Braithwaite-dupla, a Barcelona négyet vágott Kijevben

Vágólapra másolva!
2020.11.24. 20:50
null
Martin Braithwaite duplázott, és még egy gólpassz is a neve mellé került (Fotó: Getty Images)
A meglehetősen felforgatott Barcelona egyhangú első félidő után sima, 4–0-s győzelmet aratott a Dinamo Kijevben a Bajnokok Ligája G jelű csoportjában. Ezzel a katalánok továbbjutottak az egyenes kieséses szakaszba.

 

Az előző fordulóban látott barcelonai 2–1 után – amikor az ukránok temérdek játékosa hiányzott – Mircea Lucescu most sem küzdött a bőség zavarával – például a Camp Nouban betaláló Viktor Cihankovot is nélkülöznie kellett –, de azért a november 4-i találkozóhoz képest kedvezőbb volt a Dinamo helyzete.

Ezúttal azonban a Barcelona is hasonló szituációban érezhette magát: Lionel Messi és Frenkie de Jong pihentetés, Gerard Piqué, Sergi Roberto, Ronald Araújo, Samuel Umtiti és Sergio Busquets sérülés miatt nem utazott el Kijevbe. Így Ronald Koeman újoncot avatott a védelemben a 21 éves Óscar Mingueza személyében, de Jordi Albát, Ousmane Dembélét és Antoine Griezmannt is csak a kispadra ültette le.

A katalánok ebben a felforgatott felállásban is kezdeményeztek: a jól megszokott labdabirtokláson alapuló játékkal, elsősorban Philippe Coutinho vezérletével próbálták áttörni a kijeviek védelmét, akik állták a sarat, és néhányszor még arra is maradt energiájuk, hogy odaérjenek Marc-André ter Stegen kapuja elé. Viszont egyik oldalon sem jegyezhettünk fel túl sok helyzetet, többnyire eseménytelenül teltek a percek az első játékrészben.

A második félidőben viszont gyorsan kétgólos előnybe került a Barcelona: először szép katalán kombináció után Braithwaite-től Sergino Desthez került a labda, az amerikai jobbhátvéd az ötös oldalvonalától jobbal lőtt a jobb alsó sarokba. Nem sokkal később Braithwaite már a befejezésben jeleskedett: Carles Alená szöglete és Mingueza csúsztatása után csak annyi volt a dolga, hogy a hosszú saroknál bevetődve a kapuba pofozza a labdát – 0–2.

Destnek ez volt az első gólja a Barcelona játékosaként, míg Braithwaite a BL-ben volt most először eredményes.

A két gól előtt is fölényben játszott a Barcelona, de a két gyors gól nem igazán volt benne addig a játékában. És kisvártatva jött a harmadik is: Denisz Popov ellökte az ötös közeléből kapura fejelő Braithwaite-et, a játékvezető a tizenegyespontra mutatott. A sértett kapta meg az ítélet végrehajtásának lehetőségét, s ha már ott volt, jobbal be is rúgta a labdát a jobb alsóba. A hajrában még a csereként beálló Antoine Griezmann is betalált Jordi Alba balról érkező centerezése után, így kiütés lett a vége – 0–4.

Az első félidő alapján talán kissé túlzó a vereség mértéke a Dinamóra nézve, az ukrán csapat sokáig jól tartotta magát, de a második félidő elején látott ötpercnyi kihagyás gyorsan eldöntötte a három pont sorsát. A Barcelona (és a Ferencvárost az utolsó pillanatban legyőző Juventus) így már biztosan továbbjut, az első két csapat a csoport első helyéért, a kijevi és a budapesti gárda az Európa-ligáért küzdhet a továbbiakban.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
4. FORDULÓ

G-CSOPORT

Dinamo Kijev (ukrán)–Barcelona 0–4 (Dest 52., Braithwaite 57., 70. – a másodikat 11-esből, Griezmann 90+2.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
Juventus–Ferencváros 2–1 (C. Ronaldo 35., Morata 90+2., ill. Uzuni 19.)

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Barcelona4413–2+1112
2. Juventus4318–4+49
3. Dinamo Kijev4133–10–71
4. FERENCVÁROS4135–13–81

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik