Flick (balra) talán már tudja a mestertervet (Fotó: AFP)

A múlt héten hazai környezetben 3–2-es vereséget szenvedő német együttes szakvezetője a hivatalos sajtótájékoztatón kifejtette: tisztában vannak azzal, hogy nehéz lesz legalább két gólt szerezniük.

„De ezek azok a mérkőzések, amelyekért futballozunk. Szeretnénk Párizsban egy kis felfordulást okozni” – mondta Flick. A tréner emlékeztetett arra, hogy az első meccsen sok lehetőséget dolgoztak ki – 31 alkalommal vették célba az ellenfél kapuját –, de a befejezéseknél nem voltak elég precízek és hatékonyak, ebben mindenképpen javulniuk kell.

A Bayernből Leon Goretzka és Lucas Hernández a PSG elleni első meccsen, Kingsley Coman és Jérome Boateng az Union Berlinnel szembeni szombati bajnoki mérkőzésen szenvedett kisebb sérülést, de miután mindannyian tudtak már a társakkal edzeni, Flick feltételezi, hogy kedden bevethetők lesznek mind a négyen. Robert Lewandowskira, valamint Serge Gnabryra azonban így sem számíthat.

Thomas Müller, a bajorok világbajnok játékosa is a jobb helyzetkihasználás fontosságát emelte ki, majd hozzátette: mentálisan elég erősnek tartja magukat a párharc megfordítására.

„Számunkra ez roppant fontos lenne. Szeptember óta dolgozunk a címvédésen” – mondta.

A PSG-nél az első meccsen a 28. percben gólt szerző, majd sérülés miatt két perccel később lecserélt Marquinhos állapota okoz fejfájást. Keddi játéka továbbra is bizonytalan, ami viszont biztos, hogy hétfőn még nem edzett a csapattal. Mauricio Pochettino, a PSG edzője elmondta: amennyiben nem kap zöld jelzést Marquinhos, akkor a Presnel Kimpembe, Danilo Pereira páros alkotja csapata belső védelmét. A szakember hangsúlyozta: bár sok jó játékos áll rendelkezésére, Marquinhos hiányát mindenképp megérzik majd.

A továbbjutási esélyekkel kapcsolatban Pochettino kiemelte: a párharc az idegenbeli győzelmük ellenére is teljesen nyílt

„A Bayern pillanatnyilag a világ legjobb csapata, ugyanakkor bízunk magunkban, az erősségeinkben, és tudjuk, hogyan készüljünk a visszavágóra” – közölte. Hozzátette: a bajorok kimondottan erősek mindkét szélen, nekik is sok problémát okoztak, ott mindenképpen több kell tőlük, mint az első meccsen.

(MTI)