BL: Guardiola még soha nem találkozott olyan csapattal, mint ez a Napoli

Vágólapra másolva!
2017.10.17. 23:25
null
Dries Mertenst nagyon bosszantja a kihagyott tizenegyes (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája F-csoportjának 3. fordulójában a Manchester City Raheem Sterling és Gabriel Jesus góljának köszönhetően 2–1-re legyőzte a tizenegyest is hibázó Napolit, így őrzi a hibátlan mérlegét. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

„Játékosként, majd edzőként sem találkoztam olyan csapattal, mint a Napoli. Soha – tett érdekes kijelentést a meccs után olasz nyelven az angolok katalán menedzsere, a korábban a Bresciában és az AS Romában is légióskodó Pep Guardiola. – Arra számítottam, hogy nagyon megnehezítik a dolgunkat, és olyan volt a mérkőzés, mint amilyet vártam; rövid passzokkal operált a Napoli, és már a mi térfelünkön letámadott bennünket. Ha ilyen szinten futballozik a továbbiakban is, messzire juthat. Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, tudom, hogy micsoda teljesítményt nyújtottak. Egy ilyen együttes ellen, mint ez a Napoli, nem lehet kilencven percen át dominálni. Ez elképzelhetetlen. Nem kölykök ellen léptünk pályára, ez a Napoli volt, a Serie A listavezetője! Az első harminc percre különösen büszke vagyok, három-négy gólt is vághattunk volna, de nem nyerhettünk most is hét kettőre, mint a hétvégén. Pár újságíró ezt szerette volna, azonban nem így működik a dolog… Nagy és fontos győzelmet arattunk, ne feledjük, igen erős a csoportunkban a Sahtar Doneck is.”

„Az első fél óra után elfáradtunk, nem tudtuk pontosan befejezni a kontráinkat, és nem mindig tudtunk mit kezdeni az olaszok rövid passzaival, nem működött a letámadásos taktikánk. Ebben nagyon jók, nem sokszor találkoztam még ilyen jó csapattal, ezért is nagy dolog a győzelmünk. Ritkán ér egy játékosuk kétszer-háromszor labdába, és ritkán veszítik el azt. Legjobb labdarúgóik a középpályán szerepelnek, ezért is nehéz felülkerekedni rajtuk. Ez a siker karrierem egyik legfontosabb győzelme volt!”

„Tudtuk, hogy a második félidő nehéz lesz, de a srácok megmutatták, hogy milyen jók. Ederson megmentett bennünket” – mondta a lefújást követően Kyle Walker.

„Türelmesen kellett futballoznunk, mert a gyors játékosaikkal lekontráztak volna bennünket. Kár a kapott gólért, ám jól teljesítettünk, szerintem jó kis meccs volt. Remekül állunk a csoportban, ám van még hátra három forduló. A mai rangadó nagyon jó teszt volt számunkra” – így a megbízhatóan futballozó John Stones.

„Fogalmam sincs, hogy mi történt velünk az első harminc percben, túl sok helyet hagytunk az ellenfélnek a támadásokra, és megbüntetett bennünket – füstölgött a Napoli mestere, Maurizio Sarri. – Az első huszonöt percben nagyon gyengék voltunk, nem működött a letámadásos rendszerünk, egyéni hibák miatt, de aztán már nem lehetett ránk panasz: olyan szinten futballoztunk, mint a Manchester City, egy egész órán keresztül. Az első félidőben kihagyott tizenegyes megfogta a csapatom, utána viszont magunkhoz tértünk. A második félidőnk egészen jól sikerült. Kevés együttes áll fel ilyen mélyről a City ellen, mint mi, megszenvedett a győzelemért az ellenfél. Jó úton járunk, elég, ha megnézzük, hogyan játszottunk az előző idényben Madridban, és most Manchesterben. Akkor szerencsénk volt, mi találtunk be először, ezúttal ellenben vissza kellett jönnünk a mérkőzésbe. Abszolúte előrébb tartunk, mint az elmúlt idényben!”

„Tisztában voltunk vele, hogy ha hozzuk, amit tudunk, bármelyik csapattal felvesszük a versenyt. Nem is értem, mi történt velünk a kezdés után, nem azt játszottuk, amit szoktunk. Aztán magunkra találtunk, megmutattuk, mire vagyunk képesek. Nagyon bosszant a kihagyott büntető, jobban kellett volna elvégeznem, ilyen szinten nem lehet tizenegyest rontani. Amadou Diawara magabiztos volt, átengedtem neki a másodikat” – így a meccs után Dries Mertens.

MANCHESTER CITY–NAPOLI 2–1

BAJNOKOK LIGÁJA
F-CSOPORT, 3. FORDULÓ

Manchester City–Napoli 2–1 (Sterling 9., G. Jesus 13., ill. A. Diawara 72. – 11-esből)
Feyenoord–Sahtar Doneck 1–2 (Berghuis 8., ill. Bernard 24., 54.)

A MÉRKŐZÉSEKRŐL RÉSZLETESEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Manchester City 3 3 0 0 8–1 +7 9
2. Sahtar Doneck 3 2 0 1 4–4 0 6
3. Napoli 3 1 0 2 5–5 0 3
4. Feyenoord 3 0 0 3 2–9 –7 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik