C. Ronaldo duplázott, a Juventus a Camp Nouban lett csoportelső

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2020.12.08. 20:50
null
Cristiano Ronaldo és Lionel Messi 2018 után találkozott újra a pályán (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája G-csoportjának 6. fordulójában az FC Barcelona hazai pályán 3–0-ra kikapott a Juventustól, amely így a kvartett élén zárt.

Kedd este a G-csoport első helye volt a tét a Camp Nouban: a Torinóban 2–0-s győzelmet arató Barcelona a Juventust fogadta. Két sztárcsapat találkozója amúgy sem kell kedvcsináló, ezúttal azonban azért is reflektorfénybe került a meccs, mert egészen 2018. május 6-ig kellett visszamennünk az időben Cristiano Ronaldo és Lionel Messi legutóbbi egymás elleni találkozójának felelevenítéséhez: a 2−2-vel záruló Barcelona−Real Madrid bajnokin egy-egy góllal segítették csapatukat.

A Barcelonának volt javítanivalója, hiszen a hétvégén az újonc Cádiz vendégeként 2–1-re kikapott a La Ligában. Ennek ellenére egyértelműen az olasz együttes kezdte jobban a mérkőzést, Cristiano Ronaldo lövését Marc-André ter Stegen hárította, majd Danilo tévesztett nem sokkal célt. Aztán a vendégek a 13. percben megszerezték a vezetést: Ronald Araújo mellett Cristiano Ronaldo elesett a tizenhatoson belül, Tobias Stieler büntetőt ítélt, a tizenegyest pedig a sértett magabiztosan gólra váltotta. 0–1

Cristiano Ronaldo első gólja

Alig több mint öt perc telt el, és megduplázta az előnyét a torinói alakulat: Juan Cuadrado beadása után Weston McKennie akrobatikus mozdulattal szépségdíjas gólt szerzett. 0–2

Weston McKennie gólja

A folytatásban leginkább távoli lövésekkel tudott veszélyeztetni a Barcelona, ám a január végén a 43. életévét is betöltő Gianluigi Buffonon nem tudtak kifogni Messiék.

A második félidőben Aaron Ramsey közeli kísérlete után Ter Stegen bravúrt mutatott be, ám a lövést megelőzően Clément Lenglet kézzel ért a labdába, rövid videózást követően pedig újabb büntetőt ítélt az olaszok javára a német játékvezető. A labda mögé ezúttal is Cristiano Ronaldo állt, és második tizenegyesét is magabiztosan értékesítette. 0–3

Cristiano Ronaldo második gólja

A folytatásban Messi, Antoine Griezmann és a csereként pályára lépő Martin Braithwaite sem tudta bevenni Buffon kapuját, míg a másik oldalon a VAR segítségével, les miatt érvénytelenítették Leonardo Bonucci gólját, így maradt a 3–0, a Juventus legyőzte a Barcelonát, ezzel megnyerte a G-csoportot.

A Barca 2009 októbere (Rubin Kazany) után veszített újra hazai pályán BL-csoportmérkőzést, az egyenes kieséses szakaszt is vizsgálva pedig 2013 májusa (Bayern München) utána kapott ki ismét a Camp Nouban.

BAJNOKOK LIGÁJA
G-CSOPORT, 6. FORDULÓ
FC Barcelona (spanyol)–Juventus (olasz) 0–3 (C. Ronaldo 13., 52. – mindkettőt 11-esből, McKennie 20.)

A MÉRKŐZÉS SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

A csoport másik mérkőzésén
Dinamo Kijev (ukrán)–Ferencváros 1–0(D. Popov 60.)

A G-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Juventus65114– 4+1015
2. FC Barcelona65116– 5+1115
3. Dinamo Kijev6114 4–13 –9 4
4. FERENCVÁROS615 5–17–12 1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik