BL, G-csoport: veretlen maradt a Salzburg, a Sevilla megint ikszelt

Vágólapra másolva!
2021.10.20. 23:02
null
Noah Okafor két gólt szerzett (Fotó: AFP)
A Salzburg a Wolfsburg ellen hazai pályán elért 3–1-es győzelmével három forduló után továbbra is veretlen az G-csoportban. Ugyanitt a Sevilla 0–0-s döntetlent ért el a Lille otthonában, így eddig három ikszet tudhat maga mögött.

 

SALZBURG–WOLFSBURG 2–1

Alig két perc telt el a mérkőzésből, amikor a Salzburg19 éves csatára, Karim Adeyemi remek passzt kapott Nicolas Seiwaldtól; lerázta magáról a védőjét, és könnyedén lőtte el a labdát Koen Casteels kapus mellett (1–0). Adeyemi a harmadik gólját szerezte a BL mostani kiírásában. Hamarosan azonban szépített a Wolfsburg, Maximilian Arnold szögletből adta be gyönyörűen a labdát, amelyet Lukas Nmecha csúsztatott fejjel a kapuba.

A második félidőben a Salzburg dominált, jóval veszélyesebben játszott a riválisánál. És ennek az eredménye is meglett: szöglet után kialakult helyzetből Noah Okafor érkezett kiválóan az elé pattanó labdára, három méterről nem hibázott (2–1). Alig több mint tíz perccel később, ismét szöglet előzte meg Okafor gólját – ezúttal a Bernardo által ráfejelt labdára csapott le. Mint kiderült, ezzel ő állította be a 3–1-es végeredményt.

LILLE–SEVILLA 0–0

A Sevilla csaknem kétszer annyit lőtt kapura az első félidőben, mint a Lille, és a labdát is többet birtokolta. Ez azonban kevés volt a vezetés megszerzéséhez. A második játékrészben ráadásul kiegyenlítettebbé vált a játék képe, a spanyolok mindössze egyszer találták el a kaput, a francia bajnok viszont egyszer sem. Ennek 0–0-s döntetlen lett a vége. A BL mostani kiírásában a Lille és a Sevilla sem nyert még meccset, utóbbi ennek ellenére – immár három döntetlennel – a tabella második helyén áll, továbbjutó helyen.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
3. FORDULÓ
G-CSOPORT
Salzburg (osztrák)–Wolfsburg (német) 3–1 (Adeyemi 3., Okafor 65., 77., ill. Nmecha 15.)
Lille (francia)–Sevilla (spanyol) 0–0

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Salzburg 3 2 1 6–3 +3 7
2. Sevilla 3 3 2–2 0 3
3. Lille 3 2 1 1–2 –1 2
4. Wolfsburg 3 2 1 2–4 –2 2

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik