BL: Hamsík csak korábbi nápolyi edzője, Ancelotti miatt szurkol a Realnak

DUDUCZ TIBOR (Besztercebánya)DUDUCZ TIBOR (Besztercebánya)
Vágólapra másolva!
2022.05.28. 09:16
null
Marek Hamsík csak korábbi nápolyi edzője, Carlo Ancelotti miatt szurkol a Real Madridnak (Fotó: Getty Images)
Ha nem Carlo Ancelotti ülne a Real Madrid kispadján, a Liverpoolnak szurkolna Marek Hamsík, a szlovákok futballsztárja, aki szerint az olasz edző a világ legjobbja.

 

Nápolyban együtt dolgozott Carlo Ancelottival a válogatott szereplését a minap lemondó Marek Hamsík, aki a Nemzeti Sport kérésére kulisszatitkokat árult el kapcsolatáról a BL-döntőre készülő Real Madridot irányító olasz edővel. A szlovák labdarúgás történetének egyik legjobb játékosa, a 135-szörös válogatott középpályás 2018 nyarán elbúcsúzott Nápolytól, mert visszautasíthatatlan ajánlatot kapott Kínából, s éppen szabadságát töltötte, amikor ismeretlen olaszországi számról hívták telefonon.

„Carlo Ancelotti volt az, akit éppen kineveztek a Napoli vezetőedzőjének – mondta lapunknak a 34 esztendős futballcsillag. – Hangsúlyozta, elfogadja távozási szándékomat, de azért szeretné, hogy maradjak még a csapatnál. Olyan hatással volt rám, hogy végül maradtam. Közös munkánk elején kiderült, hogy végtelenül szimpatikus, nyitott ember, karizmatikus és szórakoztató egyéniség, s mivel ő is profi labdarúgó volt, tökéletesen ismeri a futballisták gondolkodását, mentalitását. Sok évet eltöltöttem a profi futballban, állítom, a világ legjobb edzője. Többször bizonyította, hogy a legjobb csapatok, illetve játékosok számára ő a legmegfelelőbb szakvezető, mert ilyen közegben érzi magát a legjobban.”

Hamsík a Liverpool elleni szombati BL-döntőben a Real Madridnak szurkol, el is árulta, miért.

„Természetesen Carlo Ancelotti miatt. Ha bárki más ülne a madridi kispadon, a Liverpoolért szorítanék. A Real kemény ellenfelek kiejtésével jutott el a döntőig, kívánom, hogy az idény utolsó mérkőzése után is boldog legyen az olasz edző.”

Egyébként 2018 októberében a BL-csoportkörben Carlo Ancelotti Napolija hazai pályán 1–0-ra legyőzte Jürgen Klopp Liverpoolját, méghozzá Marek Hamsík vezérletével.

BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ
21.00:
Liverpool (angol)–Real Madrid (spanyol), Saint-Denis (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik