BL: „Ha felköpsz, a köpés az arcodra esik” – Parejo beszólt Nagelsmann-nak

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.04.13. 10:03
null
A spanyolokat motiválta, hogy Nagelsmann lenézte őket (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, a Villarreal 1–1-es döntetlent harcolt ki a Bayern München otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján, így 2–1-es összesítéssel bejutott a legjobb négy közé. A párharc után Dani Parejo és Gerard Moreno elmondta, Julian Nagelsmann tiszteletlen nyilatkozata motiválta a spanyolokat.


A negyeddöntő első mérkőzésén egyértelműen a Villarreal volt a jobb csapat – a spanyolok gyors akciókat vezettek, s többször is betalálhattak volna. A másik oldalon a Bayern München végig szenvedett, alig akadt komoly lehetősége a gólszerzésre. A spanyol csapat viszont elöl nem volt igazán hatékony, s egygólos előnnyel érkezett meg kedd este az Allianz Arénába, ahol bekkelésre kényszerült.

A visszavágó második félidejében Lewandowski találatával a bajor együttes megszerezte a vezetést. Ezt követően hiába várta minden hazai szurkoló a második Bayern-gólt, a 88. percben Chukwueze elkeserítette a német rajongókat.

A kései gólnak köszönhetően a Villarreal bejutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, ahol a Liverpool–Benfica párharc győztesével találkozik. Az elképesztő bravúr után a spanyol gárda középpályása, Dani Parejo nyilatkozott, s igencsak odaszúrt Nagelsmann vezetőedzőnek.

„Nagelsmann azt mondta a sorsolás után, hogy már az első meccsen eldöntenék a párharcot. Azt hiszem, ez tiszteletlen volt a Villarreallal szemben. Néha ha felköpsz, a köpés az arcodra esik” – mondta Dani Parejo a Movistarnak.


Parejo mellett a spanyolok csatára, Gerard Moreno is beszólt a német szakembernek.

„Az első meccsen valójában nekünk kellett volna eldönteni a továbbjutás kérdését. Minden szava motivált minket a párharc előtt. Kedden ők szerezhettek volna több gólt, de végül kihasználtuk, hogy elszúrták a helyzeteiket. Amit elértünk, az nagyszerű” – mondta Gerard Moreno.

A találkozó után egyébként a bajorok mestere beismerte, az első meccsen nyújtott pocsék teljesítmény vezetett a kieséshez.

A lefújást követően a Villarreal játékosai érthetően óriási ünneplésbe kezdtek az öltözőben.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
BAYERN MÜNCHEN–VILLARREAL 1–1 (0–0)

München,
Fussball Arena, 70 000 néző.Vezette: Vincic (szlovén)
BAYERN:
Neuer – Pavard, Upamecano, L. Hernandez (A. Davies, 87.) – L. Sané, Kimmich, Goretzka, Coman – Musiala (Gnabry, 82.), Th. Müller (Choupo-Moting, 90.) – Lewandowski.Vezetőedző:Julian Nagelsmann
VILLARREAL:
Rulli – Foyth, Albiol, Pau Torres, Estupinán – Dani Parejo (Aurier, 90+3.), Capoue, Coquelin (Chukwueze, 84.) – Gerard Moreno, Danjuma (Pedraza, 84.), Lo Celso.Vezetőedző:Unai Emery
Gólszerző:
Lewandowski (52.), ill. Chukwueze (88.)
Továbbjutott: a Villarreal, 2–1-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik