváros–Dinamo Kijev(ukrán)2–2(Nguen 59., F. Boli 90., ill. Cihankov 28. – 11-esből, De Pena 41.)

3. FORDULÓ
November 4., szerda
FC Barcelona (spanyol)–Dinamo Kijev (ukrán) 2–1(Messi 5. – 11-esből, Piqué 65., ill. Cihankov 75.)
Ferencváros–Juventus (olasz) 1–4(F. Boli 90., ill. Álvaro Morata 7., 61., Dybala 73., Dvali 81. – öngól)

4. FORDULÓ
November 24., kedd
Juventus (olasz)–Ferencváros 2–1(C. Ronaldo 35., Álvaro Morata 90+2., ill. Uzuni 17.)
Dinamo Kijev (ukrán)–FC Barcelona (spanyol) 0–4(Dest 52., Braithwaite 57., 70.– a másodikat 11-esből, Griezmann 90+2.)

5. FORDULÓ
December 2., szerda
21.00:
Juventus (olasz)–Dinamo Kijev (ukrán)
21.00: Ferencváros–FC Barcelona (spanyol)

6. FORDULÓ
December 8., kedd
21.00:
FC Barcelona (spanyol)–Juventus (olasz)
21.00:Dinamo Kijev (ukrán)–Ferencváros

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik