BL, G-csoport: a Salzburg legyőzte a francia bajnokot

KRASZNAI BENCEKRASZNAI BENCE
Vágólapra másolva!
2021.09.29. 22:57
null
A 19 éves Karim Adeyemi két gólt lőtt a Lille ellen (Fotó: AFP)
Két mérkőzésen öt gól született a labdarúgó Bajnokok Ligája G-csoportjában szerdán; a 2. fordulóban a Salzburg 2–1-re legyőzte a Lille-t, míg a Wolfsburg 1–1-es döntetlent játszott a Sevillával.

 

Kiegyenlített csoport a G jelű. Jó bizonyíték erre az is, hogy az első fordulóban mind a két mérkőzés döntetlennel zárult (két hete Sevilla–Salzburg, Lille–Wolfsburg összecsapást rendeztek). Ezúttal a Salzburg hazai pályán fogadta a francia bajnokság legutóbbi kiírásának győztesét, a Lille-t, s bizony sokkal veszélyesebb, látványosabb futballt mutatott be, mint a riválisa. Ez már az első félidőben meghozta az eredményét, igaz, büntető formájában: a 19 esztendős Karim Adeyemi ziccerben vezethette volna a labdát Ivo Grbic kapus felé, de Sven Botman megakadályozta, szabálytalanul csúszott be neki a tizenhatoson belül. Az ifjú csatár nem hibázott, megszerezte a vezetést (1–0).

A második félidő nyolcadik percében Adeyemi ismét tizenegyest rúghatott, mivel Burak Yilmaz kézzel ért bele Maximilian Wober szabadrúgásába. Yilmaz nem sokkal később korrigálta a hibáját, szabadrúgásból szépített. Több találat azonban nem született a Salzburg örülhetett a 2–1-es győzelemnek és a három pontnak.

A Sevilla a Wolfsburg otthonában lépett pályára, és az első félidőben a vetélytársa fölé kerekedett: labdabirtoklásban és kapura lövésekben egyaránt jobb statisztikai mutatókat produkált. Mindhiába, mert a második játékrészben a németekhez került az előny, mivel Renato Steffen kiválóan reagált az épp elé pattanó labdára (1–0). A 85. percben aztán Josuha Guilavogui megkapta a második sárga lapját is, így a spanyolok emberelőnybe kerültek, ráadásul büntetőhöz is jutottak, és Ivan Rakitic kihasználta az előtte adódott lehetőséget: 1–1 lett a vége.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
2. FORDULÓ
G-CSOPORT
Salzburg (osztrák)–Lille (francia) 2–1
(Adeyemi 35., 53. – mind a kettőt 11-esből, ill. B. Yilmaz 62.)
Wolfsburg (német)–Sevilla (spanyol) 1–1 (Steffen 49., ill. Rakitic 86. – 11-esből)

AZ ÁLLÁS
1. Salzburg 2 1 1 3–2 +1 4
2. Sevilla 2 2 2–2 0 2
3. Wolfsburg 2 2 1–1 0 2
4. Lille 2 1 1 1–2 –1 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik