BL: Gulácsi védése fordulópont volt. Hálával tartozunk neki – Nagelsmann

Vágólapra másolva!
2020.11.05. 08:16
null
Nagelsmann (balra) szerint megérdemelten győzték le Tuchel csapatát (Fotó: AFP)
A Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig hazai pályán 2–1-re legyőzte Lőw Zsolt klubját, az előző idényben döntős Paris Saint-Germaint a Bajnokok Ligája-csoportkör 3. fordulójában. A magyar válogatott kapusa 1–0-s PSG-vezetésnél tizenegyest védett, a franciák pedig kilenc emberrel fejezték be a találkozót. Julian Nagelsmann, a német együttes vezetőedzője szerint Gulácsi bravúrja jelentette a fordulópontot. Honfitársa, a PSG-t irányító Thomas Tuchel azt mondta, a kihagyott tizenegyes és a kiállítás sok volt csapata számára.

„Nagyon örülök, hogy Lipcsében tudtuk tartani a három pontot, ez egy fontos lépés volt – idézi a Leipzig hivatalos honlapja Julian Nagelsmann vezetőedzőt. – Nem kezdtük jól a találkozót, a hibáinkkal felkínáltuk a lehetőséget a párizsiaknak, akik nyomás alá helyeztek minket. Gulácsi Péter kivédett tizenegyese fordulópont volt. Hálával tartozunk neki. Ezt követően feljavultunk, s akár hamarabb is egyenlíthettünk volna. A második félidőben mi voltunk a jobb csapat. A szünetben azt mondtam a srácoknak, bízzanak magukban és abban, hogy fel tudjuk venni a versenyt a PSG-vel. Kicsit bátrabbak voltunk a második játékrészben, kezünkbe vettük a mérkőzés sorsát. Megérdemelten nyertünk. Párizsban is a három pontért küzdünk majd.”

Thomas Tuchel, a PSG német mestere szerint a szünetben két góllal vezethettek volna.

„Az első játékrészben nagyszerűen teljesítettünk. Kettő-nullára vezethettünk volna, helyette azonban egy-egy volt az állás – nyilatkozta a L’Équipe-nek Thomas Tuchel. – Három döntő pillanat volt: a kimaradt tizenegyesünk, az ellenünk megítélt büntető és a piros lap [Idrissa Gueyét a 69. percben kiállították – a szerk.]. Ez így túl nagy falat volt ahhoz, hogy jobb eredményt érjünk el. Nincs gond, a visszavágón bizonyíthatunk. A Leipzig roppant intenzíven futballozik, mint például a Liverpool, az Atalanta vagy a Salzburg. Jöjjenek be az öltözőbe és nézzenek rá a játékosokra! Tényleg mindent beleadtak. El kell fogadni, bivalyerős ez a csoport. Továbbra is hiszek a csapatomban.”

A Leipzig és a PSG legközelebb november 24-én, Párizsban mérkőzik meg egymással.

GULÁCSI PÉTER: ÚJRA VERSENYBEN VAGYUNK
„Ezzel a győzelemmel, három forduló után egy nagyon nehéz csoportban ismét versenyben vagyunk a továbbjutásért – idézi az MTI Gulácsi Pétert a szerdai siker után. – Ha nyerünk egy ilyen világklasszis csapat ellen, és ehhez én hozzá tudtam járulni egy tizenegyes hárításával, akkor abszolút sikeres Bajnokok Ligája-estéről beszélhetünk.”
A 30 éves játékost a Spiegel online arról is kérdezte, hogy statisztikai mutatói alapján a világ legjobbjai közé tartozik.
„Számomra az a fontos, ami a pályán történik, és nem foglalkozom az európai összehasonlítással” – fogalmazott. Hozzátette: amúgy is nehéz összehasonlítani a kapusok teljesítményét, hiszen a csapatok különböző stílusban játszanak.
„De sok statisztika azt mutatja, hogy jól végzem a dolgomat. Számomra a legfontosabb, hogy ne kapjak gólt, bár lehet, ez kissé régimódi megközelítés. De minden más ezután következik.”
Arra, hogy a kapusoknak a régi mondás szerint kicsit őrülteknek kell lenniük, Gulácsi azt válaszolta, a kapusok manapság nagyon intelligens és visszafogott emberek.
„A játék az elmúlt 15 évben sokkal gyorsabb lett, a kapusoknak is részt kell venniük a szervezésében. Ehhez pedig tiszta fejre van szükség” – mondta a magyar válogatott futballista.
(MTI)

A meccs összefoglalója:

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
3. FORDULÓ

H-CSOPORT
RB Leipzig (német)–PSG (francia) 2–1 (1–1)
Lipcse,
Red Bull Arena, zárt kapuk mögött. Vezette: Marciniak (lengyel)
RB LEIPZIG:
Gulácsi – Konaté, Upamecano, Orbán – Mukiele (Henrichs, 64.), Sabitzer (Kampl, 90.), Haidara (T. Adams, 76.), Angelino – Nkunku, Forsberg (J. Kluivert, 76.) – Olmo (Poulsen, 64.). Vezetőedző: Julian Nagelsmann
PSG:
KeylorNavas – Florenzi (Rafinha, 84.), Danilo, Kimpembe, Kurzawa (Bakker, 73.) – Herrera, Marquinhos, Gueye – Di María, Kean, Sarabia (Kehrer, 73.). Vezetőedző: Thomas Tuchel
Gólszerző: Nkunku (42.), Forsberg (57. – 11-esből), ill. Di María (6.)
Kiállítva: Gueye (69.), Kimpembe (90+5.)

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
Istanbul Basaksehir (török)–Manchester United (angol) 2–1
(Demba Ba 13., Visca 40., ill. Martial 43.)

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Manchester United 3 2 1 8–3 +5 6
2. RB Leipzig 3 2 1 4–6 –2 6
3. Paris SG 3 1 2 4–4 0 3
4. Basaksehir3122–5–33
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik